" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Τρία νέα ρωσικά αποβατικά πλοία εισέρχονται στο Αιγαίο - Αποφασισμένη για όλα η Ρωσία


ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 7 ΗΜΕΡΕΣ
 Τρία νέα ρωσικά αποβατικά πλοία εισέρχονται στο Αιγαίο 


Τρία αποβατικά σκάφη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας ετοιμάζονται να εισέλθουν στο Αιγαίο και εν συνεχεία να κατευθυνθούν στην ανατλική Μεσόγειο. Με τα τρία επιπλέον σκάφη, ο ρωσικός στόλος θα φτάσει συνολικά τα ένδεκα πλοία (!) που θα είναι η μεγαλύτερη αρμάδα που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα σε θάλασσες μακριά από τις ρωσικές ακτές, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Τα τρία νέα πλοία που προφανώς θα ενωθούν με το καταδρομικό Moskva και το αντιτορπιλικό Smetliviy, θα σχηματίσουν νηοπομπή με κατεύθυνση την Α.Μεσόγειο είναι το NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) (φωτό), το AZOV και το τρίτο το Novocherkassk κλάσης Ropucha-I (όπως και το FILCHENKOV).
Τα δύο πρώτα έχουν δώσει είσοδο στον Βόσπορο στις 26 και έξοδο από τα Στενά στο Αιγαίο στις 27 και το Novocherkassk, έδωσε είσοδο στις 30 και έξοδο στις 31/01, αλλά αυτές οι ημερομηνίες είναι σχετικές. 
Οι Ρώσοι συνηθέστατα εισέχονται με την δεύτερη ή τρίτη ενημέρωση στα Στενά.
Επί της ουσίας, φαίνεται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε τέτοια συγκέντρωση ρωσικών και δυτικών ναυτικων δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο εν όψει της εκκένωσης Συρίας και Λιβάνου από Ρώσους και Δυτικούς αντίστοιχα που δεν έχει επαναληφθεί ποτε τα τελευταία είκοσι χρόνια.
To καταδρομικό Moskva και το αντιτορπιλικό Smetliviy πριν λίγες ώρες αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά πιθανότατα θα παραμείνουν στο Αιγαίο πριν ενωθούν με τα αποβατικά.
Μια συγκέντρωση πλοίων που όσο και αν δείχνει εκκένωση μέσα σε μια τέτοια εκρηκτική κατάσταση αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για εμπλοκή τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Μόνο η δύναμη πεζοναυτών που μεταφέρουν τα ρωσικά αποβατικά ξεπερνά τους 1000 άνδρες και 100 τεθωρακισμένα παντός τύπου. Σίγουρα η Ρωσία δείχνει ότι δεν θα επιτρέψει να αμφισβητηθούν τα κεκτημένα της στην Συρία, όποια και αν είναι η κατάληξη του δράματος...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου