" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η τρόικα θέλει να εφαρμόσει το ελληνικό μνημόνιο και στην Κύπρο

Μήπως η εικόνα αυτή απαντάει στο ερώτημα "γιατί Ελλάδα και Κύπρος μπαίνουν στο μνημόνιο";
 
Αφού έχουν παραδεχθεί πως είναι λάθος η "συνταγή", τότε γιατί επιμένουν σε αυτό το λάθος και για την Κύπρο; Μήπως επειδή είναι σωστή η συνταγή και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια (και δοκιμασμένη στην Ελλάδα) στην εξαθλίωση και στην απόλυτη πολιτική και οικονομική εξάρτηση; Μήπως, τελικά, ο στόχος των "εταίρων" και των "φίλων" Ευρωπαίων, είναι η κατάκτηση χωρών τηε νότιας Ευρώπης μέσω ενός πλαστού οικονομικού περιβάλλοντος που δημιουργούν οι ίδιοι, σκοπεύοντας στην υφαρπαγή του πλούτου τους; Δυστυχώς, τα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι ρητορικά, αφού η ακολουθούμενη από τους Ευρωπαίους πρακτική αποδεικνύει πως τελικά οι "φίλοι" αποδεικνύονται πολύ χειρότεροι και από τους εχθρούς. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: "Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;"

Την ίδια συνταγή θα προτείνει η τρόικα στην Κύπρο, με αυτή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Η επιτυχημένη πορεία του μνημονίου εδω, είναι το τέλειο παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες οικονομίες που το πρόβλημα τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Ελλάδας!

Η τακτική που ακολουθεί είναι η ίδια: καθυστερεί την έλευση της φτάνοντας την οικονομία στα όριά της, ζητά υπογραφές από όλους του υποψήφιους Προέδρους, μιας και οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2013 και ο Χριστόφιας δεν θα ξαναείναι υποψήφιος.

Επισήμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου δικαιολόγησε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι τα κλιμάκια της τρόικας δεν έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει από τις τράπεζες σχετικά με την κυπριακή οικονομία και οτι αυτή η καθυστέρηση δεν έχει σχέση με το κυπριακό αίτημα για δάνειο από τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου