" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Τα δίνει όλα στους Σκοπιανούς ο Σ.Θεοδωράκης: "Να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία"!

 
Στις Σέρρες βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης όπου κατά τη διάρκεια «ανοιχτής» συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους και στο κοινό που παραβρέθηκε, το μεσημέρι, σε κεντρικό καφέ της πόλης των Σερρών όπου στην καρδιά της Μακεδονίας δήλωσε εκφράζοντας προφανώς την πολιτική του κόμματός του για το φλέγον εθνικό ζήτημα ότι: "Χάνουμε μεγάλη ευκαιρία να μην ονομαστούν τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία"!  
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το όνομα «Μακεδονία» που χρησιμοποιούν τα Σκόπια, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε:
 
«Υπάρχουν χώρες του ΟΑΣΑ που αναγνωρίζουν αυτή τη χώρα ως Μακεδονία. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Για μένα έπρεπε τολμηρά το πολιτικό σύστημα να προσδιορίσει με ένα γεωγραφικό, όχι άλλο, προσδιορισμό τα Σκόπια ώστε να πιεστούν και να δεχθούν το Βόρεια Μακεδονία. 
 
Το ίδιο πρόβλημα θα μπορούσαμε να έχουμε αύριο με άλλες περιοχές, η λύση δεν είναι να κλείνεις τα μάτια.
 
Η Ελλάδα είναι το κέντρο των Βαλκανίων, η Μακεδονία είναι αυτή και εδώ υπάρχουν τα αρχαιολογικά ευρήματα και υπάρχουν κάποιες περιοχές που είναι και σε άλλα κράτη. Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ γιατί εμείς είμαστε οι δυνατοί. 
 
Η άλλη, η κομπλεξική συμπεριφορά των εμπάργκο, οδήγησε αυτή τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο. Με όπλο μας την Ευρωπαϊκή Ένωση, με όπλο μας τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να πιέσουμε αυτά τα μικρά κράτη να δεχθούν την ύπαρξη μιας χώρας που χωρίς αυτή δεν κάνουν βήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου