" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Γράφει ο  Ελευθέριος  Αναστασιάδης


Υποτίθεται, ότι ένα κόμμα θα έπρεπε να εκφράζει μία ιδεολογία, ένα όνειρο που θέλει να πραγματώσει, μία άποψη του κόσμου που θέλει να εδραιώσει. Αυτό  τουλάχιστον προσπαθούν  να πείσουν τους ψηφοφόρους τους  τα πολιτικά  κόμματα. 

Η περίπτωση του κόμματος  της  ΝΔ είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των υπολοίπων κόμματων, τα οποία σχεδόν όλα έχουν το καθένα την δική  του  ιδεολογία  και  κοσμοθεωρία. Πράγματι,  αυτό το  κόμμα  δεν περιέχει  καμία  ιδεολογία, κανένα όνειρο, καμία  άποψη  για  τον κόσμο. Ο μόνος στόχος του είναι η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, δηλαδή, οτιδήποτε υπάρχει, και είναι καθιερωμένο από  τις  δυνάμεις  εκείνες  που έχουν τον έλεγχο των καταστάσεων. Οτιδήποτε υπάρχει, όπως και εάν  υπάρχει. Η ΝΔ δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι ένα κλαμπ που βγάζει  διαχειριστές του status quo. Στην ερώτηση λοιπόν, «ποια είναι η ουσία της ΝΔ;», η απάντηση είναι: «Το τίποτα». Στην ερώτηση, «ποιος είναι ο στόχος της ΝΔ», η απάντηση είναι: «Το εξουσιάζειν». Επειδή λοιπόν η ουσία της ΝΔ είναι το τίποτα, αυτό την  κάνει να διακατέχεται από δύο στοιχεία:

Α) Το μίσος προς οποιονδήποτε ΕΙΝΑΙ κάτι. Έτσι, μισεί τον κομμουνιστή, μισεί τον πραγματικό δεξιό, μισεί  τον αναρχικό, μισεί τον Χριστιανό, κλπ. Τους μισεί όχι γι’ αυτό που είναι, αλλά μόνον για το γεγονός ότι  ΕΙΝΑΙ.

Β) Την μεταμφίεση: Όπως όλα τα ουδέτερα και άδεια πράγματα, η ΝΔ έχει την ικανότητα να καμουφλάρεται και να φορά ότι ένδυμα την συμφέρει: άλλοτε φορά την ενδυμασία της θεοσέβειας και της πίστης στην εκκλησιαστική μας παράδοση, άλλοτε παριστάνει τον ακοίμητο φύλακα των εθνικών ιδεωδών, την ζεστή φωλιά για όλους τους πατριώτες, άλλοτε είναι φιλελεύθερη, άλλοτε είναι συντηρητική και πάει λέγοντας.

Επειδή, όπως όλοι οι φυσιογνωμιστές γνωρίζουν, ο εσωτερικός κόσμος αντανακλάται στα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, αυτό το τίποτα, αυτό το pΗ 7(σαν το σαπούνι που δεν ερεθίζει τις επιδερμίδες), αυτό το άδειο, φαίνεται και στα πρόσωπα των στελεχών της: τον αναρχικό τον αναγνωρίζεις, τον κομμουνιστή τον αναγνωρίζεις, τον αριστοκράτη τον αναγνωρίζεις, τον πραγματικό δεξιό τον αναγνωρίζεις• γιατί όλων αυτών τα πρόσωπα δεν είναι ουδέτερα, έχουν…''κάτι'', εκείνο το ''κάτι'' που σου μαρτυρεί τι ΕΙΝΑΙ ο άλλος.
Αντίθετα, ο ΝΔκράτης μοιάζει με τις τυποποιημένες κούκλες που τα μεγάλα μαγαζιά βάζουν στις βιτρίνες, ντυμένες με ένα μπλε σακάκι και ένα γαλάζιο πουκάμισο. Θα έχετε προσέξει ότι το πρόσωπο που έχουν αυτές οι κούκλες «πάει με όλα» γιατί είναι ουδέτερο, ανέκφραστο, τυποποιημενο.
Συνοψίζοντας λοιπόν , θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ουσία της ΝΔ , είναι ένα μπλε  σακάκι με γαλάζιο πουκάμισο που το φοράει μια… κρεμάστρα.


Θεόδοτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου