" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σκληρή με την Ελλάδα αλλά… σούζα στους Εβραίους η Μέρκελ!


Μπορεί με την Ελλάδα να το παίζει σκληρή και άτεγκτη η πρώην κομσομόλα της Ανατολικής Γερμανίας και νυν πρωθυπουργός, Ανγκέλα Μέρκελ, αλλά στον «περιούσιο» λαό κάθεται σούζα! 
 
Και να τι εννοούμε: Στις 26 Ιουνίου δικαστήριο της Κολωνίας απηγόρευσε την περιτομή για θρησκευτικούς λόγους, με το αιτιολογικό ότι αλλάζει ανεπανόρθωτα το σώμα του παιδιού.

Μιλώντας χθες σε μέλη του κόμματός της, η Μέρκελ αμφισβήτησε την σκοπιμότητα της δικαστικής απόφασης και παρενέβη ευθέως υπέρ της κατάργησής της: 
«Δεν θέλω η Γερμανία να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι Εβραίοι δεν θα μπορούν να τηρούν τα έθιμά τους. Διαφορετικά θα μας περάσουν για φαιδρούς»
 
Περίπου τα ίδια είχε δηλώσει προ ημερών και ο κυβερνητικός της εκπρόσωπός, Στέφεν Ζάιμπερτ
«Εξ ονόματος αυτής της κυβέρνησης, όλων των μελών της κυβέρνησης, θα μιλήσω ξεκάθαρα: επιθυμούμε να είναι δυνατή στη Γερμανία μια εβραϊκή θρησκευτική ζωή, μια μουσουλμανική θρησκευτική ζωή»
 
Επίσης, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης έσπευσε να καθησυχάσει τον «εκλεκτό» λαό, λέγοντας ότι «Η απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας δεν ισχύει για το σύνολο της ομοσπονδιακής δημοκρατίας».  
 
Μετά απ’ όλα αυτά, βγήκε και ο Πίνσας Γκόλνσμιθ, πρόεδρος του Συνεδρίου των Ραβίνων της Ευρώπης και δήλωσε κατενθουσιασμένος: 
«Είμαι ευγνώμων προς την καγκελάριο Μέρκελ που ξεκαθάρισε ότι η θρησκευτική ελευθερία δεν θα πληγεί στη Γερμανία».

Τι κρίμα, να μην μπορούμε κι εμείς οι Έλληνες να πούμε το ίδιο! Αλλά βλέπετε, εμείς δεν είμαστε «εκλεκτός» λαός…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου