" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Με δέκα μασέλες έτρωγαν αυτοί που διέλυσαν τον τόπο. Ελέγχονται οι λογαριασμοί του Γ. Παπαντωνίου και συγγενών του.

Επιβεβαιώθηκαν τα ΑΦΜ και οι ταυτότητες απο το ΣΔΟΕ
- Οι λογαριασμοί αποκαλύφθηκαν απο τη λίστα Λαγκάρντ
- Η διαδρομή των χρημάτων απο λογαρισμούς στις ΗΠΑ έως τη Γενεύη


Στο “μικροσκόπιο” του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχουν μπει υποθέσεις για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που χειρίστηκε ως υουργός Εθνικής Αμυνας ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με τη Real News, η εισαγγελία ερευνα τη νομιμότητα των συμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών το 2003, την αγορά αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την αγορά 12 ελικοπτέρων Απάτσι και την προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.


  Ήδη, για άλλες δύο υποθέσεις – τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων στον οποίο εμπλέκεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και το σύστημα αυτοπροστασίας των 60 F16 - ανακρίνονται τα μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι δικογραφίες για τα πολιτικά έχουν ήδη αποσταλεί στη Βουλή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το ιλιγγιώδες ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων εχει διαπιστωθεί απο τις ελεγκτικές αρχές, οτι διακινήθηκε μέσω των λογαρισμών της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου αλλα και τους επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.


Οπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για λογαρισμούς που βρίσκονται στην HSBC της Γενέυης και αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ που επικαλείται η εφημερίδα, τη στιγμή που ο Φαλτσιάνι υπέκλεπτε τη λίστα, στο λογαρισμό της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου αποτυπώθηκε η ύπαρξη κατάθεσης 1,5 εκ. δολαρίων. Χρονικά ήταν η ίδια περίοδος που ο Γ. Παπαντωνίου ήταν υπ. Αμυνας. Σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες, οι λογαριασμοί, τα ποσά και η ταυτότητα αυτών των δύο ονομάτων έχουν επιβεβαιωθεί απο το ΣΔΟΕ και σύντομα θα κληθούν προκειμένου ναι αιτιολογήσουν την κίνηση αυτών των ποσών.


Σύμφωνα με την έρευνα του ΣΔΟΕ, τα μεγαλύτερα ποσά έχουν προέλθει από αμερικανικές τράπεζες ενώ ερευνάται και μία μικρή ελβετική τράπεζα ενώ οι ελεγκτές έχουν επικεντρωθεί στα δύο αυτά ονόματα. Της Σταυρούλας Κουράκου και του Γιώργου Κανδαλέπα. Και όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ εχει διαπιστωθεί οτι από τους δύο λογαρισμούς έχουν διακινηθεί ποσά (αναλήψεις- καταθέσεις) που φτάνουν ή υπερβαίνουν τα 40 εκ. δολάρια.

πηγή
αναδημοσίευση από : Π.Σ. ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ 

Άνοδος και πλούτος Γ.Παπαντωνίου 

Η Σταυρούλα Κουράκου είναι η δεύτερη σύζυγος του πρώην υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Ήταν γραμματέας του Γιάννου Παπαντωνίου. Παντρεύτηκαν μετά την απώλεια της πρώτης του συζύγου Λίας Καρτάλη, η οποία καταγόταν από την επώνυμη ευκατάστατη οικογένεια του Βόλου και η οποία, κατά γενική ομολογία, ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε όσο κανένας άλλος σε ένα σημαντικό τμήμα της επιτυχημένης διαδρομής και της ανάδειξης του Γιάννου Παπαντωνίου.

Ως το 1995 ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν είχε δώσει αφορμή για δυσμενή σχόλια για την οικονομική του κατάσταση. Την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη ο Γιάννος Παπαντωνίου χρίστηκε τσάρος της Οικονομίας και βρέθηκε στην παντοδύναμη και καίρια θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Τα πρώτα σχόλια για την περιουσία του εμφανίστηκαν όταν το ζευγάρι απέκτησε ένα ακίνητο στην Κάτω Κηφισιά, το οποίο χαρακτηρίσθηκε παλάτι.

Σε ένα οικόπεδο 447,59 τ.μ. που αγοράσθηκε το 1998 με τίμημα 40 εκατ. δραχμές χτίστηκε πολυτελής τριώροφη κατασκευή με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.
Επίσης, το 2002 ο Γιάννος Παπαντωνίου αγοράζει στη Σύρο στη θέση Τρία Λαγγόνια 5 στρέμματα και ένα ημιτελές κτίσμα, τα οποία μαζί με την άδεια του κτίσματος ανήκουν στη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Σε αυτόν το χώρο, ο πρώην υπουργός έχτισε το 2006 μια πανέμορφη διώροφη βίλα 224 τ.μ., η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι αξίας 4 εκατ. ευρώ. Εκείνη την εποχή είχαν γραφεί σχόλια ότι σχεδίαζε να φτιάξει και ιδιωτικό λιμάνι κάτω από την διώροφη βίλα, αλλά δεν είναι γνωστές οι εξελίξεις.

Τέλος, στην παραπάνω ακίνητη περιουσία του κ. Παπαντωνίου είναι γνωστά ακόμα τρία διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στην οδό Αμερικής, στο Κολωνάκι. Στο ένα από αυτά, πολυτελέστατης κατασκευής και χλιδάτης διακόσμησης, ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε στήσει τα τελευταία χρόνια το επιτελείο του.

Δίπλα στον Στουρνάρα

Προ ετών τα περιουσιακά στοιχεία του Γιάννου Παπαντωνίου ήρθαν πάλι στο φως όταν κινδύνευσαν να γίνουν στάχτη οι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες που διατηρούν δίπλα-δίπλα στην περιοχή Τρία Λαγγόνια στο Νότιο άκρο της Σύρου, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

Το εξοχικό του κ. Παπαντωνίου είναι το νοτιότερο οίκημα της περιοχής, ενώ ακριβώς από πάνω είναι χτισμένο το σπίτι του κ. Στουρνάρα. Όπως έδειξαν τότε οι φωτογραφίες, ο κίνδυνος που διέτρεξαν οι δύο κατοικίες ήταν τεράστιος και πραγματικά από θαύμα δεν κάηκαν.
Από iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου