" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΑ καί Ἑλλάδα εἶχαν προσυμφωνήσει γιά τήν παράδοση στήν Τουρκία τοῦ Ὀτσαλάν


Σε ένα σοβαρό και εθνικά κυρίαρχο Κράτος, η αποκάλυψη πως η κυβέρνηση Σημίτη αποδεδειγμένα παρέδωσε κατόπιν συνεννόησης με τις ΗΠΑ τον ηγέτη τον Κούρδων Α. Οτσαλάν στην Τουρκία, θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των «αντικειμενικών» και «έγκριτων» δημοσιογράφων. Στο κρατίδιο του Μπομπολιστάν και των διεθνών τοκογλύφων όμως, η Αλήθεια, η Τιμή και η Αξιοπρέπεια είναι λέξεις άγνωστες.

Η ανωτέρω εισαγωγή αφορά μια υπόθεση, η οποία προκάλεσε αναταραχή σε ολόκληρη την Ευρώπη προ 15 ετών, με τους Κούρδους να κατηγορούν για προδοσία την τότε κυβέρνηση Σημίτη, η οποία επιτελέστηκε με την παράδοση του ηγέτη τους σε Τούρκους στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Οι Κούρδοι γνώριζαν, ο Ελληνικός Λαός υποψιαζόταν, οι πολιτικοί απατεώνες και οι δημοσιογραφικοί τους λακέδες σιωπούσαν και αποπροσανατόλιζαν, επιδιώκοντας να αποκοιμίσουν τον Ελληνικό Λαό. Στοιχεία της σκοτεινής αυτής υπόθεσης, βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας μέσω απόρρητων αμερικανικών εγγράφων. Και ω του θαύματος, ορισμένοι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι ξύπνησαν και είδαν το φως το αληθινό.

Σύμφωνα με τα μέχρι πρότινος απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ οργάνωσε και υλοποίησε το σχέδιο της παράδοσης του Κούρδου ηγέτη από τους Έλληνες στους Τούρκους πράκτορες. Για την υλοποίηση και αποτελεσματική περάτωση του σχεδίου μάλιστα, υπήρξε αγαστή συνεργασία μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ, της Ελλάδος και της Τουρκίας, γεγονός το οποίο καθιστά το ελληνικό κράτος προτεκτοράτο των ξένων δυνάμεων.


Έγγραφο το οποίο απέστειλε στην Ουάσιγκτον ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ν. Μπερνς, αναφέρει πως συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο, εκφράζοντάς του την έντονη οργή της αμερικανικής κυβέρνησης για την πρόσκληση που απηύθυναν στον Οτσαλάν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου εκείνος να έρθει στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική της υποτέλειας της κυβέρνησης Σημίτη στους αμερικανούς, η απάντηση του υπουργού των Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου: «Δεν θα επιτραπεί ΠΟΤΕ στον Οτσαλάν να επισκεφθεί την Ελλάδα. Εάν προσπαθήσει, θα συλληφθεί»!

Η επιτομή όμως της προδοσίας και η σαφέστατη απόδειξη πως η μυστική διπλωματία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, το οποίο μάλιστα συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, είναι η κατηγορηματική δήλωση Πάγκαλου στον Μπερνς πως η Ελλάδα είχε μυστικά διαβεβαιώσει την Τουρκία ότι εάν ο Οτσαλάν πατούσε το πόδι του στην Ελλάδα, οι ελληνικές αρχές θα προχωρούσαν άμεσα στη σύλληψή του!

Καθίσταται σαφές, πως ο ισχυρισμός αυτός του Πάγκαλου προσέκρουσε αργότερα στο πολιτικό κόστος της αποκάλυψης πως η κυβέρνηση Σημίτη προχώρησε στην σύλληψη και παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους, οπότε επελέγη το Ναιρόμπι της Κένυας όπου κατόπιν διαπραγματεύσεων Ελλάδος-Τουρκίας και μεσολάβηση των ΗΠΑ, έλαβε χώρα η παράδοση του Κούρδου ηγέτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου