" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Ολάντ ομιλητής σε Μασονική Στοά.

Όλοι οι πολιτικοί είναι Μασόνοι, και ο Ολάντ…Και περιμένουμε εμείς οι Έλληνες να διαπραγματευτούμε με τις μασονικές στοές!

 Ο Ζακ Σιράκ ήξερε να βρίσκει πάντοτε τα λόγια που τους «ευχαριστούσαν», ενώ ο Φρανσουά Μιτεράν έβρισκε πάντα τρόπο να τους «ερεθίζει φραστικά», δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν φρόντιζε ευλαβικά να τους συμπεριλαμβάνει και στον πολιτικό του περίγυρο.
 Ο νέος Φρανσουά του Ηλύσιου Μεγάρου, ο Φρανσουά Ολάντ, μοιάζει, επίσης, να διατηρεί στενούς δεσμούς με τη γαλλική Μασονία
Απόδειξη; Η ομιλία του στη μασονική στοά των Παρισίων Le Grand Orient en France, η οποία συστήνεται ως «προϊόν του διαφωτισμού», με μότο το τρίπτυχο της Γαλλικής Επανάστασης «Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα»και με βασική ιδέα ο «κόσμος δεν είναι παρά μια μεγάλη δημοκρατία».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε πραγματοποιήσει μια ομιλία στο πλαίσιο των «μεγάλων ανταλλαγών» -Grands Echanges του συλλόγου των μεγάλων τεκτόνων Grands Loges τον Νοέμβριο του 2011- έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές 2012. Και το σχετικό βίντεο μάλιστα κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Διαδίκτυο. 
«Ο ρόλος του προέδρου της δημοκρατίας, έτσι όπως τον αντιλαμβάνομαι, είναι να ενώνει, να ειρηνεύει, να συμφιλιώνει και όχι να διχάζει και να στιγματίζει. Πρέπει να είναι ένα πρόσωπο μέσα στο οποίο η χώρα θα αναγνωρίζει τον εαυτό της. Η μεγάλη ιδέα μιας δημοκρατίας είναι να φέρει πρόοδο και εγώ είμαι ένας δημοκράτης που οφείλει να φέρει μόνο πρόοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Σοσιαλιστής, απευθυνόμενος στο μασονικό ακροατήριο
Τον πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας είχε υποδεχτεί στον ναό Arthur Groussier ο πρόεδρος της μασονικής στοάς και μέγας διδάσκαλος Γκι Αρσιζέ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αρεσκόταν να εκφράζει την ανησυχία του για τον κοινωνικό ιστό της χώρας. 
Οι φιλικοί δεσμοί του Γάλλου Σοσιαλιστή με τους τέκτονες δεν είναι το μοναδικό «μελανό σημείο» του νέου ενοίκου του Ηλύσιου Μεγάρου, μια και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο βλέπει την Ανγκελα Μέρκελ, τη Γερμανίδα καγκελάριο, την οποία πλέον θεωρεί «μια ισχυρή προσωπικότητα που δεν δημιουργεί προβλήματα» και με την οποία δεν έχει «κακές σχέσεις», όπως ανέφερε στο γαλλικό περιοδικό «Marianne».
 
 
 
 dimokratianews. 
αναδημοσίευση από : ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου