" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η Δούρου, ο Τσάβες και το… φτηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα!


Η Δούρου, ο Τσάβες και το… φτηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα!
 Τις… εντυπώσεις της από την συμμετοχή της στο «18ο  Φόρουμ του Σάο Πάολο», που έγινε προ ημερών στο Καράκας της Βενεζουέλας, καθώς και από την συνάντησή της με τον Ούγκο Τσάβες, περιέγραψε σε συνέντευξή της στην «W» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, Ρένα Δούρου.
Κατ’ αρχάς, η Δούρου αποκάλυψε το… γκραν σουξέ που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη… Βενεζουέλα: «Φέτος ειδικά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όχι μόνο των υπόλοιπων αντιπροσωπειών, αλλά και των διεθνών -πέραν εκείνων της Βενεζουέλας- ΜΜΕ. Να φανταστείτε ότι η… ζήτηση ήταν τόση, που δεν καταφέραμε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας, με τον σύντροφο Ήσυχο να καλύψουμε όλα τα αιτήματα για συνεντεύξεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και έντυπων μέσων!»

Εν συνεχεία, προέβη στην πιο μεγάλη… αποκάλυψη: πως εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε μόνοι μας, χιλιάδες σύντροφοι και συντρόφισσες, με πρώτο τον Τσάβες, είναι στο πλευρό μας! Ιδού:
«Στο πλαίσιο του «Φόρουμ», διεξήχθη έκτακτη ολομέλεια της Βουλής, παρουσία πρεσβευτών καθώς και πολλών εκπροσώπων του «Φόρουμ», κατά την οποία ο πρόεδρος Τσάβες είχε την ευκαιρία να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα γενικά και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ειδικά, τονίζοντας το γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί στο παγκόσμιο νεοφιλελεύθερο πείραμα και επισημαίνοντας το ρόλο που μπορεί να παίξει η έκφραση της παγκόσμιας αλληλεγγύης. Σε αυτήν τη λέξη θα μπορούσε, άλλωστε, να συνοψιστεί το μήνυμα που αποκομίσαμε από το Καράκας και από τον πρόεδρο Τσάβες: Ο ελληνικός λαός δεν περνά μόνος του αυτήν τη δοκιμασία στην οποία τον υποβάλλουν τα νεοφιλελεύθερα δόγματα της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. Έχει στο πλευρό του χιλιάδες συντρόφους και συντρόφισσες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης».

Νομίζω, πως μετά απ’ αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος… ανησυχίας. Τώρα πλέον θα… κοιμόμαστε ήσυχοι και χορτασμένοι με τη συμπαράσταση των χιλιάδων συντρόφων και συντροφισσών της Δούρου!


Όλα καλά κι όλα ωραία κι η Δούρου ήτανε με τον Τσάβες παρέα. Δε μας είπε όμως το βασικότερο:  
έκλεισε καμιά συμφωνία με τον γραφικό σύντροφο Τσάβες, που τόσο μας… συμπονάει, να μας στείλει… φτηνό πετρέλαιο –ή ακόμα και… δωρεάν, άλλωστε τι σύντροφος είναι;-, γιατί με την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, το χειμώνα θα ξεπαγιάσουμε;  
Να, όπως τότε που είχε εξαγγείλει κάποιος συριζαίος δήμαρχος Καισαριανής ότι έχει συμφωνήσει με τον Τσάβες, να στείλει… φτηνό πετρέλαιο ειδικά για τους δημότες του. Τι έγινε άραγε μ’ αυτή την ιστορία; Το ’στειλε ο Τσάβες το… φτηνό πετρέλαιο στους Καισαριανιώτες ή δεν το ’στειλε; Ή μήπως είναι ακόμη στο… δρόμο, γιατί όσο να’ ναι πέφτει και κομματάκι μακριά η Βενεζουέλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου