" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Αλληλοκατηγορίες για την κατάρριψη του Boeing - Πρώτη είδηση στο Russia Today: Στόχος ήταν το αεροσκάφος του Πούτιν

Αλληλοκατηγορίες για την κατάρριψη του Boeing - Πρώτη είδηση στο Russia Today: Στόχος ήταν το αεροσκάφος του Πούτιν

Ψυχροπολεμικά παιχνίδια στη σκιά της κατάρριψης

Πυκνό σκοτάδι συνεχίζει να καλύπτει την κατάρριψη αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 295 ανθρώπων (283 επιβάτες, εκ των οποίων 3 μωρά και 15 μέλη πλήρωμα). Υπενθυμίζεται πως αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το μοιραίο Boeing 777 μετέφερε 295 ανθρώπους (280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα).

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία ανταλλαγής ευθυνών, με το Κρεμλίνο και το Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται, τη διεθνή κοινότητα να τηρεί στάση αναμονής και τις ΗΠΑ να προσπαθούν έμμεσα να στηρίξουν την «αθωότητα» της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με σενάριο που επικαλείται το Russia Today, στόχος των δραστών ήταν το αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν που ταξίδευε στον ίδιο αεροδιάδρομο και το στίγμα του, μαζί με αυτό του Boeing, βρέθηκε στο ίδιο σημείο αλλά με μια διαφορά μιας ώρας.

Το αεροσκάφος του Ρώσου προέδρου είχε ακολουθήσει σχεδόν την ίδια διαδρομή με το Boeing 777, λίγη μόνο ώρα πριν από τη φονική συντριβή.

Πηγή η οποία μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax -το οποίο επικαλείται το RT- και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε ότι το αεροπλάνο του Πούτιν και το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών ταξίδευαν στον ίδιο αεροδιάδρομο και τα στίγματά τους βρέθηκαν στο ίδιο σημείο, αλλά με διαφορά μικρής ώρας.

«Βρέθηκαν κοντά στη Βαρσοβία, στα 10.000 πόδια. Το προεδρικό αεροπλάνο ήταν εκεί στις 16:21 (ώρα Μόσχας) και το Μαλαισιανό αεροσκάφος στις 15:44 (ώρα Μόσχας)», ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι τα δύο αεροπλάνα μοιάζουν στην όψη, αφού έχουν παρόμοιο περίγραμμα, διαστάσεις αλλά και χρώματα.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή θεωρία, αναφορικά με τα αίτια της φονικής συντριβής, πίσω από το τραγικό δυστύχημα κρύβονται οι ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες, κατά τον άνθρωπο που μίλησε στο Interfax, μπέρδεψαν το Boeing 777 με το αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

 Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου