" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τό μεγάλο ξεπούλημα: Ἀρπακτικά πού στοχεύουν στό νερό, τήν ἐνέργεια καί τούς ἑλληνικούς ὑδρογονάνθρακες μαζί μέ τόν Ὀλάντ!


Το μεγάλο ξεπούλημα: Αρπακτικά που στοχεύουν στο νερό, την ενέργεια και τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες μαζί με τον Ολάντ!

Θυμάστε μία εποχή που οι συριζαίοι έκαναν κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών εταιρειών που διαχειρίζονται το νερό και την ενέργεια; Πέρασαν, όπως φαίνεται, αυτές οι εποχές και τώρα βρισκόμαστε στην εποχή του «ρεαλισμού», στην οποία ο Σύριζα ως νέα πασοκονουδούλα προσβλέπει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ως «μάννα εξ ουρανού».

Μαζί, λοιπόν, με τον πρόεδρο Ολάντ, ο οποίος ήρθε εκπροσωπώντας τα γαλλικά συμφέροντα, ήρθαν και μία πλειάδα επιχειρηματιών, προκειμένου να συζητηθεί το άμεσο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Σας παρουσιάζουμε την λίστα των επιχειρηματιών, προκειμένου να καταλάβετε τι πρόκειται να ξεπουληθεί:

- Φιλίπ Ντελέρ: Πρόεδρος του διεθνούς τμήματος της Alstom. Έχει ως αντικείμενο μεταφορικά μέσα, τραίνα, μετρό και μέσα παραγωγή ενέργειας.

- Πιέρ Κοπέ: Γενικός εκπρόσωπος της VINCI που είναι εταιρεία κατασκευών, αυτοκινητόδρομων, πάρκινγκ κλπ.

- Ερίκ Γκεμπαλί: Διευθυντής του τμήματος διεθνούς ανάπτυξης της SUEZ Environnement, που είναι εταιρεία διαχείρισης υδάτων.

- Πάρις Μουράτογλου, πρόεδρος EREN  που ασχολείται με φυσικούς πόρους και ανανεώσιμες πηγές.

Κοινώς, οι γάλλοι έρχονται προκειμένου να πάρουν τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τα πετρέλαια, τους φυσικούς πόρους της χώρας και να μπουν στην διαχείριση της ηλεκτροδότησης της χώρας. Αυτό σημαίνει για τους Έλληνες πολίτες ότι συντόμως θα αυξηθούν οι τιμές τόσο στο νερό, όσο και στην ηλεκτρική ενέργεια.

Ακόμα σημαντικότερο, κρίσιμες δομές της χώρας, που άπτονται μέχρι και σε θέματα εθνικής ασφάλειας, περνάνε στα χέρια των ξένων, των οποίων γίνεται έρμαιο η χώρα, με τις ευλογίες ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής φυσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου