" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

"Οι μετανάστες είναι το μεγάλο μας πρόβλημα" λένε οι Βρετανοί



Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Observer oι Βρετανοί πολίτες θεωρούν τη μετανάστευση ως το πιο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βρετανική κοινωνία. Είναι όμως ανεκτικοί σε αυτή, αρκεί οι ξένοι που εισέρχονται στη χώρα να εργάζονται και να μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία.



Η δημοσκόπηση έδειξε πως ένας στους τρεις πολίτες θεωρεί πως οι εντάσεις ανάμεσα σε μετανάστες και Βρετανούς είναι μία μεγάλη αιτία διχασμού της κοινωνίας.


Την τελευταία 20ετία η μετανάστευση στη Βρετανία αυξήθηκε σε ιστορικά επίπεδα, με 100.000 περισσότερους ανθρώπους να εισέρχονται στη χώρα από αυτούς που έφευγαν κάθε χρόνο, κυρίως από το 1998 και μετά.

Ο Sunder Katwala, υπεύθυνος του think tank «το μέλλον της Βρετανίας» που έκανε την έρευνα, είπε πως υπάρχει ένα εθνικό αίσθημα φόβου για τη μετανάστευση, το οποίο οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν.


Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα δείχνουν πως δεν έχει καμία σχέση η γεωγραφική κατανομή των μεταναστών με το επίπεδο ανησυχίας των πολιτών. Δηλαδή τα ποσοστά όσων πιστεύουν πως το μεταναστευτικό είναι διχαστικό είναι ίδια σε περιοχές με λίγους μετανάστες, όπως η Βορειοανατολική Βρετανία και η Ουαλία, και σε περιοχές οπού το 1/3 αποτελείται από αυτούς, όπως το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου