" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Το φιάσκο της συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά έφερε την παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο

Το φιάσκο της συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά έφερε την παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο

Ο ξάδερφος του Σαμαρά, Παναγιώτης Ζωγράφος είχε προειδοποιήσει για την σφαλιάρα από την Καγκελάριο, αλλά τον είχαν αγνοήσει!

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Παναγιώτη Ζωγράφου, 24 ώρες μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο. Ο εν λόγω πολύπειρος διπλωμάτης που τυγχάνει να είναι και δεύτερος εξάδελφος του πρωθυπουργού οδηγήθηκε στην παραίτηση ύστερα από το πρωτοφανές φιάσκο της συνάντησης στο Βερολίνο.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για υποβάθμιση του Έλληνα πρέσβη στις διμερείς συναντήσεις, στις οποίες δεν πήρε μέρος για να συμπεριληφθεί ο παρατρεχάμενος του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Ένα γεγονός που έθιξε τον Έλληνα πρέσβη.

Η αλήθεια όμως είναι ακόμα πιο οδυνηρή για την καταρρέουσα Χούντα Σαμαρά. Όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο Παναγιώτης Ζωγράφος είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό και μάλιστα εγγράφως πως το κλίμα στο Βερολίνο δεν είναι καλό και ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν πρόκειται να δώσει ούτε ψίχουλο στον πολιτικά ξοφλημένο πρωθυπουργό. Το ίδιο επισήμαιναν και όλες οι πηγές από την Γερμανία, αλλά ο απελπισμένος Σαμαράς θέλησε να προχωρήσει στο... μετέωρο βήμα του πελαργού και ό,τι ήθελε προκύψει!

Αυτό που προέκυψε ήταν μια μεγαλοπρεπέστατη σφαλιάρα, γεγονός που εξόργισε και προκάλεσε νέα απελπισία στον καταρρέοντα Σαμαρά. Όπως γίνεται συνήθως το χρέωμα το έριξαν στον διπλωμάτη, ο οποίος όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση έπραξε το καθήκον του και μη μπορώντας να ανεχτεί άλλο αυτήν την ασφυκτική κατάσταση υπέβαλλε παραίτηση και επέμεινε σε αυτήν παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν για να την πάρει πίσω.

Σύντομα τον Παναγιώτη Ζωγράφο θα ακολουθήσει και ο... εξάδερφός του Σαμαράς, καθώς τα ψωμιά του έχουν προ πολλού τελειώσει!

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Η θλιβερή εικόνα Σαμαρά στην Γερμανία και το χαστούκι από την Μέρκελ προκάλεσαν σοκ και δέος στην μνημονιακή εξουσία. Τελευταίο θύμα της παρέας του Μαξίμου ο ξάδερφος του Σαμαρά και πρέσβης που λόγω οικογενειακής αλληλεγγύης είχε προειδοποιήσει για το επερχόμενο φιάσκο".

Διαβάστε επίσης:Νέα προδοσία Σαμαρά: Έμεινε άγαλμα, όταν στην συνέντευξη Τύπου προσφώνησαν τα Σκόπια ως “Μακεδονία” - ΒΙΝΤΕΟ
 
Ἀναδημοσίευσις ἀπό : Χρυσή Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου