" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΤΟ 1985 ΕΙΧΕ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΜΕ 7 ΓΡΑΜΜΑΤΑ…

 ΠΟΙΟΣ ΝΑ’ ΝΑΙ;

 Προχθές Τετάρτη, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Ν. Δένδιας (ο… φασιστοφάγος) παρευρέθη και μίλησε στο 22ο τακτικό πανελλήνιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομικών (ΠΟΑΞΙΑ).
Μεταξύ των άλλων, έκανε ειδική αναφορά στον ρόλο του αστυνομικού, αφήνοντας αιχμές για τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, προς τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου (με την ανοχή του οποίου μια συμμορία κουκουλοφόρων-κρανοφόρων και ροπαλοφόρων παρενοχλούσε συγκέντρωση ενός νομίμου πολιτικού κόμματος και τρομοκρατούσε τους προσερχομένους σ’ αυτήν. Ιδού τι είπε ο Δένδιας:
«Για την Ελληνική Αστυνομία η αλήθεια είναι σαφής. Η αλήθεια του Έλληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Επ’ αυτού δεν υπάρχει ερώτημα. Κατά πάντων και διά πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο», τόνισε. "Σας παρακαλώ αυτό να είναι, όπως είναι και το γνωρίζω, πάντοτε ξεκάθαρος οδηγός στις πράξεις σας. Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει, εφόσον παρανομεί, το μέλος του Κοινοβουλίου, εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας».
Ωραία όλα αυτά, αλλά στο παρελθόν κι άλλων βουλευτών η συμπεριφορά απέναντι στους αστυνομικούς διευθυντές δεν ήταν και τόσο πρέπουσα. Κι όχι μόνο λόγω, αλλά και έργω! Όπως για παράδειγμα, ενός βουλευτή Μεσσηνίας, που στην προεκλογική περίοδο του 1985, όταν έκρινε ότι οι αστυνομικοί μερολήπτησαν εις βάρος αφισοκολλητών νεολαίων του κόμματός του που συνεπλάκησαν με αφισοκολλητές του αντιπάλου κόμματος (ΠΑΣΟΚ), εξεμάνη και εισέβαλλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας κι αφού έπιασε από τη γραβάτα τον αστυνομικό διευθυντή του ξήλωσε τα γαλόνια!
Έγραφαν γι’ αυτό το περιστατικό στο περιοδικό του (καυχώμενοι για τη «μαγκιά» του αρχηγού τους…) νεολαίοι κόμματος (που τώρα πια δεν υπάρχει…), τον Απρίλιο του 1999, δηλαδή σε καιρούς ανύποπτους:
«Όμως, όταν έπαιρνε ανάποδες ποιος τον συγκρατούσε; Οι Μεσσήνιοι ακόμη θυμούνται τις εκλογές του ’85 όπου οι νεολαίοι του …… (το ζήσαμε κι αυτό) είχαν φάει ξύλο, έξω από την πόλη της Καλαμάτας ενώ η αστυνομία –τον καιρό των Κλαδικών– είχε κλείσει τα μάτια. Ο ……, “ταύρος εν υαλοπωλείο”, δε δίστασε να μπει στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης και να ξηλώσει με τα χέρια του τα γαλόνια και τη γραβάτα του αστυνομικού διευθυντή».
Ποιος να’ ναι; Ποιος να’ ναι; Μήπως ο κ. Δένδιας μπορεί να ρωτήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, Α. Σαμαρά, που ήταν τότε βουλευτής Μεσσηνίας, κι όσο να’ ναι κάτι θα’ χει πάρει τ’ αυτί του για το συμβάν;

από :  Εθνικισμός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου