" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η γνωστή αριστεροφοβική ΝΔ κρούει πρύμναν για την ιθαγένεια

Και όσοι εκπλαγήκατε από την άμεση δήλωση του πρωθυπουργού για κατάργηση του νόμου Ραγκούση, καιρός να επιστρέψετε στην πραγματικότητα.  

 Η ΝΔ αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι ακριβώς το ίδιο κόμμα που είναι πάντα έσπευσε να υποχωρήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα, υποτασσόμενη στις απαιτήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ που περίπου χαρακτήρισαν φασιστική και ρατσιστική την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση.
Βγήκε λοιπόν ο Σαμαράς και ζήτησε νέο νόμο. Ήλθαν όμως οι αντιδράσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ ήταν σε υψηλούς τόνους και ανέφερε μεταξύ άλλων: «καμία υποχώρηση απέναντι στον ρατσισμό». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, στον οποίο τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σπουδή για τα θέματα ιθαγένειας, τα οποία έκρινε μάλιστα το ΣτΕ σε απόφαση που δεν έχει καν δημοσιευθεί. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της άποψης ότι ο μετανάστης έχει αναγνωρισμένο δικαίωμα να αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο των δεσμών του με την Ελλάδα και στάθηκε ιδιαίτερα στον δεσμό που έχουν με τη χώρα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν εδώ. 

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει». Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αναβρασμός, καθώς η κίνηση του πρωθυπουργού για το νόμο Ραγκούση έρχεται να προστεθεί σε άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις οποίες οι κυβερνητικοί εταίροι ουδέποτε ενημερώθηκαν. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την τακτική αυτή και έχει θέσει και στο παρελθόν ζήτημα να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί.
 Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε να ... συζητήσει περαιτέρω την υπόθεση. Αυτό που έχει αξία τώρα πάντως είναι να δούμε την στάση αυτών των νεοδημοκρατών που μας έλεγαν ότι η ΝΔ απλά περίμενε την απόφαση του ΣτΕ για να καταργήσει τον νόμο, διά της πλαγίας οδού!


 elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου