" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ


elpida_foroi
Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Θα ξεκινήσω με τα ευχάριστα, τα χρέη σε ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία, μιας και είδαν ξένοι και ντόπιοι ότι δεν μαζεύονται αλλιώς χρήματα, θα διακανονιστούν μέχρι και τις 100 δόσεις, χωρίς προσωποκρατήσεις και δεσμεύσεις περιουσιών. Είναι μία ανάσα για τους επαγγελματίες και τα ταμεία, αλλά και για τις παροχές της κυβέρνησης.  

Συνέχιση του λιτού βίου όπως είχε πει και ο κ. Βαρουφάκης, με αμφότερα τα χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια, να καταλύουν σήμερα στο . . .Χίλτον.

Επιστροφή στις πολιτικές ρίζες αποδίδοντας… φόρους τιμής.  Ό,τι έπραξε ο κ. Τσίπρας μετά την εκλογή του, στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, κάνει τώρα ο νέος ΠτΔ, στον τάφο του κουφού  «κηπουρού».

Τις προάλλες επόπτης και διαιτητής, στον Πύργο Ηλείας, «έφαγαν της χρονιάς τους», σε τοπικό αγώνα. Λαμπρά !!!  Ο γνωστός σε όλους μας,  «παναθηναϊκάκιας» θα κάνει . . . έρευνα για τα έκτροπα στον αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, μάλιστα !!!   Κατ’ εντολήν του κ. Κοντονή, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα ΑΕΚ-ΟΣΦΠ, η επόμενη αγωνιστική θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Εξαιρετικά ! ! !  Μετά την γέννηση του Εθνικού μας ποιητή, η Ζάκυνθος έπρεπε να περιμένει περίπου ενάμιση αιώνα , για να αναδείξει «προσωπικότητα», σαν και του κ. Κοντονή. Η άγνοια, η ευθυνοφοβία, και η χειραφέτηση, μόνο για να αντιμετωπιστούν καταστάσεις, σαν και τις παραπάνω, δεν είναι κατάλληλες.
 
Πόσο δε περισσότερο, αν βρεθείς κ. Κοντονή, μπροστά σε πολύ πιο δύσκολα προβλήματα, σαν κι αυτά που συμβαίνουν, εν τη γεννέση τους, συχνά-πυκνά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Παραιτήσου καλύτερα, γιατί η ηλιθιότητά σου, μεγαλώνει τόσο την αθλιότητα τη δική σου, όσο και του ποδοσφαίρου.

Η  ΔΕΗ έκανες κρυφές αυξήσεις στα τιμολόγια της δίχως ποτέ να το ανακοινώσει επίσημα η ΡΑΕ. Οι αυξήσεις κυμαίνονται μεταξύ 1,5-11 % για να μπορέσει έτσι να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του λογαριασμού του οποίου ο ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της αγοράς), αποπληρώνει τους παραγωγούς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Το ολικό ποσό επιβάρυνσης των λογαριασμών της ΔΕΗ, ξεπερνά το 1 δις €. Υπερκαλυφθήκαν, και τα σάντουιτς του Φωτόπουλου, αλλά και τα  «σπαρματσέτα» των προσωρινών μη ηλεκτροδοτούμενων οικιών.

Τα «χαρμόσυνα» νέα αναρτήθηκαν και στη κυβερνητική ιστοσελίδα «διαύγεια». Ξανάρχεται η Δημόσια τηλεόραση. Εφόσον βέβαια η νέα μας κυβέρνηση πήρε φόρα και όλα τ’ αλλάζει, έτσι η ΝΕΡΙΤ, μάλλον μετά από τις κατάλληλες διαπραγματεύσεις, αναβαπτίστηκε σε . . . ΕΡΤ Α.Ε . Με την επιστροφή πάντως των απολυμένων και την μηνιαία καταβολή στα τρία ευρώ , ο λογαριασμός , σύμφωνα με ειδικούς, απλά δεν. . . βγαίνει.  Αν δε το ανταποδοτικό τέλος παραμείνει στα τρία ευρώ μηνιαίως, αυτό θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των υπουργών, οικονομίας και επικρατείας. Πάντως ο κ. πρωθυπουργός, είχε τονίσει ότι η αύξηση των εξόδων της νέας ΕΡΤ, θα καλυφθεί θεσμικά!!!

Η Χρυσή Αυγή επανειλημμένως έχει τονίσει ότι, θα επικροτεί ό,τι είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, αλλά και θα επικρίνει τα κακώς κείμενα.

(ΥΓ):  Κυβέρνηση – Πολίτες , τελικό σκορ για σήμερα, 6-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου