" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Τρείς Μυκηναϊκοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στην Αλικαρνασσό




 Αρχαίοι τάφοι που πιστεύεται ότι ανήκουν στη Μυκηναϊκή εποχή πριν από 3.500 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια ανασκαφών που διεξάγονται από το Μποντρούμ Μουσείο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας στην περιοχή Ortakent της Αλικαρνασσού, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη Παρασκευή.
Οι τάφοι θα γυρίσουν μια νέα σελίδα στην ιστορία της περιοχής, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο καθηγητής Yusuf Boysal, ο επιβλέπων των ανασκαφών, είπε ότι η ομάδα του μέχρι τώρα έχει βρεί τα λείψανα πολλών τάφων, ένα κυλικείο, ένα κύπελλο με τρία χερούλια, μια κανάτα, ένα χάλκινο ξυράφι, οστά ζώων, πολλά κομμάτια από γυαλί και σφαιριδίων με διαφορετικά σχήματα.
Ο Boysal πρόσθεσε: «Μαζί με αυτές τις νέες ανακαλύψεις, τώρα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την αρχαία εποχή. Αυτοί οι τάφοι και τα άλλα ιστορικά ερείπια είναι πολύ σημαντικά και θα μας δώσουν πληροφορίες για τον πολιτισμό των ανθρώπων που έζησαν εκείνη την εποχή. "


Σε ένα άλλο σύνολο των πρόσφατων ανακαλύψεων, οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην αρχαία πόλη της Κόμανα στη βόρεια επαρχία της Tokat ανακάλυψαν τάφους που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι τρεις τάφοι που βρέθηκαν πιστεύεται ότι ανήκουν σε μια οικογένεια - ένας άνδρας, γυναίκα και παιδί - σύμφωνα με την Emine Sökmen του τμήματος αρχαιολογίας Hitit Πανεπιστημίου. «Βρήκαμε σκουλαρίκια και αξεσουάρ, έτσι ώστε να πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σώμα μιας γυναίκας," είπε μιλώντας για έναν από τους τρείς τάφους.
"Γνωρίζαμε ότι υπήρχε σχέδιο των τάφων από την βυζαντινή εποχή»,
είπε, προσθέτοντας ότι η πόλη ήταν κάποτε γνωστή ως μια πόλη- ναός. 


todayszaman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου