" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Γαλλία: «Αλγερινοί γυρίστε στην πατρίδα σας» (βίντεο)

Οι Γάλλοι πατριώτες του ‘Bloc Identitaire’ προτρέπουν τις αρχές να λάβουν προληπτικά μέτρα κατά των αλγερινών οπαδών που συγκεντρώνονται, κάθε φορά που η Αλγερία παίζει έναν αγώνα, στην περιοχή του Παρισιού που ονομάζεται Barbès, για να εκφράσουν το μίσος τους για τη Γαλλία. Λέει το παρακάτω άρθρο:
Χθες το βράδυ, την παραμονή του αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ του Βελγίου και της Αλγερίας (...) κολλήθηκαν αφίσες του Bloc Identitaire στην καρδιά του Παρισιού. (Στην πάνω φωτογραφία οι αφίσες κολλημένες σε έναν τοίχο στο σταθμό του μετρό Barbès-Rochechouart). 

Στην τελευταία εκστρατεία του Bloc Identitaire, το σύνθημα στις αφίσες είναι σαφές: «Είναι η Αλγερία η χώρα σας; Γυρίστε σε αυτήν!» 

Κάθε φορά που η Αλγερία παίζει έναν αγώνα, το Barbès γίνεται το θέατρο του μίσους κατά της Γαλλίας, προκαλώντας αντι-γαλλικές συγκεντρώσεις χιλιάδων οπαδών της Αλγερίας. Αν και κρούσαμε πρόσφατα τον κώδωνα του κινδύνου, προτείνοντας έναν μακρύ κατάλογο μέτρων που έχουν ήδη επιβληθεί στους Γάλλους και στους Ευρωπαίους οπαδούς, οι αρχές δεν καταδέχτηκαν να απαντήσουν.
.
Από παλαιότερους πανηγυρισμούς Αλγερινών στην Γαλλία με κάψιμο γαλλικών σημαιών
Αντιμέτωποι με την αδιαφορία των κρατικών αρχών και τυφλωμένοι από την ιδεολογία τους, ήταν καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους οπαδούς άμεσα σε γειτονιές "τους", καλώντας τους να εξασκηθούν στην κοινή λογική και τη συνέπεια: Όλοι οι καλοί πατριώτες πρέπει μια ημέρα να επιστρέψουν στη γη των προγόνων τους!


Σημείωση: Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo έκανε τουλάχιστον, ένα καλό πράγμα - απαγόρευσε τις μεγάλες εξωτερικές τηλεοπτικές οθόνες που μεταδίδουν τα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου