" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία: Η γραφή στον τάφο της Αμφίπολης αποδεικνύει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας!

Εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία: Η γραφή στον τάφο της Αμφίπολης αποδεικνύει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας!

Οι πολιτικάντηδες αποδέχονται την παραχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς
Το ζήτημα της ανασκαφής στην Αμφίπολη έχει γίνει πολυεπιπέδως πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης, σε σημείο αηδίας, από τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά. Παρότι συνιστά οξύμωρο να θριαμβολογούν οι ραγιάδες του «ΝΑΙ», επί των Μακεδονικών τάφων, οι αποκαλύψεις δεν παύουν να είναι συγκλονιστικές και να μην έχουν ουδεμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά με τον λαμπρό και αρχαίο μας πολιτισμό. Ο Σαμαράς επιλέγει να καπηλευτεί ένα αρχαίο μνημείο, με το οποίο δεν έχει σχέση, προκειμένου να ψηφοθηρήσει, παρά το προφανές γεγονός ότι οι ανασκαφές γίνονται πολύ πριν γίνει αυτός πρωθυπουργός και παρά τις δυσκολίες που έθεσε στην ανασκαφή το αρμόδιο υπουργείο.

Ας αφήσουμε, όμως, τα πολιτικά που έτσι και αλλιώς δεν έχουν θέση σε μία συζήτηση περί του αρχαίου κλέους, να δούμε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με φωτογραφίες που δημοσίευσε η αμερικανίδα αρχαιολόγος Dorothy King στο προσωπικό της ιστολόγιο, στην Αμφίπολη έχουν βρεθεί μεμονωμένα ελληνικά γράμματα στο μαρμάρινο περίβολο. Η επιβεβαίωση της πληροφορίας δεν άργησε να έρθει από την Γ.Γ. του υπουργείου, η οποία δήλωσε ότι «το 2013, όταν αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο μέρος του περιβόλου, φωτογραφίες του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η ανασκαφέας, εντοπίστηκαν τεκτονικά σύμβολα, δηλαδή σημάδια των μαστόρων της εποχής. Πρόκειται για μεμονωμένα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, τα οποία συνηγορούν στη χρονολόγηση του μνημείου».


Το προφανές που έρχεται κατά νου, διαβάζοντας τα παραπάνω, είναι ότι προστίθεται άλλη μία απόδειξη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Ένα μνημείο της μακεδονικής δυναστείας φέρει απάνω του ελληνικά γράμματα, γεγονός που αποδεικνύει ποια ήταν η πραγματική γλώσσα των Μακεδόνων, τα Ελληνικά! Παρόλα αυτά ο Βενιζέλος, με «εντολή Σαμαρά», από βήματος ΟΗΕ δήλωσε ότι θέλει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Λίγες μέρες μετά ήρθε η πρόταση του Νίμιτς, ο οποίος πρότεινε το «Άνω Μακεδονία» για το κράτος, το «μακεδονική» για την γλώσσα και το «πολίτες της Άνω Μακεδονίας» για τους υπηκόους του εν λόγω μορφώματος. Όμως, όπως αποδεικνύεται, και από την αρχαιολογική σκαπάνη η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Το δεύτερο που χρήζει σχολιασμού στην εν λόγω είδηση και άπτεται των πολιτικών πραγμάτων είναι ότι, όπως είπε η Μενδώνη, η αποκάλυψη ελληνικών γραμμάτων στο μαρμάρινο μέρος του περιβόλου του μνημείου έγινε το 2013. Όμως παρά το γεγονός ότι το μνημείο υφίσταται πολιτική τυμβωρυχία από τον Σαμαρά, ουδείς μπήκε στον κόπο να ενημερώνει το κοινό για αυτή την ανακάλυψη που ουσιαστικά «τελειώνει» την συζήτηση περί της γλώσσας των Μακεδόνων. Συνδέεται, άραγε, αυτή η «παράλειψη» με το γεγονός ότι η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά ανέλαβε την εργολαβία της εκποίησης του ονόματος της Μακεδονίας μας;


Η Ιστορία της Πατρίδος μας και της Φυλής μας έχει γραφεί με πύρινα γράμματα και αίμα στο μεγάλο βιβλίο της Παγκοσμίου Ιστορίας και δεν σβήνεται με υπογραφές, συμφωνίες και γονυκλισίες πολιτικάντηδων. "Εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία" έγραφε ο Στράβων, ενώ πριν από αυτόν ο Θουκυδίδης έλεγε ότι "αλλά την περί την θάλασσαν εκτεινομένην χώραν, η οποία καλείται σήμερον Μακεδονία, κατέκτησαν πρώτον και εβασίλευσαν επ’ αυτής ο πατήρ του Περδίκκα Αλέξανδρος και οι πρόγονοί του Τημενίδαι, οι οποίοι κατήγοντο αρχικώς από το Άργος". Αυτά δεν σβήνουν από Σαμαράδες και Βενιζέλους!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου