" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ: ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΙΖΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ! – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;


pasok-lamogia 
Μίζα που κατευθύνονταν σε αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ ύψους 18.000.000 ευρώ ανακάλυψαν οι Γερμανοί εισαγγελείς σε συνεργασία με τις ελληνικές δικαστικές αρχές.
 
Κλήση για να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για τις μίζες από τα εξοπλιστικά έλαβε ο αντιπρόσωπος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, 83 χρόνων, ο οποίος κατονομάστηκε από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα, που τον δωροδοκούσαν την περίοδο 1997-2002.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απολογηθεί μετά τις γιορτές και όπως έχει δηλώσει μέσω του συνηγόρου του θα συνεργαστεί με τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση αυτή που επί χρόνια ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου.
 
Ο Π. Ευσταθίου κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ καλείται πρώτος με βάση και τα στοιχεία τα οποία έχουν σταλεί από την γερμανική Δικαιοσύνης. Είναι το πρόσωπο στο οποίο τον Αύγουστο, έγινε έφοδος από δύο γερμανούς εισαγγελείς και Έλληνες στα γραφεία του στο Κολωνάκι και εντοπίστηκαν πολλά στοιχεία.
 
Εκείνος ως αντιπρόσωπος της Rhein metal, μετέπειτα Atlas, εντοπίστηκε και κατά την έφοδο γερμανών λειτουργών στα γραφεία της εταιρείας στη Βρέμη. Σε καταλόγους υπάρχουν λογαριασμοί από «οφέλιμες» πληρωμές σε Έλληνες αξιωματούχους, οι οποίες φθάνουν τα 18.000.000 ευρώ.
 
Ο Αντώνης Κάντας εκτός από τον Ευσταθίου έχει κατονομάσει και άλλον έμπορο, ο οποίος συνδεόταν με αυτόν. Εκείνος φαίνεται ότι τον καθησύχαζε με τη φράση «μην ανησυχείς, δεν θα μας ανακαλύψουν ποτέ, δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτε, διότι υπάρχει έμπειρο γραφείο στο Μονακό, που ιδρύει τις off – shore». Μάλιστα, έχει πει ότι του τα έδιναν είτε μετρητά είτε μέσω λογαριασμών και υπεράκτιων στην Ελβετία.
Εν ολίγοις η Γερμανία που τώρα καταστρέφει την χώρα μας δωροδοκούσε αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ για να κάνει τις δουλειές της. Δουλειές που τώρα μας ζητάει να τις πληρώσουμε.
 
Ως απολογία – βόμβα εκτιμάται αυτή του Αντώνη Κάντα, ο οποίος κρατείται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, αφού αναφέρεται και σε πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, αναφέρεται σε σύσκεψη με έμπορο όπλων, πρώην υπουργό και γραμματέα Εξοπλισμών, όπου συμφωνήθηκε πώς θα μοιραστεί η «μίζα» από περίπου 9 εξοπλιστικά προγράμματα, που αντιπροσώπευε ο έμπορος. Αναφέρονται και άλλα πρόσωπα, αντιπρόσωποι όπλων, μεσάζοντες και άλλοι σκοτεινοί δήθεν επιχειρηματίες, οι οποίοι εμπλέκονται και σε άλλα σκάνδαλα.
 
Οι αναφορές Κάντα σε όλες τις προμήθειες από οπλικά συστήματα είναι ότι οδηγούν και άλλους εμπόρους πλην Ευσταθίου, οι οποίοι δωροδόκησαν, να μιλήσουν και να κατονομάσουν και άλλους πλην Κάντα αποδέκτες μιζών. Και πολιτικές αναταράξεις θα δημιουργήσει η δημοσιοποίηση της απολογίας του, αφού φαίνεται ότι κατονομάζονται υψηλά πρόσωπα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά ως εκείνα που υποστήριζαν τις προμήθειες οπλικών συστημάτων από συγκεκριμένες εταιρίες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου