" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Να γιατί κρύβουν την «λίστα Νικολούδη»: 75 δήμαρχοι και οι μισοί περιφερειάρχες με «μαύρο» χρήμα και φοροδιαφυγή

Να γιατί κρύβουν την «λίστα Νικολούδη»: 75 δήμαρχοι και οι μισοί περιφερειάρχες με «μαύρο» χρήμα και φοροδιαφυγή
Θυμίζουμε εν τάχει ότι η εν λόγω λίστα αφορά ελέγχους στις περιπτώσεις που ο έλεγχος του Πόθεν Έσχες έδειξε μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή. Για αυτή την λίστα και τα 335 «καυτά» ονόματα που περιλαμβάνει ο Αθανασίου είχε πει εμπαίζοντας ουσιαστικά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει ονόματα γιατί «η ανάκριση διενεργείται υπό μυστικότητα».

Βέβαια αυτό ήταν μία καθαρή υπεκφυγή του υπουργού αφού θυμόμαστε όλοι ότι στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής υπήρξε και υπάρχει μία αγαστή συνεργασία μεταξύ «κύκλων» του υπουργείου Δικαιοσύνης και της φυλλάδας του Μπόμπολα, έτσι ώστε το ανακριτικό υλικό, όσο άσχετο και αν ήταν με την υπόθεση, να γίνεται άμεσα πρωτοσέλιδο στον επικοινωνιακό αγώνα της συγκυβέρνησης του Μνημονίου εναντίον της Χρυσής Αυγής. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής παρά τις επίμονες επισημάνσεις αυτής της παρανομίας από πλευράς των Συναγωνιστών – Βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε καμία συμμόρφωση με τον νόμο, ούτε κάποια έρευνα για να αποκαλυφθούν οι «κύκλοι» που διέρρεαν παρανόμως το ανακριτικό υλικό.

Πάμε τώρα να δούμε κάποιες εξελίξεις σχετικά με την εν λόγω «λίστα», για να καταλάβουμε γιατί ξαφνικά ο υπουργός άρχισε να σέβεται την μυστικότητα των ανακρίσεων, σε πλήρη αντίθεση με την πρακτική του ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η εν λόγω λίστα έχει πολλά ευρήματα και πολύ ενδιαφέροντα. Στη λίστα, λοιπόν, περιλαμβάνονται δήμαρχοι (75), περιφερειάρχες (6), ιατροί νοσοκομείων (62), πρόεδροι ΝΠΔΔ (48), μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών (37), αλλά και δημοσιογράφοι (18).

Γι’ αυτό ο Σαμαράς έδωσε εντολή να μην βγουν τα ονόματα της «λίστας Νικολούδη» και να γίνει επίκληση της ξεφτισμένης «μυστικότητας της ανακρίσεως». Επειδή αν βγουν τα ονόματα, πολλοί εκλεκτοί του συστήματος για την τοπική αυτοδιοίκηση θα «καούν», μαζί με μερικά παπαγαλάκια του συστήματος και «μέλη επιτροπών» και "ημέτεροι" που σχετίζονται με κομματικούς χώρους – γαλαζοπράσινες εγκληματικές οργανώσεις. 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ! 

Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου