" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΥΣ “ΘΕΡΙΣΑΝ” ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ-ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ-ΟΙ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ



Τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν 285 στόχους του ISIS και της al-Nusra στη Συρία σε τρεις μόνο ημέρες!

Πανωλεθρία των ισλαμιστών σημειώθηκε στα περίχωρα του Χαλεπίου όπου συριακές και ρωσικές δυνάμεις τους πήραν κυριολεκτικά τα “scalp” καθώς δόθηκαν σφοδρές μάχες στη πόλη al-Safira όπου οι ισλαμιστές του ISIS επιτέθηκαν για να καταλάβουν στρατηγικό σημείο και αποθήκες οπλισμού! Υπό τις νέες εξελίξεις η al-Nusra δέχτηκε να συμμαχήσει τελικά με το ISIS για να αντιμετωπίσουν από κοινού τον συριακό στρατό ενώ ακόμη 1.100 άντρες έφτασαν στην Συρία υπό της οδηγίες του Ιρανού στρατηγού Qassem Suleimani για την τελική αντεπίθεση στο Χαλέπι.

Το ISIS δέχτηκε συντριπτικό πλήγμα στην Al-Safira καθώς επιχείρησε αντεπίθεση η οποία αναχαιτίστηκε από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις με πάνω από 50 ισλαμιστές να σκοτώνονται όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω και να υποχωρούν στο Tal Reema. Η αντεπίθεση του ISIS ήταν σφοδρή και γι αυτό το λόγο έσπευσαν προς βοήθεια ρωσικές δυνάμεις από τη Λαττάκεια με BTR-80, R-160-0.5 και 152mm Msta-B. Μετά το συντριπτικό πλήγμα που δέχτηκε η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση al-Nusra δέχτηκε να ενωθεί με το ISIS ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού τις ρωσικές, ιρανικές και συριακές δυνάμεις ενώ το ISIS στρατολόγησε και αρκετούς τζιχαντιστές από Νταγκεστάν και Β.Κάυκασο οι οποίοι ενισχύουν τις γραμμές του.

Συνολικά, ο συριακός στρατός με την υποστήριξη σιιτικών ομάδων απελευθέρωσε 50 χωριά στα περίχωρα του Χαλεπίου ενώ ελέγχει περίπου μια έκταση 120 τ.χλμ και προωθείται στην Ιντλίμπ με παράλληλη αντεπίθεση στη Χάμα.

Ομάδες του ISIS προσπάθησαν αν διεισδύσουν στο χωριό Um al-Janayen στα περίχωρα της πόλης al-Sfeira στο ΝΑ Χαλέπι σε μια προσπάθεια να το ελέγξουν.

Ο συριακός στρατός ενισχυμένος και από ρωσικές δυνάμεις τους αντιμετώπισε αποφασιστικά καθώς στην πειροχή αυτή είχε πολλές αποθήκες όπλων που δεν έπρεπε να πέσουν στα χέρια των ισλαμιστών.

Πολλοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν ενώ ανάμεσα τους βρέθηκαν και κάμερες και συσκευές επικοινωνίας για να επικοινωνήσουν με ΜΜΕ και να ανακοινώσουν την νίκη τους ώστε να πλήξουν ψυχολογικά τον αντίπαλο.

Σφοδρό ήταν το πλήγμα που δέχτηκαν οι ισλαμιστές του ISIS στον άξονα Khanaser-Atherya κοντά στη Χάμα με αρκετούς να σκοτώνονται ενώ στο Χαλέπι στοχοποιήθηκαν οι περιοχές Salah Eddin, al-Lairamoun και al-Azamiyeh που είχαν βρει καταφύγια οι ισλαμιστές!

Ο συριακός στρατός επιτέθηκε στην Jabhat al-Nusra και στο επονομαζόμενο ισλαμικό κίνημα “Ahrar al-Sham” και το κίνημα “Nour Eddin al-Zanki” στο Khan al-Assal και κοντά στο χωριό Bashkoui village στο ΝΔ Χαλέπι.

Tέλος, 23 τρομοκράτες από την Jabhat al-Nusra και Jaish al-Islam σκοτώθηκαν στην περιοχή της al-Ghouta στα περίχωρα Δαμασκού.

Με το μέτωπο του Χαλεπίου να είναι ανοιχτό και τον συριακό στρατό να ετοιμάζεται για την πλήρη ανακατάληψη του 1.100 ιρακινοί παραστρατιωτικοί στάλθηκαν για να τον ενισχύσουν κάτω από τις διαταγές του ιρανού στρατηγού Qassem Suleimani, διοικητή των ιρανικών ειδικών δυνάμεων “Quds”.

Βίντεο καί φωτό ἐδῶ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου