" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ἦρθε τό τέλος τῆς κυριαρχίας τῶν ΜΜΕ

Ήρθε το τέλος της κυριαρχίας των ΜΜΕ
Αυτό το οποίο συνέβη στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής αποτέλεσε την συντριπτική ήττα μιας ολόκληρης αντίληψης για την πολιτική, η οποία ονομάζεται μιντιοκρατία. Δηλαδή, η στάση απέναντι στα πολιτικά πράγματα με βάση την ισχύ των ΜΜΕ.

Οι βαρόνοι των μίντια αποφασίζουν, σε αγαστή συνεργασία με την ελίτ των καθεστωτικών κομμάτων, και ο Λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει τις συμβουλές αυτών των παραγόντων. Μια ολόκληρη γενιά, τουλάχιστον, μεγάλωσε με αυτή τη νοοτροπία, η οποία επικράτησε σ’ όλα τα επίπεδα και τους τομείς του δημόσιου βίου της Πατρίδας μας.

Όμως, όπως όλες οι τυραννίες, έτσι και αυτή η επιβολή, ο έλεγχος δηλαδή στην σκέψη και την πρακτική του Ελληνικού Λαού, έχει πλέον ξεφτίσει. Η εξέγερση εναντίον της μιντιοκρατίας άρχισε στις εκλογές του 2012 και με διαδοχικές «μάχες» έφτασε στην συστημική πανωλεθρία της 5ης Ιουλίου.

Από το 2010, και χωρίς κανένα σταματημό, τα ΜΜΕ βομβάρδιζαν τον Λαό για την απαραίτητη ανάγκη στήριξης των κομμάτων του Μνημονίου, όμως στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά η επιβεβαίωση αυτής της στήριξης όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά αντιθέτως ο Λαός σκόρπισε στον αέρα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου.

Το εκτός κοινωνικής πραγματικότητας στρατόπεδο των εκφραστών της μιντιοκρατίας δεν κατανόησε πόσο συγκλονιστική είναι η μεταβολή που συνετέθη στην σκέψη του Λαού τον περασμένο Ιανουάριο. Έτσι, μαθημένοι σ’ έναν ρυθμό μονότονης προπαγάνδας επί δεκαετίες, θεώρησαν ότι δια μέσου της μονόπλευρης ενημέρωσης και της συστημ(ατ)ικής προπαγάνδας θα επέβαλαν το «ναι» στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, ευελπιστώντας ταυτόχρονα ότι θα δημιουργήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σαφέστατα ευνοϊκές για τα στενά συντηρητικά τους συμφέροντα.

Αναμφίβολα, κάποια στιγμή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει. Αυτό, όμως, θα γίνει όχι για «νομοτελειακούς» λόγους, ούτε επειδή το επιθυμεί μια αδίστακτη όσο και ανάλγητη μιντιακή μαφία, που θέλει να ελέγχει την πολιτική εξουσία προς όφελός της. Θα γίνει επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος της αθέτησης των υποσχέσεών του προς τον Ελληνικό Λαό, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο για τις αυθεντικές και ανθεκτικές Εθνικολαϊκές Δυνάμεις.
Επί του παρόντος, ένα από τα πιο σημαντικά συμπεράσματα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου είναι ότι τα δοκιμαζόμενα λαϊκά στρώματα πήραν οριστικά διαζύγιο από το σύστημα παραπληροφόρησης και ελέγχου των ΜΜΕ.

Ο νέος Ιστορικός κύκλος, ο οποίος ανοίγει στα πολιτικά πράγματα της Χώρας, θα σημάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Γνήσιων Δυνάμεων που θα αντιπροσωπεύουν την Πατρίδα και τον Λαό.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου