" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ξενόδουλος Θεοδωράκης: Εἶναι φίλοι μας οἱ Γερμανοί...

Ξενόδουλος Θεοδωράκης: Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί...

Εξετάσεις νομιμοφροσύνης απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους και τους εταίρους δίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Σταύρος Θεοδωράκης και το μόρφωμα που δημιούργησε. Με μια δήλωση, η οποία μπορεί να καταγραφεί κι αυτή στον κατάλογο της εθελοδουλείας του απέναντι στους δυνάστες της Πατρίδας μας, ο Θεοδωράκης δρα, για μια ακόμη φορά, ως μεταφορέας-«χαμάλης» των επιθυμιών τους.

«Αυτό που μπορώ να σας πως όμως, είναι ότι υπάρχει μια συμμαχία στην Ευρώπη που μπορεί να αποτελέσει μια συμμαχία που θα λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδας. Τόσο η Γαλλία, όσο η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν την Χώρα, είναι καλοπροαίρετοι απέναντι στην Ελλάδα», δήλωσε ο Θεοδωράκης δίχως να αισχύνεται.  

Όλοι εκείνοι δηλαδή, οι οποίοι απαιτούν η Ελλάδα να πάρει απίστευτα σκληρά μέτρα που ωθούν σε μια σύγχρονη απάνθρωπη και εργασιακή γαλέρα, χαρακτηρίζονται από τον Θεοδωράκη ως σύμμαχοι της Χώρας μας!

Χρησιμοποιώντας την έκφραση «μπορούν να βοηθήσουν την Χώρα», καθώς και τον χαρακτηρισμό «καλοπροαίρετοι», ο Θεοδωράκης με την συμπεριφορά του, παραπέμπει στην κλασική ατάκα του εγχώριου κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60 «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας». Δεν χρειάζεται, βεβαίως, να αναφέρουμε το τι έγινε στο διαδίκτυο από αρνητικά και ειρωνικά σχόλια εναντίον του πρώην τηλεοπτικού παρουσιαστή παρακμιακών εκπομπών και νυν πολιτικάντη. Και όμως, παρόλη την ξεκάθαρη ξενόδουλη στάση του Θεοδωράκη, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, μη μαθαίνοντας από το πάθημά τους στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις τον Ιανουάριο του 2015, συνεχίζουν να παρουσιάζουν το εκδοτικό αυτό κατασκεύασμα ως το τρίτο κόμμα.

Μπορεί ο φαιδρός πολιτικά αυτός τύπος να καταφέρνει να συσπειρώνει τους «ούλτρα» φιλελεύθερους, κοσμοπολίτες και εκσυγχρονιστές στο εκτρωματικό δημιούργημά του, αλλά με τόσο έντονη και ξεκάθαρη προπαγάνδα υπέρ του μνημονίου και της επικείμενης συμφωνίας, είναι ωμά προκλητικό να παρουσιάζεται ως ένα κόμμα το οποίο καταφέρνει να αντλεί λαϊκή υποστήριξη.

Ο πόθος του κομπάρσου που επιθυμεί απεγνωσμένα να καταστεί πρωταγωνιστής, να μπορέσει δηλαδή να μετατραπεί σε ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων και συνέταιρος σε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση, με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τον εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια του Ελληνικού Λαού.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου