" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ξεπούλησαν το αεροδρόμιο Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση έναντι πινακίου φακής

Ξεπούλησαν το αεροδρόμιο Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση έναντι πινακίου φακής
Και με την «βούλα», πλέον, το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού περνά σε ιδιώτες. Περνά την ακρίβεια στην σύμπραξη εταιριών που βρίσκονται στην κυριότητα του Ομίλου Λάτση. Η «βουβαμάρα» που επικράτησε από πλευράς των κομμάτων της αριστεράς είναι ενδεικτική της επιτυχίας που είχε η διαφημιστική εκστρατεία του ομίλου, μέσα από τις εφημερίδες της αριστεράς, όπως η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης».

Μετά την αρχική κατακραυγή για την προσφορά - προσβολή των 415 εκατ. ευρώ, για μία έκταση της οποίας η αντικειμενική αξία είναι μεγαλύτερη των 6 δισ. ευρώ, ο όμιλος που αποτελούσε και τον μόνο πλειοδότη επανήλθε με μία ακόμα προσβλητική προσφορά που ανέρχεται στο 1/6 της πραγματικής τιμής, με δέσμευση για επενδύσεις σε βάθος δεκαετίας. Αν αυτό συνδεθεί με την είδηση για παροχή εγγυήσεων από πλευράς Δημοσίου για δάνειο 1,5 δισ. ευρώ που θα λάβει άμεσα η τράπεζα του ομίλου Λάτση, Eurobank, έχουμε ότι η έκφραση «έναντι πινακίου φακής» είναι πολύ λίγη για να περιγράψει το αίσχος αυτής της συναλλαγής.

Επιπροσθέτως των παραπάνω τίθεται και ζήτημα αεροπορικής ασφάλειας της χώρας, αφού πλέον η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς αεροδρόμιο εκτάκτου ανάγκης, παρά το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις υπάρχουν και είναι λειτουργικές. Η πρόταση της Χρυσής Αυγής είναι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου και της παράλληλης κατασκευής Μητροπολιτικού πάρκου σε μεγάλο τμήμα της έκτασης, όπως δέχθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του 2010.

Για το ζήτημα του κινδύνου καταστροφής της αεροπορικής εγκατάστασης στο Ελληνικό, είχε καταθέσει ερώτηση η Βουλευτής Β' Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια:

Ερώτηση για τον κίνδυνο καταστροφής της αεροπορικής εγκατάστασης στο Ελληνικό
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ο κίνδυνος καταστροφής της αεροπορικής εγκατάστασης στο Ελληνικό»

Η αεροπορική εγκατάσταση στο Ελληνικό παραμένει σχεδόν ανέπαφη 13 χρόνια μετά την παύση της εμπορικής λειτουργίας του Αεροδρομίου ωστόσο η κυβέρνησή σας υπό τον μανδύα του ΤΑΙΠΕΔ αγνοώντας την αστρονομική αξία της αχανούς υποδομής και την αναγκαιότητα διατήρησής της για την αεροπορική ασφάλεια της χώρας ετοιμάζεται να καταστρέψει και να ξηλώσει μέσω του μοναδικού υπερτυχερού εκμεταλλευτή - επενδυτή ολόκληρο το αεροδρόμιο από τους διαδρόμους προσγείωσης απογείωσης μέχρι και τα τέρμιναλ επιβατών ενώ γνωρίζει ότι εκκρεμούν στο ΣτΕ αιτήσεις ακύρωσης σε βάρος της νέας κατάργησης του αεροδρομίου μας και του ξεπουλήματος της έκτασης οι οποίες δεν έχουν κριθεί και οι οποίες θα περιπλέξουν περισσότερο την νομική κατάσταση της έκτασης η οποία ήδη το 2010 κρίθηκε ότι εξακολουθεί να συνιστά αεροδρόμιο με πιθανότητες διατήρησης αυτού του status quo.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη διασφάλισης της αεροπορικής εγκατάστασης και των υποδομών στο Αεροδρόμιο Ελληνικού;
 

Τι μέτρα έχετε ήδη λάβει σε περίπτωση που λόγω και της συγκυρίας παραστεί ανάγκη να ενεργοποιηθεί το Αεροδρόμιο και οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο Ελληνικό;
 

Γιατί μεθοδεύτηκε η αποχώρηση όλων των υποψηφίων του διαγωνισμού (7 τον αριθμό), μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι; Θα ματαιωθεί για να επαναπροκηρυχθεί μετά τις ενστάσεις και διαμαρτυρίες των λοιπών και αν όχι, γιατί;

Αθήνα, 13/03/2014
 

H ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β' Αθηνών

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου