" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

«Οἱ μαῦροι ἔχουν καταστρέψει τήν Νότιο Ἀφρική», λέει ὁ βασιλιάς τῶν Ζουλού

Ο επίσημος βασιλιάς της φυλής Ζουλού της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι η χώρα αυτή ήταν οικονομικά, στρατιωτικά και κοινωνικά καλύτερα κάτω από την διοίκηση των Λευκών Αφρικάνερς και ότι η ιστορία θα κρίνει τους μαύρους ότι το μόνο που έκαναν ήταν να καταστρέψουν τα πάντα που είχαν κληρονομήσει από το κράτος των Λευκών.

Ο βασιλιάς Goodwill Zwelithini, ο οποίος είναι ο βασιλιάς των Ζουλού από το Δεκέμβριο του 1971, έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επίσημη βασιλική οικογενειακή εκδήλωση στο Nongoma, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της ανατολικής ακτής της επαρχίας KwaZulu-Natal, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της τεσσαρακοστής τέταρτης χρονιάς του στο θρόνο των Ζουλού, παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Natal Mercury.

Ο βασιλιάς Zwelithini είπε ότι οι πρώην Λευκοί κυβερνήτες της Νοτίου Αφρικής είχαν «χτίσει μια ισχυρή κυβέρνηση που είχε την ισχυρότερη οικονομία και τον ισχυρότερο στρατό στην ήπειρο».

Είπε ακόμα ότι η λευκή κυβέρνηση είχε «έναν ισχυρό στρατό, και ότι το νόμισμα και η οικονομία της Νότιας Αφρικής είχαν εκτοξευθεί» υπό την κυβέρνηση του Εθνικού Κόμματος.

"Αλλά τότε," συνέχισε, "ήρθε αυτή η λεγόμενη δημοκρατία στην οποία οι μαύροι άνθρωποι καταστρέφουν τα κέρδη του παρελθόντος. Την οικονομία την οποία τώρα καταστρέφουμε".

Απευθυνόμενος σε ανθρώπους της μαύρης φυλής, ο βασιλιάς Zwelethini είπε ότι «δεν θέλετε να χτίσετε σε αυτό που κληρονομήσατε. Θα βρεθείτε στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

«Η ιστορία θα κρίνει αυστηρά τους μαύρους ανθρώπους που έχουν αποτύχει να αξιοποιήσουν τις επιτυχίες των Αφρικάνερς», είπε, πριν συνεχίσει να εξηγεί ότι «στους μαύρους αρέσει να χρησιμοποιούν τα σπίρτα για να κάψουν τις υποδομές» που χτίστηκαν από το κράτος των λευκών.

 Ο βασιλιάς Zwelithini είπε ότι «οι άνθρωποι δεν εκτιμούσαν την υποδομή» που είχαν κληρονομήσει από τους λευκούς άρχοντες, παρόλο που οι ηγέτες του ANC κυβερνούν από τα ίδια κτίρια που είχαν δημιουργήσει οι λευκοί.
Πάνω: Τρεις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 7 Δεκεμβρίου, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας βρίσκεται στη μέση της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων και μέρος της "διαμαρτυρίας" τους είναι να ρίχνουν τα σκουπίδια της πόλης στους δρόμους.

Αναφερόμενος ειδικά στα κτίρια της Ένωσης στην Πρετόρια και το Κοινοβούλιο της Νοτίου Αφρικής στο Κέιπ Τάουν, ο βασιλιάς Zwelithini είπε ότι αποτελεί «έκπληξη το γεγονός ότι όλοι οι πρόεδροι που έχουν εκλεγεί σε αυτή τη λεγόμενη δημοκρατία, καταλαμβάνουν τα κτίρια του απαρτχάιντ».

"Αλλά στην ουσία, καίνε τα πάντα που βρήκαν εδώ. . . δεν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις (κτίρια), λες ότι αυτό είναι κτίρια του  απαρτχάιντ », είπε.

Τέλος, ενημέρωσε το κοινό του ότι «αισθάνεται τυχερός που γεννήθηκε το ίδιο έτος, που το Εθνικό Κόμμα ήρθε στην εξουσία, το 1948. Οι Αφρικάνερς με σέβονταν. Δεν ξέρω πώς συνέβη, αλλά οι Αφρικάνερς με σέβονταν τόσο πολύ».

Ανέφερε, επίσης, ότι σε ένα από τα παλάτια του στην Nongoma, έχει ακόμα όλα τα μετάλλια που η λευκή κυβέρνηση είχε δώσει στο «βασίλειό» του, επισημαίνοντας τα ιστορικά γεγονότα και τα επιτεύγματα τη φυλής των Ζουλού.


PLUS : Δείτε παρακάτω αποκαλυπτικό βίντεο όπου ο λευκός λίμπεραλ δημοσιογράφος του BBC μένει "κάγκελο" όταν ακούει τους μαύρους να λένε ότι η μόνη ελπίδα για να πάνε καλύτερα τα πράγματα στην χώρα τους είναι να έρθει πίσω το απαρτχάιντ, το οποίο δεν τους καταπίεζε... Είναι χαρακτηριστικό ότι ο λευκός προσπαθεί να κατηχήσει τον μαύρο ποιο είναι το "σωστό" που πρέπει να πει. (Οι "αντιρατσιστές" είναι οι πραγματικοί ρατσιστές).   


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου