" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Πιο συστημικός πεθαίνεις... Η Παναρίτη του Τζέφρυ, σύμβουλος του Βαρουφάκη!


Σύμβουλος του Βαρουφάκη… πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Οι αμερικανοκομμουνιστές του Σύριζα διαπραγματεύονται στο eurogroup έχοντας ως συμβούλους ανθρώπους του Παπανδρέου που μας έβαλαν στο μνημόνιο και κατέστρεψαν την χώρα. 

Συγκεκριμένα η Έλενα Παναρίτη που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από την συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άτυπη σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών.

Η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, οικονομολόγος που σήμερα δραστηριοποιείται στην ελεύθερη αγορά έγινε ειδική σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και θα βρίσκεται στο πλευρό του κατά τις διαπραγματεύσεις στο eurogroup απόψε το βράδυ. 

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως η Παναρίτη είναι άτυπη σύμβουλος μόνο για την περίοδο των διαπραγματεύσεων λόγω των γνωριμιών της στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο ΔΝΤ.

Μάλιστα η γνωστή υπάλληλος του ΔΝΤ, με ρηξικέλευθες θέσεις περί της οικονομίας (οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς ή επέτυχαν απολύτως μέσα από την ολοσχερή αποτυχία του περιβόητου Μνημονίου Ι), με παλαιότερες δηλώσεις της έχει απαρνηθεί την Ελληνική της καταγωγή, προτιμώντας την Αμερικανική.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει το Πασόκ είναι πάλι στην εξουσία και διαπραγματεύεται την υπογραφή ενός νέου μνημονίου.

Υ.Γ. Παραθέτουμε αποσπάσματα από ρεπορτάζ αριστερίστικων εφημερίδων (του 2011) που πρόσκεινται στον Σύριζα για την «γυναίκα αλεξίπτωτο»…


Η γυναίκα-αλεξίπτωτο

Η προσγείωση της Έλενας Πανα­ρίτη με... αλεξίπτωτο (του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των... αγορών) στο ελληνικό πολιτι­κό σκηνικό αντιμετωπίστηκε σαν μια ακόμη «καινοτόμος ιδιορρυθμία» του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναζητά «μοντέρνες λύσεις» από τους... ειδικούς.

Όμως, οι ζυμώσεις που γίνονται (με διαρροές) το τελευταίο διάστημα για την ανάθεση του τομέα των αποκρα­τικοποιήσεων στην εν λόγω πολύπει­ρη κυρία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως έφτασε η ώρα που το «κομάντο» (του ΔΝΤ) θα αναλάβει δράση. Γι' αυτό άλλωστε... προσγειώθηκε.

Βίος και... πολιτεία

Μια και θα (μας) κάνει τη δουλειά, ας τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από το βιογραφικό της, όπως αυτό είναι διατυ­πωμένο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:

«Το συνολικό έργο της Έλενας Παναρίτη αναγνωρίζεται διεθνώς σαν καλή πρακτική εφαρμογή "θεσμικών οικο­νομικών". Είναι ειδική στα ιδιοκτησια­κά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα. Τώρα είναι κοινωνικός επιχειρηματίας και επικεφαλής του Panel Group, ένας ειδικός συμβουλευτικός όμιλος που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποίηση, της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας.

…. Και ενώ, λοιπόν, όλοι - ή τουλάχιστον όσοι μπορούσαν - έφευγαν όσο πιο μακριά από την επιρροή αυτών των ευαγών ιδρυμάτων, ο Γ. Παπανδρέου, όχι μόνο έσπευσε στις αγκάλες τους, αλλά φρόντισε να αξιοποιήσει και κάποια από τα στελέχη τους, όπως η κυρία Παναρίτη (θέλει να την κάνει και μέλος της κυβέρνησης). Ή μήπως, τελικά, συμβαίνει το αντίστροφο; Δηλαδή τα εν λόγω ιδρύματα με τα στελέχη τους (εντός της κυβέρνησης) «αξιοποιούν» την κυβέρνηση της χώρας και τον πρωθυπουργό;

Ό,τι από τα δύο κι αν συμβαίνει, το αποτέλεσμα είναι τραγικά ίδιο...

ἀναδημοσίευσις ἀπό : Χρυσή Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου