" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ! ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ – ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ (ΤΟΥ… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ) ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;

003
Αυτό που ξέρουν όλοι αλλά δε μπορούσαν να το αποδείξουν, βρήκε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Δηλαδή, ότι το κλέψιμο πάει σύννεφο!

Πιο συγκεκριμένα, έλεγχος διενεργήθηκε σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, μετά από τις καταγγελίες για “μεγάλο φαγοπότι” στις κρατικές χρηματοδοτήσεις μέσω του ΕΛΓΑ και αφορούν στην περίοδο από 2001 έως το 2011.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καταγράφονται πρωτοφανείς παρατυπίες του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ειδικότερα, ότι διέθεσε 100.000 ευρώ για την πληρωμή του κινητού του ίδιου αλλά και του Γενικού Διευθυντή, 103.000 ευρώ για την πληρωμή της πιστωτικής κάρτας του Προέδρου, καθώς επίσης και 100.000 ευρώ ως ενοίκιο για το διαμέρισμα που διέμενε στην Αθήνα, Στην ΠΑΣΕΓΕΣ χρέωνε τα κοινόχρηστα και την καθαρίστρια, αλλά και αγορές στα duty free.

Στο πόρισμα γίνεται ακόμη, λόγος για σπατάλη ποσού ύψους 68.000 ευρώ για γραφείο στις Βρυξέλλες, που δεν προβλεπόταν, ενώ διαπιστώθηκε πως η ΠΑΣΕΓΕΣ κατέγραψε σπατάλη ύψους 25.000 – 30.000 ευρώ για το κυλικείο που διατηρούσε.

Εις ότι αφορά τον ΣΥΔΑΣΕ, καταγράφονται στο πόρισμα μπόλικα μικρά τιμολόγια που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, ενώ διαπιστώθηκε πως ο Πρόεδρος και ο ταμίας του ΣΥΔΑΣΕ διέθεταν ταμείο 157.000, το οποίο αν και όφειλαν δεν είχαν καταθέσει στην τράπεζα.

Ωραία όλα αυτά, και οι έλεγχοι και τα πορίσματα, αλλά μπορεί να μας πει κάποιος «αρμόδιος» σε ποιο κόμμα (ή κόμματα) -του… συνταγματικού τόξου φυσικά- ανήκαν τα λαμόγια που κατάκλεβαν το σύμπαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου