" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ


Πόλεμο εναντίον του κομμουνισμού ακόμη και ως ανάμνησης και ως μέρους της ιστορίας της, κηρύσσει η Πολωνία. 

H Πολωνία εξορίζει κάθε κομμουνιστικό σύμβολο


Είκοσι χρόνια αφ’ ότου η Ανατολική Ευρώπη γκρέμισε τα αγάλματα του Λένιν, η πολωνική κυβέρνηση κάνει τα πάντα ώστε να απαγορευθεί να κυματίζει η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. Όπως σημειώνουν σε σχετικό άρθρο τους οι «Τάιμς του Λονδίνου», μετά την αναθεώρηση του άρθρου 256 του πολωνικού ποινικού κώδικα και ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο, οποιοσδήποτε, και με οποιονδήποτε τρόπο, υμνεί τον κομμουνισμό αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο ετών.


Ψηφίστηκε από τη Γερουσία


Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο, «απαγορεύεται η παραγωγή, διανομή, πώληση ή κατοχή εντύπου ή ηχογραφημένου υλικού κομμουνιστικών συμβόλων». Είναι προτιμότερο, δηλαδή, κάποιος που επιθυμεί να σιγοτραγουδήσει τη Διεθνή στη Βαρσοβία, να τραγουδήσει κάποιον άλλον σκοπό. Ακόμη θα ήταν συνετό οι φοιτητές να αποκαθηλώσουν τις αφίσες με τον Τσε Γκεβάρα που έχουν στα δωμάτιά τους.


Ο νέος ποινικός κώδικας έχει ήδη ψηφιστεί από την πολωνική Γερουσία. Ο πρόεδρος της χώρας, Λεχ Κατσίνσκι, θα πρέπει να τον επικυρώσει την ερχόμενη Δευτέρα και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι δεν θα διστάσει να το κάνει. 


Το κλίμα στην Πολωνία είναι ξεκάθαρο: ο κομμουνισμός που κυριάρχησε επί 40 χρόνια στη χώρα θα πρέπει να εξαφανιστεί και ως ανάμνηση αφού οδήγησε την χώρα στη δικτατορία, στην ανελευθερία, στη φτώχεια και τη δυστυχία εκτός από την γενοκτονία του πολωνικού λαού.. 
από : ΥΓΡΟ ΠΥΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου