" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ἰταλία : "Αὐτό εἶναι τό σπίτι μου" - Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά τῆς λαθρομεταναστευτικῆς εἰσβολῆς

Δέκα χιλιάδες Ιταλοί εθνικιστές συμμετείχαν σε μια πορεία διαμαρτυρίας κατά της εισβολής που δέχεται η Ευρώπη και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κεντρικούς δρόμους της Ρώμης, που διοργανώθηκε από την Casapound Italia.


Η πορεία με ανθρώπους ξεκίνησε από το κύριο "κέντρο υποδοχής" για εισβολείς της Ρώμης στην πλατεία Piazza Vittorio, και συνεχίστηκε με κατεύθυνση το Κολοσσαίο.

Στην πορεία, το πειθαρχημένο πλήθος φώναζε πολλά συνθήματα όπως «Σταματήστε την εισβολή! Αυτό είναι το σπίτι μου».

Το πλήθος κουβαλούσε σημαίες, καπνογόνα με τα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας και κρατούσε πανό που έγραφαν "Ιταλία σήκω, πολέμα και νίκα", "Πρώτα οι Ιταλοί" και "Υπερασπίσου την Ιταλία με το πνεύμα των ηρώων του Piave". (Το τελευταίο σύνθημα είναι ένα αναφορά στην μάχη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου τον Ιούνιο του 1918 που οδήγησε σε μια αποφασιστική νίκη για την Ιταλία).

Το συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε υπό το κεντρικό σύνθημα «Υπερασπίσου την Ιταλία», ήταν απολύτως ειρηνικό. Στις ομιλίες που έγιναν στο τελικό σημείο, κοντά στο Κολοσσαίο, ο ηγέτης της κίνησης Gianluca Iannone, είπε ότι η πορεία γινόταν σε συνδυασμό με παρόμοιες εκδηλώσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

«Θέλουμε ένα ισχυρό κράτος για να αναλάβει τη φροντίδα των πολιτών μας και των παιδιών μας, είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, θέλουμε προτεραιότητα για τον ιταλικό λαό, και είμαστε εναντίον της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης», δήλωσε ο Iannone.

«Η πορεία σήμερα είναι η απάντησή μας σε όσους θέλουν να ελέγχουν ό, τι μπορούμε να πούμε και να κάνουμε στη δική μας πόλη», είπε μέσα σε χειροκροτήματα.


Στο τέλος της πορείας, χιλιάδες από τους συμμετέχοντες αποσύρθηκε στον Οππιανό Λόφο, με θέα το Κολοσσαίο, για μια συναυλία, με το συγκρότημα του Iannone, τους ZetaZeroAlfa.

Ο Iannone δήλωσε στα ΜΜΕ ότι οι εκδηλώσεις της ημέρας ήταν "αφιερωμένες στη θυσία του Dominique Venner”  - του Γάλλου ιστορικού και εθνικιστή που το 2013 διέπραξε αυτοκτονία διαμαρτυρίας μέσα στον καθεδρικό ναό της Notre Dame του Παρισιού.

O Venner αποφάσισε να αυτοκτονήσει στον καθεδρικό ναό για να τονίσει την αντίθεσή του στην εισβολή των λαθρομεταναστών και τη νομιμοποίηση του «γάμου» των ομοφυλοφίλων.

«Ενώ πολλοί είναι δούλοι της ζωής τους, η χειρονομία μου ενσαρκώνει την ηθική της βούλησης. Παραδίδω τον εαυτό μου στον θάνατο για να αφυπνίσω τις κοιμισμένες συνειδήσεις. Επαναστατώ ενάντια στην μοίρα.… Επαναστατώ εναντίον του εγκλήματος της αντικατάστασης του λαού μας», έλεγε μεταξύ άλλων το μήνυμα που άφησε ο Venner.

Η μόνη βία κατά τη διάρκεια της ημέρας ήρθε από τους κομμουνιστές οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύο μέλη της νεολαίας του κόμματος Fratelli d'Italia, καθώς και από έναν κομμουνιστικό όχλο που επιτέθηκε σε ένα μίνι βαν με Γερμανούς τουρίστες.

Διαβᾶστε γιά τήν συγκέντρωσιν τῶν Ἑλλήνων Ἐθνικιστῶν τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς :  
Συγκέντρωση Μνήμης για τον Εθνικιστή Dominique Venner - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου