" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Επαναφορά του αντισυνταγματικού νόμου Ραγκούση σχεδιάζουν οι Συριζαίοι


Ο νόμος Ραγκούση του Πασόκ αποτέλεσε ένα μείζον σημείο τριβής μεταξύ των Ελλήνων και της ανθελληνικής – μνημονιακής κυβέρνησης του Γιωργάκη Παπανδρέου, που μας έβαλε στο μνημόνιο. Το σκοπούμενο του εν λόγω αντισυνταγματικού και ανθελληνικού νομοσχεδίου ήταν η νόθευση του εκλογικού σώματος, ώστε να «αφοπλιστεί» ο Ελληνικός Λαός από τις όποιες δυνατότητες αντίδρασής του απέναντι στην επερχόμενη μνημονιακή λαίλαπα. Το αποτέλεσμα της ακύρωσης του εν λόγω νόμου από το ΣτΕ ήταν η ουσιαστική διάλυση του Πασόκ και η επερχόμενη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος οι οποίες σκόπευαν να αντικαταστήσουν την ψήφο των Ελλήνων, ώστε να μην καταστραφούν.



Σε έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο Βούτσης, ως απάντηση σε ερώτηση – πάσα της Φώφης Γεννηματά, δηλώνει ευθαρσώς ότι σχεδιάζεται νομοθετική ρύθμιση επαναφοράς του εν λόγω ανθελληνικού νόμου. Συγκεκριμένα λέει ότι σύμφωνα με δηλώσεις της Χριστοδουλοπούλου (της υπουργού που θα νοικιάσει διαμερίσματα για τους λαθρομετανάστες και θα τους φιλοξενήσει και στο υπουργείο) είναι «προτεραιότητα της κυβέρνησης η απόδοση ιθαγένειας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε Ελληνικά σχολεία». Πρόκειται δηλαδή για μία αναβίωση του νόμου παρά την ρητή απαγόρευση από το ΣτΕ, με σκοπό να πάρει ψηφαλάκια ο Σύριζα καταστρέφοντας την χώρα.



Η δήλωση αυτή του υπουργού έχει προφανές ανθελληνικό περιεχόμενο, που σκανδαλίζει όλους τους Έλληνες. Πέραν όμως αυτού του περιεχομένου υπάρχει και η νομική διάσταση, αφού η δήλωσή του περί «προτεραιότητας της κυβέρνησης», έρχεται σε ευθεία ρήξη με την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αμετακλήτως άκυρη την όποια νομοθετική προσπάθεια κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Θυμίζουμε ότι ο νόμος Ραγκούση έθετε ως προϋποθέσεις για την απόδοση ιθαγένειας τα εξής: «χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα».

Οι προϋποθέσεις αυτές κρίθηκαν ανεπαρκείς από την Ολομέλεια του ΣτΕ που τις θεώρησε (ορθώς) τυπικές και όχι ουσιαστικές, αναγράφοντας στην απόφαση ότι ενδεχόμενος τέτοιος νόμος θα πρέπει «να θεσπίζει για τις περιπτώσεις αυτές και τυπικά κριτήρια, όπως είναι η νόμιμη παραμονή στην χώρα και η διάρκεια αυτής, αλλά θα πρέπει να τα συνδυάζει και με ουσιαστικά κριτήρια, ούτως ώστε να τεκμηριώνεται ο γνήσιος δεσμός του αλλοδαπού προς την ελληνική κοινωνία, δηλαδή η ενσωμάτωσή του σε αυτήν υπό την ανωτέρω εκτεθείσα έννοια».



Οι προθέσεις των Συριζαίων είναι δεδομένες. Επίσης δεδομένη είναι η πρόθεση του έτερου εταίρου της συγκυβέρνησης, των Ανέλ, να υποκριθεί ότι αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για ψηφοθηρικούς λόγους, επαναπαυόμενοι ότι θα το ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Αμφότεροι κρίνονται καταδικαστέοι από τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος απαιτεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία, προς αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Χρυσή Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου