" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ


KALAVRYTA

Σε θλιβερό κομματικό πανηγυράκι μετέτρεψαν εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς κουκούλες αυτή τη φορά…) το ετήσιο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, με την παρουσία του αρχηγού Αλέξη (για τους… φίλους Alex). 
Σκοπός των έξαλλων αμερικανοκομμουνιστών ήταν να καπηλευθούν τη θυσία των Ελλήνων για να κάνουν φτηνή προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής, κι αν αμφιβάλλει κανείς ας αναρωτηθεί γιατί δεν πήγαν και τις προηγούμενες χρονιές; Αναλόγου ύφους ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού του συνονθυλεύματος:
«Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ο χρόνος πάγωσε, σταμάτησε τη στιγμή της ναζιστικής θηριωδίας. Οι δείκτες του ρολογιού όμως έμειναν παγωμένοι να σημαδεύουν το μέλλον. Για να διδάσκονται οι επόμενες γενιές ότι αυτός ο τόπος δεν υπέκυψε ποτέ. Με αυταπάρνηση, κυρίως όμως με αξιοπρέπεια στάθηκε αυτός ο λαός στο ύψος του. Κυρίως να μαθαίνουν οι νεώτερες γενιές ότι σ’ αυτό τον τόπο δεν πέρασε ούτε θα περάσει ποτέ ο φασισμός. Και ας προσπαθούν ορισμένοι όψιμοι υποστηρικτές των ναζί στη χώρα μας να παραχαράξουν την ιστορία».
Ασφαλώς και όλοι τιμούμε τους εκτελεσθέντες Έλληνες της κατοχικής περιόδου, από τα στρατεύματα κατοχής. Και βέβαια κανείς δεν αμφιβάλλει για το γεγονός ότι τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής διέπραξαν εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων, με κορυφαίο αυτό των Καλαβρύτων. Όμως, δεν ήταν μόνο Γερμανοί στην Ελλάδα κατά την κατοχή. Ήταν και Ιταλοί, ήταν και Βούλγαροι, τα στρατεύματα των οποίων επίσης διέπραξαν εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων. Και ειδικά οι άτιμοι Βούλγαροι.
Αν θέλει, λοιπόν, να μας αποδείξει ο Τσίπρας και το σινάφι του ότι τιμούν όλους τους πεσόντες, κι όχι κατ’ επιλογήν, ας πάει και στο μνημόσυνο των αγρίως σφαγιασθέντων υπό των ιδεολογικών προγόνων του, Βουλγαροκομιτατζήδων, με τη συνεργασία των ελληνόφωνων βουλγαροφρόνων κομμουνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. 
Ιδού η Ρόδος (το Δοξάτο της Δράμας)…

από : ethnikismos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου