" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ἡ "ἀντιρατσιστική" Αὐστραλία ἀπελαύνει ἀκόμη καί τά... μωρά τῶν λαθρομεταναστῶν !


australia_1

Την ίδια ώρα που η μνημονιακή Ελλάδα των συσσιτίων και των αυτοκτονιών λόγω οικονομικής κρίσης, ακολουθεί πολιτική «ανοιχτών θυρών» (και παραθύρων…) στους εξ’ Ανατολών απρόσκλητους επισκέπτες της, μεγάλα και οικονομικώς εύρωστα κράτη (κράτη κι όχι έθνη, δημιουργημένα από μετανάστες…) κλείνουν πόρτες και παράθυρα. Όπως για παράδειγμα η κατά τα άλλα υποδειγματικά «αντιρατσιστική» Αυστραλία, που προ διετίας απηγόρευσε επίσκεψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα εδάφη της, γιατί είναι –λέει- «ρατσιστές»!

Έτσι, με απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, απελαύνονται ακόμα και τα… βρέφη των λαθρομεταναστών! Επρόκειτο για ένα «παράθυρο» του νόμου, που χρησιμοποιούσαν λαθρομετανάστες, για να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στην Αυστραλία. Να μεταβαίνουν στην Αυστραλία ετοιμόγεννες γυναίκες, με σκοπό να γεννήσουν εκεί και να πάρουν εν συνεχεία την πολυπόθητη άδεια παραμονής.

Το ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας απέρριψε μια αίτηση που αφορούσε τα υπεράκτια κέντρα κράτησης μεταναστών σε νησί (όσοι λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται όταν προσεγγίζουν την Αυστραλία, μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης στο νησί Ναούρου, που βρίσκεται 3.000 χιλιόμετρα μακριά από την Αυστραλία, ή στο νησί Μάνους στην Παπούα Νέα Γουινέα) δίνοντας το πράσινο φως για την απέλαση δεκάδων μωρών που γεννήθηκαν στην Αυστραλία από γονείς που αιτούνται άσυλο.
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση που έκανε μια γυναίκα από το Μπαγκλαντές, η οποία προσέβαλε το δικαίωμα της Αυστραλίας να απελάσει λαθρομετανάστες στο Ναούρου. 

Η γυναίκα από το Μπαγκλαντές βρισκόταν σε πλοιάριο που ακινητοποιήθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας τον Οκτώβριο του 2013. Εκείνη κρατήθηκε στη Νήσο των Χριστουγέννων, ένα απόμακρο νησί της Αυστραλίας στον Ινδικό Ωκεανό, και αργότερα μεταφέρθηκε στο Ναούρου. Μεταφέρθηκε στην Αυστραλία για ιατρικούς λόγους το 2014, όπου γέννησε ένα κοριτσάκι και όπου παρέμεινε. Υπάρχουν και άλλες οικογένειες με παιδιά που γεννήθηκαν στην Αυστραλία υπό παρόμοιες συνθήκες και τώρα περιμένουν την απέλασή τους.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου