" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΙΤΑΛΙΑ: Κέντρο μεταναστών κλείνει μετά από έντονες πιέσεις των κατοίκων της περιοχής

Οι αρχές στη Ρώμη απομάκρυναν τους τελευταίους εναπομείναντες αιτούντες άσυλο από ένα κέντρο που δέχτηκε επανειλημμένα επιθέσεις από εξαγριωμένους κατοίκους της περιοχής σε περιστατικά που χαρακτηρίστηκαν ως σημείο μιας αυξανόμενης «ξενοφοβίας».

Περίπου 40 μετανάστες είχαν παραμείνει στο κέντρο “Il Sorriso” (Το Χαμόγελο) στο υποβαθμισμένο ανατολικό προάστιο Tor Sapienza της Ρώμης, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αλλά μετά από πυρπολήσεις δοχείων απορριμμάτων έξω από το κέντρο αποφασίστηκε οι ένοικοι να μετακινηθούν για τη δική τους ασφάλεια. Η Francesca Danese, δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για τις κοινωνικές πολιτικές, αναγνώρισε ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια νίκη του όχλου.

«Είναι μια ήττα για μένα και για όλη τη Ρώμη», δήλωσε η Danese
Το κτίριο ήταν υπό αστυνομική φρουρά για τέσσερις μήνες, μετά από ταραχές που ξέσπασαν το Νοέμβριο με συγκεντρώσεις εθνικιστών ακτιβιστών στην περιοχή.

Εκείνη την εποχή, πολλοί κάτοικοι της περιοχής ισχυρίστηκαν ότι οι αιτούντες άσυλο είχαν λάβει ειδική μεταχείριση, και μαζί με άλλους μετανάστες στη περιοχή ήταν υπεύθυνοι για την αύξηση της εγκληματικότητας.


Φωτογραφίες που έστειλαν κάτοικοι δείχνουν την υποβάθμιση και τη βαρβαρότητα που οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να υπομείνουν. Δεν αρκεί ότι την νύχτα η περιοχή γίνεται μια περιοχή κόκκινων φώτων, όπου πόρνες, τραβεστί, τρανσέξουαλ και έμποροι ναρκωτικών κάνουν κουμάντο, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας από τα σπίτια τους και τους χώρους εργασίας τους οι κάτοικοι, ακόμα και μικρά παιδιά, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν κάθε είδους διαστροφή και παρανομία.

Υπήρχαν καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών της περιοχής από τους μετανάστες. Τα ΜΑΤ ήταν παρόντα στις διαδηλώσεις κατά των μεταναστών στις οποίες οι κάτοικοι φώναζαν "οι μαύροι πρέπει να φύγουν".

Ένας τοπικός έμπορος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Times συνόψισε την αίσθηση πολλών στην περιοχή, όταν είπε: "Η χώρα διαλύεται. Γιατί δεν σταματούν τις καραβιές των μεταναστών; Αν δεν υπάρχει δουλειά, γιατί έρχονται εδώ;"

Όλες οι ιταλικές πόλεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την απότομη αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο και άλλων μεταναστών μέσα σε ένα αριθμό ρεκόρ ανθρώπων που φτάνουν στις νότιες ακτές της Ιταλίας με πλοία από τη Βόρεια Αφρική.

Ένας άνευ προηγουμένου αριθμός 170.000 μεταναστών αποβιβάστηκε το 2014, και οι αφίξεις στις δέκα πρώτες εβδομάδες του 2015 είναι μέχρι 60 τοις εκατό πάνω από τα στοιχεία του προηγούμενου έτους.


Διάβασε:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου