" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ὁ ῥωσσικός τύπος μιλάει γιά ἀπρόκλητες τουρκικές παραβιάσεις στόν ἐθνικό ἐναέριο χῶρο τῆς Ἑλλάδος!

Με τον ελληνικό εναέριο χώρο και τις τουρκικές παραβιάσεις «ασχολείται» επισταμένα ο ρωσικός τύπος μέσω μεγάλου πρακτορείου ειδήσεων αλλά και άλλων ΜΜΕ, ενδεικτικού του τεράστιου ενδιαφέροντος της Ρωσίας για το Αιγαίο. 

Τώρα που «κατέβηκαν» τα μαχητικά αεροσκάφη Su-34 στην Συρία θα ξεκινήσουν σίγουρα να «σουλατσάρουν» και στο Αιγαίο Πέλαγος. Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές ο λόγος είναι κάτι παραπάνω από προφανής .

Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου της, προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, έπειτα από τα δύο σοβαρά περιστατικά που προκλήθηκαν στην μεθόριο με την Συρία από ρωσικά αεροσκάφη.

Πάντως μια πιθανή διένεξη των χωρών στην Συρία συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή του Αιγαίου Πελάγους , για να είμαστε ακριβείς .


Επίσης η διαδρομή των ρωσικών πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων , αεροσκαφών, καταδρομικών κατευθυνομένων πυραύλων σαν το «Moskva» από την Κριμαία διέρχεται αναγκαστικά του θαλάσσιου χώρου του ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ.

Αυτές οι περιοχές , από την μία πλευρά , και η περιοχή του Ιράν και της Κασπίας από την «πίσω πόρτα» της Συρίας όπως λέει και στο λαικό άσμα « καίνε σαν φωτιά».


Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη την Δευτέρα παραβίασαν τέσσερις φορές τον εναέριο χώρο της Ελλάδος στο Αιγαίο Πέλαγος , αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Τρία τουρκικά F-16D πραγματοποίησαν πέντε παραβιάσεις των διεθνών κανόνων πτήσεων στην Ζώνη Πληροφοριών (FIR Αθηνών) και τέσσερις φορές εισήλθαν στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδος στο κεντρικό και νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

Το δημοσίευμα το οποίο διάβασαν αρκετά εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες , καθώς και η στρατιωτική και η πολιτική τους ηγεσία τονίζει με «μαύρα γράμματα» ότι, «τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβιάζουν ΣΥΝΕΧΩΣ τον εναέριο χώρο της Ελλάδος. Σύμφωνα με το ελληνικό Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015, από τον Ιαν – Αυγ 2015, καταγράφηκαν 1306 παραβιάσεις του FIR , καθώς και 101 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από ομάδες τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών. Επίσης πραγματοποιήθηκαν και 28 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος .

Όλα τα δεδομένα στην Συρία δείχνουν καθαρά ότι η ρωσική «Αρκούδα» βρυχάται στην Τουρκία η οποία είχε μια μονοπωλιακή θέση και συμπεριφορά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Μόσχα με αναβαθμισμένη στρατιωτικά την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο με «ανοικτούς διαύλους» και την Συρία σε λίγο καιρό απαλλαγμένη από τους Τζιχαντιστές θα επεκτείνει την παρουσία της με καταλυτικό τρόπο στην περιοχή. Η χώρα μας οφείλει επαναλαμβάνουμε να εκμεταλλευτεί την τεράστια γεωπολιτική αξία της θέσεως της και να αποκομίσει μεγάλα οικονομικά οφέλη για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Σε περίπτωση που η Άγκυρα προσπαθήσει να πιέσει την Μόσχα , απειλώντας με κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου , η ρωσική στρατιωτική επέμβαση θα είναι αστραπιαία και θα κάνει πάταγο.

Γ. Μοτσάκος
ἀναδημοσίευσις ἀπό : Αἷμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου