" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΜΠΡΟΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ


American_Eagle_Greece

Γράφει ο Γ. Φράγκος

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος, άκρως φιλελεύθερου, που θα κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς και το οποίο έχει τις ευλογίες της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Υπεύθυνος στρατολόγησης στελεχών τόσο από την Ν.Δ. όσο κι από το ΠΑΣΟΚ, που διαπνέονται από το πνεύμα της πα­γκοσμιοποίησης, ορίσθηκε ο επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Γραμματίδης.


Πρόκειται για ένα πρόσωπο που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι ενεργεί για λογαριασμό «think tank» (δεξαμενών σκέψεων), που συνδέονται με το Δημοκρατικό Κόμμα και χρηματοδοτούνται αφειδώς απ’ αυτό.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γραμματίδης που φέ­ρεται ως προσωρινός επικεφαλής της κίνησης, αφού για πρό­εδρος του νέου πολιτικού φορέα προορίζεται άτομο που έχει θητεύσει σε κυβερνητικές θέσεις, έχει βολιδοσκοπήσει το σύ­νολο των πολιτικών που για διάφορους λόγους απέχουν από τα κοινά.

Προς το παρόν, πάντως, η ανταπόκριση που έχει το εγχεί­ρημα του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, δεν είναι η ανα­μενόμενη, καθώς πολλοί παλαίμαχοι πολιτικοί, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και η Άννα Διαμαντοπούλου, προετοιμάζουν την δική τους πολιτική στέγη.

Έτσι, μονόδρομος για τον Γραμματίδη είναι η αναζήτηση συμμαχιών από τα κόμματα που ήδη εκπροσωπούνται στην Βουλή.

Για τον σκοπό αυτό είχε συνάντηση, τις τελευταίες ημέρες, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, που ηγείται του συνονθυλεύμα­τος κρατικοδίαιτων αριστερών και νεοφιλελεύθερων οπαδών του μνημονίου που ίδρυσε και επιχορηγεί αδρά, η οικογένεια Μπόμπολα, γνωστού ως «Ποτάμι».

Επίσης, ακούγεται ότι έχει έρθει σ’ επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο (Τζέφρι) Παπανδρέου, στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των «προοδευτικών» δυνάμεων του τό­που.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την συνομιλία που είχαν οι δύο τους, ο Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο μεταξύ άλλων ζήτησε την κατάργηση του μπό- νους των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα και αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από την συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες, ο πρώην πρωθυπουργός προσέφερε την αμέριστη στήριξή του στον νυν ένοικο του Μαξίμου, με την προϋπόθεση της αλλαγής του εκλογικού νό­μου, αλλά και της «αμνηστίας» για τα εγκλήματα που έγι­ναν επί ημερών του στο τιμόνι του τόπου.

Ειδικότερα, θέλει η Εξεταστική Επιτροπή που συστήθηκε για την διερεύνηση των αιτιών που μας οδήγησαν στο εξωπραγματικό χρέος (αυτή την στιγμή) των 348,2 δισ. ευρώ, να μην προχωρήσει στην απόδοση προσωπι­κών ευθυνών στους τότε κρατούντες, αλλά να περιορισθεί στις γενεσιουργές αιτίες και μόνο.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν αποφευχθεί η προκή­ρυξη πρόωρων εκλογών μέχρι τον Σεπτέμβριο, το φθινό­πωρο θα βρει την χώρα μας με νέα κόμματα που ουσια­στικά θα κινούνται και θα χρηματοδοτούνται από ξένα κέ­ντρα, που συνδέονται απευθείας με την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.



Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι περιβάλλοντες τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και προκειμένου να προλάβουν την εξέλιξη αυτή, προσανατολίζονται στην συγκρότηση ενός φορέα στον οποίο θα συστεγα σθούν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, δυνάμεις της φιλελεύθερης δεξιάς και αριστεροί φιλοευρωπαϊστές.

Γι’ αυτό και έχουν έρθει ήδη σε επαφή με κορυφαίους οικονομικούς και μιντιακούς παράγοντες του τόπου, προσδοκώντας να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τα μέσα που ελέγχουν.

Το βέβαιο είναι ότι όπως δείχνουν οι κρυφές δημοσκο­πήσεις και τα τρία κατ’ εξοχήν συστημικά κόμματα δεν συ­γκεντρώνουν όλα μαζί ούτε το 25%, με τα ποσοστά της «ψοφοδεξιάς» να συρρικνώνονται μέρα με την μέρα και με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή, που είναι το 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου