" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Χωρίς άρτο αλλά με θεάματα: Λαϊκή πανήγυρη αντί για παρέλαση ετοιμάζουν για την 25η Μαρτίου


Αν και υπήρξε πάγια θέση της Αριστεράς η κατάργηση των παρελάσεων, ως «καταλοίπου φασιστικών και δικτατορικών καθεστώτων», η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης ελλοχεύει τον κίνδυνο να προκληθεί έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια με δραματικές για τη κυβέρνηση συνέπειες. Αντί λοιπόν της κατάργησης, η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ ετοιμάζει μια παρέλαση-καρναβάλι, όχι για να τιμήσει την Εθνεγερτήριο Επανάσταση του 1821 και τους Ήρωες του Έθνους, αλλά για να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες από τα μείζονα προβλήματα της Πατρίδος.

Καθότι οι κωλοτούμπες της κυβέρνησης έχουν γίνει αμέτρητες κι εχάθη ο λογαριασμός, η σκέψη και μόνον της κατάργησης της παρέλασης κρίνεται απαγορευτική. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι αδιανόητο να μην υπάρξουν «διορθωτικές» παρεμβάσεις στο «φασιστικό κατάλοιπο». Γι' αυτό το λόγο, η Αριστερά σε αγαστή συνεργασία με την ελαφροδεξιά των ΑΝΕΛ, έκριναν σκόπιμο να ευτελίσουν την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καθιστώντας τη πανηγυράκι τύπου επετείου του μύθου του Πολυτεχνείου.

Εντός αυτών των πλαισίων, η Περιφέρεια Αττικής δια της αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα, ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ότι οι μπάντες των σωμάτων του Στρατού θα παραμείνουν στην πλατεία μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, όπου θα παίξουν δημώδη, ενώ οι εκδηλώσεις θα έχουν λαϊκό χαρακτήρα. Ας θυμηθούμε όμως πως εννοεί η Αριστερά τις εκδηλώσεις «λαϊκού χαρακτήρα», από την παρέλαση στο Χαλάνδρι για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Στις αριστερές παρεμβάσεις, σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να χαλάσει το χατίρι των αριστερών «συντρόφων» στη κυβέρνηση και ως εκ τούτου θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι μπάντες των Στρατιωτικών Σωμάτων για να στήσουν οι πολιτικάντηδες της αριστεροφροσύνης το καρναβάλι τους.


Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου