" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Εκτός τόπου και χρόνου ο Λοβέρδος: Δεν πήγε στην δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου και διέταξε ΕΔΕ!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Λοβέρδος: Δεν πήγε στην δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου και διέταξε ΕΔΕ!

Η ρήση «πολλές φορές η δικαιολόγηση ενός λάθους καταντά χειρότερη από το ίδιο το λάθος» φαίνεται ότι επαληθεύεται στην περίπτωση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος όχι μόνο δεν πήγε στην δοξολογία για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αλλά ψάχνει (μέσω ΕΔΕ) «αποδιοπομπαίο τράγο» για να του φορτώσει την ευθύνη για την δική του απαράδεκτη στάση. Θα μείνει στην ιστορία ως ο μοναδικός (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος δεν παρέστη στην καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε με περισσή άνεση στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, όπου και συνειδητοποίησε ότι ξέχασε να επιτελέσει το καθήκον του στον Ιερό Ναό μόνο, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την απουσία του από την δοξολογία. Η «δικαιολογία» του Λοβέρδου ήταν ότι δεν τον ειδοποίησε κανείς ότι πρέπει να παραστεί! Για το αυτονόητο, δηλαδή, έπρεπε να τον ενημερώσουν! Προσπαθώντας να καλύψει το λάθος του (άλλοι θα το ονόμαζαν γκάφα) είπε ότι θα διατάξει ΕΔΕ για την διαμόρφωση του προγράμματός του ως υπουργού.

Ο Λοβέρδος, ο οποίος είναι «ξεχασιάρης» στις θεσμικές του υποχρεώσεις αλλά ουδέποτε διανοήθηκε να λησμονήσει να είναι μόνιμος θαμώνας του Σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ίσως να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι έχει αλλάξει υπουργείο. Δεν είναι πια υπουργός Υγείας (αν και έχει εμμονή να αυτοαποκαλείται ακόμη σε συνεντεύξεις Τύπου ως υπουργός ...Υγείας!), αλλά επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο τριπλά έκθετος Λοβέρδος (για την απουσία του, την υποτίμηση της νοημοσύνης του Λαού και την ΕΔΕ που διέταξε, δείχνοντας ότι έχει χάσει τον έλεγχο) θα είχε παραιτηθεί σε μια Ελεύθερη Χώρα, με στοιχειώδη δείκτη Αξιοπρέπειας και Σοβαρότητας. Στην κατεχόμενη Ελλάδα, όμως, του Μνημονίου τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να ευδοκιμήσει.

Γιώργος Μάστορας

Ελλάς Αιώνιον :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου