" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Παπασταύρου,λίστα Λαγκάρντ,Μαργαρίτα Παπανδρέου,ΓΑΠ και μνημόνια



Ο Ερβέ Φαλσιανί, ο πρώην εργαζόμενος της τράπεζας HSBC από τον οποίο διέρρευσαν τα απόρρητα στοιχεία 100.000 τραπεζικών λογαριασμών και με βάση αυτά συντάχθηκαν οι αντίστοιχες λίστες –λίστα Λαγκάρντ όπως ονομάστηκε στην Ελλάδα- μίλησε για τις αποκαλύψεις που περιέχονται στο βιβλίο του, το οποίο κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere Della Sera», ο Φαλσιανί κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, ως έναν από τους ανθρώπους, οι οποίοι εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι «πιέσεων, «εκβιασμών» και «δούναι και λαβείν» γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον Ερβέ Φαλσιανί, είναι ότι το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου, περιέχεται στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς φέρεται να διατηρούσε καταθέσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα.
Το γεγονός αυτό φέρεται να γνώριζε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και κατά τον κ. Φαλσιανί ενδέχεται να το χρησιμοποίησε ως μέσο πίεσης στον Γιώργο Παπανδρέου, στις διαπραγματεύσεις του 2011 μεταξύ τρόικας και Ελλάδας για το «πρόγραμμα διάσωσης».
«Η συγκεκριμένη λίστα στην Ελλάδα εξαφανίστηκε» αναφέρει ο Φαλσιανί στο βιβλίο του, παρουσιάζοντας και άλλες περιπτώσεις «εκβιασμών», όπως υποστηρίζει, σε αντίστοιχες υποθέσεις στις ΗΠΑ και στη Γαλλία.

 Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαργαρίτα Παπανδρέου φέρεται να εμπλέκεται στη συγκεκριμένη λίστα. Το Δεκέμβριο του 2012, οι εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Βήμα της Κυριακής» είχαν υποστηρίξει ότι στη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, περιέχεται το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, το συγκεκριμένο όνομα συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, έπειτα από την ένορκη κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλου, ο οποίος ενώπιον των δύο οικονομικών εισαγγελέων υποστήριξε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τη «λίστα Λαγκάρντ» στην υπηρεσία του, δύο διευθυντές του ανέφεραν το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ως της γυναίκας-μυστήριο με καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ.
Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και η Μαργαρίτα Παπανδρέου διέψευσαν τα δημοσιεύματα, κάνοντας λόγο για «χυδαία επιχείρηση συκοφάντησης». Μάλιστα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου προχώρησε σε μπαράζ αγωγών, εναντίον όσων την ενέπλεξαν στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για «κατεστημένα συμφέροντα», που «άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου».
Μερικούς μήνες αργότερα, το ΣΔΟΕ δήλωσε ότι από την έρευνα των υπηρεσιών του Σώματος «δεν υπάρχει» το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη γνωστή λίστα Λαγκάρντ ή σε οποιαδήποτε άλλη λίστα το όνομά της ως δικαιούχου ή έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που να συνδέει το όνομά της. Το έγγραφο υπέγραφε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στυλιανός Στασινόπουλος, και κατατέθηκε στο πλαίσιο εκδίκασης αγωγής της κ. Παπανδρέου σε βάρος στελεχών του ΣΔΟΕ και μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Παρά τις προσπάθειες της οικογένειας Παπανδρέου να μπει τέλος στη φημολογία, η υπόθεση τώρα ανοίγει πραγματικά. Από τη μια, έρχεται το βιβλίο του Ερβέ Φαλσιανί, οι αποκαλύψεις του οποίου αναμένεται να προκαλέσουν πολιτικό σεισμό στη χώρα.
Αν αποδειχθεί ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος με τις αποφάσεις του καταδίκασε τον ελληνικό λαό στην κόλαση του ΔΝΤ και των μνημονίων, διαπραγματευόταν όχι για το συμφέρον της χώρας του, αλλά της οικογένειάς του, τότε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πρέπει να πέσει βαρύς.
Αν η τρόικα επιβλήθηκε στην Αθήνα για να διασωθεί όχι η χώρα αλλά η Μαργαρίτα Παπανδρέου, όπως αφήνει να εννοηθεί το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, και υποθηκεύθηκε το μέλλον των επόμενων γενιών, θα πρέπει να απαντηθεί και από την εξεταστική επιτροπή που θα συστήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, για το μνημόνιο. Η ιστορία μόλις άρχισε.(newsbomb)

Και δεν είναι τυχαίο ότι ο στενότερος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά ήταν  ο Παπασταύρου της Λίστας Λαγκάρντ, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με επιφανείς σιωνιστές ανάμεσα στους οποίους και τον γνωστό επίσης από την Λίστα Λαγκάρντ, φερόμενο ως χρηματοπιστωτικό σύμβουλο της Μαργαρίτας Παπανδρέου Σάμπι Μιωνίς, πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Ισραηλινού Στρατού.

Πώς εμπλέκεται ο ανωτέρω με την λίστα και την Μάργκαρετ; Διαβάστε την ερώτηση της βουλευτού του Λαϊκού Συνδέσμου κ. Ζαρούλιας 

12 Δεκεμβρίου 2012
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Δραστηριοποίηση Σάμπυ Μιώνις σε ύποπτα χρηματοοικονομικά προϊόντα και η εμπλοκή του με το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς και εγχώριου οικονομικού Τύπου τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων CMA ( Capital Management Advisors) βρίσκεται στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων της χώρας. Σύμφωνα με τις ως άνω πληροφορίες, αρχικός λόγος αποτελεί κατάθεση ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής που αποκαλύφθηκε στην περίφημη λίστα «Λαγκάρντ». Ο τελικός δικαιούχος της κατάθεσης αυτής δεν είναι ως σήμερα πλήρως διευκρινισμένος. Σύμφωνα με κάποιες από τις δημοσιογραφικές αυτές πληροφορίες, φέρεται να ανήκει σε υπάλληλο ή συνεργάτιδα της εταιρείας CMA, ονόματι Μαρία Παντελή.
Ιδρυτής και ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κεφαλαίου (fund) εμφανίζεται ο κ. Σάμπυ Μιωνή (Sabby Mionis), ο οποίος με δήλωσή του στα μέσα κατέθεσε πως δικαιούχοι του παραπάνω ποσού είναι οι μεριδιούχοι του επενδυτικού κεφαλαίου της CMA. Ο κ. Μιωνή φέρεται να παρέμεινε στην διαχείριση του κεφαλαίου και μετά την πώληση του το 2006.
Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη υπόθεση αναφορικά με το κεφάλαιο CMA όφειλε να πάρει και πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης προκειμένου να διαλευκανθούν τόσο οι τελικοί δικαιούχοι (ή και μοναδικός δικαιούχος!) του τεράστιου αυτού ποσού, όσο και η νομιμότητα ή μη της προέλευσης των κεφαλαίων αυτών, καθώς και η εν γένει εμπλοκή του ιδιοκτήτη του αργότερα υπεύθυνου διαχειριστή του κ. Μιωνής.
Παρά ταύτα, υπάρχει και μια άλλη πλευρά της υπόθεσης του συγκεκριμένου κεφαλαίου και του κ. Μιωνής που αφορά επίσης άμεσα την χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η εταιρεία CMA δραστηριοποιόταν επιπλέον στην μεσιτεία και πώληση δομημένων (structured), συνθετικών (synthetic) καθώς και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων προς τραπεζικούς οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία.
Κατόπιν των ανωτέρω, αποσκοπώντας στην πλήρη διαφώτιση του ελληνικού λαού αλλά και την πληρέστερη ενημέρωση των οικονομικών εισαγγελέων που έχουν επιληφθεί της όλης υπόθεσης εμπλοκής του εν λόγω κεφαλαίου στην λίστα «Λαγκάρντ»,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Έχει υπάρξει αγορά δομημένου, σύνθετου ή άλλου χρηματοοικονομικού προϊόντος από την 1.1.2002 έως και την 31.12.2009 από την εταιρεία CMA του κ. Μιωνή από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Αγροτική Τράπεζα ή Ασφαλιστικό Οργανισμό του Δημοσίου;
2) Η αγορά ή αγορές ήταν απευθείας από την εταιρεία CMA με δικά της προϊόνα ή η εν λόγω εταιρεία λειτούργησε ως μεσάζον άλλων εταιρειών μεταπουλώντας τα (χρηματοοικονομικά) προϊόντα αυτών;
3) Ποια ήταν τα ποσά που δαπανήθηκαν για αυτά τα προϊόντα σε κάθε περίπτωση;
4) Παρακαλούμε όπως προσκομίσετε τα έγγραφα αγοράς (sales documents & brochures) μαζί με την ανάλυση των σεναρίων τιμών (price scenario analysis).
5) Παρακαλούμε όπως προσκομίσετε τα έγγραφα με τις υπογραφές των υπευθύνων που ενέκριναν τις αγορές αυτές.

Αθήνα, 12/12/2012

Η Ερωτώσα Βουλευτής
ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


01/2013
Η ιταλική Fatto Quotidiano (113.000 φύλλα ημερησίως) γράφει στις 13 Ιανουαρίου του 2013, άρθρο του Φραντζέσκο Ντε Πάλο:
«...Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , Σταύρος Παπασταύρου εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ ως καταθέτης αλλά και ως συνδιαχειριστής κεφαλαίου 550 εκ. δολαρίων. Ο Παπασταύρου ελέγχεται για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για το σκάνδαλο Ζίμενς όμως παραμένει στη θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου. Παρά τις δηλώσεις Σαμαρά για «ποτήρι μισογεμάτο» και για «τέρμα στην ατιμωρησία» οι μισθοί και συντάξεις εξακολουθούν να κόβονται και παραμένει στο απυρόβλητο ο άνθρωπος που βγήκε από τις σκιές και λέγεται Παπασταύρου. Ο Σταύρος Παπασταύρου θεωρείται «άνθρωπος ειδικών αποστολών» και έχει αναφερθεί ότι μεθόδευσε επενδύσεις της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε Ελληνικά ομόλογα και σε φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό (Ελβετία) κατά την υποτίμηση της δραχμής το 1998.
Ο Παπασταύρου της λίστας φοροφυγάδων συνοδεύει άθικτος τον Έλληνα πρωθυπουργό και φωτογραφίζεται με ηγέτες. Είναι στενός συνεργάτης του Σάμπυ Μιωνί και συγκαλύπτουν την κατάθεση των 550 εκ. δολαρίων της Μαρίας Παντελή με τη γνωστή αναφορά στο όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Πρώην υπάλληλος Ελβετικής τράπεζας δήλωσε ότι τα ποσά είναι ξέπλυμα βρώμικου πολιτικού χρήματος αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης υπερασπίστηκε δημόσια τον Σταύρο Παπασταύρου...», καταλήγει το άρθρο της Fatto Quotidiano.

Σταματημό όμως δεν έχουν οι εμπλεκόμενοι ! Δείτε και την σύζυγο του κ. Τατσόπουλου : 

Ιανουάριος 2013
Εδώ και μέρες ο Σπύρος Καρατζαφέρης μιλούσε για τη γυναίκα ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δουλεύει στην εταιρία του συμβούλου του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου. Σήμερα λοιπόν, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε το όνομα αυτού του βουλευτή.
Συγκεκριμένα είπε ο κος Καρατζαφέρης:
«Μέσα στην εταιρία του κ. Παπασταύρου υπάρχει η γυναίκα ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι αυτή η κυρία; Λέγεται Ελένη Νικολαΐδη. Η κ. Νικολαΐδη είναι δικηγόρος, γεννήθηκε το 1971 και έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο νομική.Ποιός είναι όμως ο σύζυγός της; Είναι ο κ. Τατσόπουλος»,είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως φτάνει στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι πρόκειται για... μεγάλη σύμπτωση μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται καθόλου στον κ. Παπασταύρου και στα όσα έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας για την εμπλοκή του ονόματός του με την αμαρτωλή Ελβετική τράπεζα και τη λίστα Λαγκάρντ.(spirospero.gr )

Έχει πολύ μάκρος το κουβάρι …

Απρίλιος 2014  ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!

p1

Ποιος νομίζετε πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χαιρέτισε η Μέρκελ μόλις προσγειώθηκε από το αεροπλάνο; Ο Αντώνης Σαμαράς; Όχι χάσατε…
Ο άνθρωπος που χαιρέτισε πριν τον πρωθυπουργό , για να δείτε και ποιος μας κυβερνάει σε αυτή τη χώρα, ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου , ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στη Siemens , στο Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα, ήτοι με τους φυγόποινους για το μεγάλο σκάνδαλο.
p1

Ο λεγόμενος “Μπουμπλής” ή Σταύρος Παπασταύρου ήταν αυτός που δέχτηκε πρώτος τον χαιρετισμό της Γερμανίδας καγκελαρίου.

ppppp

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο “Μπουμπλής” είναι κολλητάρι των καταζητούμενων που προαναφέραμε αλλά και η σύντροφός του ακούει στο όνομα κ. Μαρί Αγαλιώτου που  είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Siemens Hellas. Mάλιστα η κυρία Αγαλιώτου πληρώνεται με το αξιοσέβαστο ποσό των 12.000ευρώ !!!
Aυτοί μας κυβερνάνε….
sam1
Ο Σταυρος Παπασταύρου είναι ο κύριος ακριβώς πίσω από τη Μέρκελ

Ετοιμάζει την αποχώρηση του ο Στουρνάρας;

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

Εντύπωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι φήμες οι οποίες θέλουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να αλλάζει «πόστο» στον Γιάννη Στουρνάρα, και να τοποθετεί στην θέση του τον Σταύρο Παπασταύρου.
Τα σενάρια έχουν φουντώσει λόγω της λήξης της θητείας του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, και φημολογείται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα είναι ο νέος Διοικητής της ΤτΕ.
Το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του Οικονομικών ωστόσο δεν θα μείνει ακέφαλο, καθώς θα το αναλάβει όπως δημοσιέυει το tovima.gr, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, και συνεργάτης του κ. Στουρνάρα, Σταύρος Παπασταύρου.

Ποιος είναι όμως ο «άγνωστος» στο ευρύ κοινό κ. Παπασταύρου;
Ο σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου έδειξε γρήγορα τις ικανότητές του και έγινε σύντομα απαραίτητος με συνέπεια ο Αντώνης Σαμαράς να τον αξιοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα….
Σημαντικό ρόλο στην πορεία του έπαιξαν και οι γνωριμίες του οι οποίες του επέτρεψαν με τον κατάλληλο χειρισμό του ιδίου να ελίσσεται στον οικονομικό χώρο.
Ο πρωθυπουργός είχε ορίσει τον κ. Παπασταύρου γραμματέα Διεθνών Σχέσεων την πρώτη περίοδο που έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και σύντομα μπήκε στο στενό περιβάλλον του.
Επαφές είχε και με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή ο οποίος τον είχε εντάξει μάλιστα και στο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
 Πριν από μήνες πάρα πολλοί ξαφνιάστηκαν όταν σε συνέντευξη του κ. Σαμαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα επελέγη να δημοσιευθεί στην ίδια σελίδα φωτογραφία του Πρωθυπουργού με τον κ. Παπασταύρου που είναι από τους πιο εχέμυθους, ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες του.

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι αριστούχος πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει και μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard. Η εργασιακή του εμπειρία είναι πολυετής ενώ παράλληλα έχει και κομματική δράση. Όπως δημοσιεύει το tovima.gr, την δεκαετία του ’90 διετέλεσε γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΟΝΝΕΔ και εκλεγμένο μέλος της ΚΕ της Νεολαίας, ενώ ήταν και πρόεδρος (1997-2001) της ευρωπαϊκής ένωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Λόγω της “σκληρής” του δουλειάς ο Σταύρος Παπασταύρου «ανταμέιφθηκε» με το να είναι στην ομάδα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου ενώ συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές συσκέψεις.
 Η εμπλοκή με την Λίστα Λαγκάρντ καθώς εμφανιζόταν συνδιαχειριστής λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων. Τότε ο κ. Παπασταύρου έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για «πολιτικό αμοραλισμό». Τόνισε στην συνέχεια πως δεν είχε καμία σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό και ότι η μόνη εμπλοκή του στη λίστα σχετίζεται με λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του.

Για τους έχοντας γνώσιν, ο κ. Παπασταύρου γευματίζει με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, αλλά και με άλλους κρίσιμους παράγοντες. Μία από τις «αποστολές» που του είχε ανατεθεί από τον πρωθυπουργό ήταν αυτή του να συνοδεύσει τον υφυπουργό Οικονομικών Γιάννη Μαυραγάνη στην Ελβετία προκειμένου να συζητήσουν με την ελβετική κυβέρνηση το θέμα με τις λίστες των Ελλήνων καταθετών στα εκεί τραπεζικά ιδρύματα.(
makeleio.gr)

Διαβάστε επίσης : 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου