" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ – ΤΟ ΚΚΕ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗ)

egklimata-eam__article

Συνεχίζουμε τις οφειλόμενες απαντήσεις προς τα θρασίμια του ΚΚΕ, που έβγαλαν γλώσσα και μιλάνε, εν όψει της Δίκης του Αιώνα που αρχίζει τη Δευτέρα. Σήμερα, αναδημοσιεύουμε παλαιότερο άρθρο του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Γεωργίου Δημητρακόπουλου, που απεκάλυψε πως το ΚΚΕ συνυπέγραψε την ίδρυση των διεθνών λησταρχείων, ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας:  

«Αποκαλύψαμε πως η ίδρυσις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας έγινε τον Ιούλιο του 1944 με την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού της αναγνωρισμένης από τους «Συμμάχους» κυβερνήσεως του Καΐρου, Γεωργίου Παπανδρέου (του πρεσβυτέρου) και με την παρουσία στην Διάσκεψη του Ανδρέα Παπανδρέου, ως εμπειρογνώμονος της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Σήμερα, σας αποκαλύπτουμε ότι η ίδρυσις των ανωτέρω τοκογλυφικών οργανισμών (συμμοριών) εις τις οποίες είναι σήμερα δέσμια η Ελλάς, έγινε με την σύμφωνη γνώμη του ΚΚΕ και της ευρυτέρας αριστεράς! Και ιδού πως:

Μέχρι το καλοκαίρι του 1944, το ΕΑΜ/ ΚΚΕ τηρούσε αδιάλλακτη στάση έναντι της κυβερνήσεως Παπανδρέου. Μάλιστα, είχε σχηματίσει μια δική του ψευτοκυβέρνηση στα βουνά της Ευρυτανίας, της Π.Ε.Ε.Α. (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθερώσεως), ενώ είχε οργανώσει και μια ανταρσία στις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή, που απέτυχε. Όμως, αιφνιδίως, το ΕΑΜ/ΚΚΕ άλλαξε στάση και με την Συμφωνία του Λιβάνου, απεδέχθη την νομιμότητα της κυβερνήσεως Παπανδρέου. Αιτία της αλλαγής ήτο η επίσκεψη στο στρατηγείο των συμμοριτών μιας σοβιετικής αντιπροσωπείας, υπό τον συνταγματάρχη Ποπώφ, που προφανώς μετέφερε την νέα «γραμμή» από την Μόσχα (είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Α. Ήντεν στην Μόσχα, όπου έγινε η προεργασία της συναντήσεως Τσώρτσιλ-Στάλιν και της οριστικής «Συμφωνίας των ποσοστών» για τα Βαλκάνια – κατόπιν επιμονής του Ήντεν, συμφωνήθηκε προφορικά να μείνει η Ελλάς στο Δυτικό στρατόπεδο).

Με αποτέλεσμα, στην τότε κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητος» του Γ. Παπανδρέου, να συμμετάσχουν τρία µέλη του ΕΑΜ: ο Αλέξανδρος Σβώλος, ως υπουργός των Οικονομικών, ο Ηλίας Τσιριµώκος Εθνικής Οικονομίας και ο Άγγελος Αγγελόπουλος (της γνωστής οικογενείας των βιομηχάνων, του ξέφρενου «πάρτι» των Olympic Games του 2004 και της προετοιμασίας της επισκέψεως Τσίπρα εις τας ΗΠΑ) υφυπουργός Οικονοµικών. Από το ΚΚΕ µετείχαν: ο Γιάννης Ζεύγος Γεωργίας, ο Νικόλαος Ασκούτης Συγκοινωνιών και ο Μιλτιάδης Πορφυρογένης Εργασίας. Άρα, εφόσον ο Παπανδρέου υπέγραψε την ίδρυση του ΔΝΤ, εμμέσως οι υπουργοί του –και οι κομμουνιστές- την συνυπέγραψαν! Με την σύμφωνη γνώμη του ΚΚΕ, βεβαίως!

ethnikismos 

Διαβᾶστε ἐπίσης : 
 
 ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ:
( ἀπάντηση πρώτη ) συνεργασία ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (ΚΚΕ) με τους Γερμανούς και τους Βουλγάρους 
(ἀπάντηση δεύτερη)ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ: ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
(ἀπάντηση τέταρτη) ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου