" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ > ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - Βίντεο απάντηση στην πρόσφατη διαδήλωση των Τσάμηδων για την επιστροφή τους στην Ελλάδα


Πριν από μερικές ημέρες 4000 Τσάμηδες συγκεντρώθηκα στα ελληνοαλβανικά σύνορα για να διαδηλώσουν για την ιστορική αδικία που τους επιφύλαξε η Ελλάδα μετά το τέλος του Β΄Π.Π. όταν 20.000 Αλβανοί Τσάμηδες έφυγαν από την Ελλάδα. 
Στην διαδήλωση τους αυτή οι Τσάμηδες «τιμούν» όπως αναφέρουν την «γενοκτονία» των δικών τους ανθρώπων από τους άνδρες του ΕΔΕΣ οι οποίοι μετά την αποχώρηση των Ναζί εδραίωσαν τον ελληνικό έλεγχο στην Ήπειρο.  
Σήμερα 70 χρόνια μετά οι Τσάμηδες διαδηλώνουν και ζητούν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα ζητώντας όμως δικαίωση. Ξεχνούν όμως την συνεργασία τους με τους Ναζί, ξεχνούν τις διώξεις και τις εκτελέσεις των Ελλήνων πατριωτών (58 νεκροί μόνο στην Παραμυθιά) στις οποίες συμμετείχαν ξεχνούν την στρατιωτική τους συνεισφορά στους Ναζί όταν κυνηγούσαν Έλληνες πατριώτες. Ξεχνούν τις φωτογραφίες που δείχνουν το Τσάμικο φασιστικό Τάγμα που συνεργάστηκε με τους Ναζί ξεχνούν τις επιστολές που οι ηγέτες τους έστελναν στους κατακτητές της Ελλάδας και στις οποίες εξέφραζαν τις ευχές τους για το μέλλον και για μία καλύτερη συνεργασία.  

Στο βίντεο που ακολουθεί περιγράφεται με απλά λόγια και με αποδείξεις τα εγκλήματα των Τσάμηδων έναντι του ελληνικού λαού που τους επέτρεψε να παραμείνουν στην Ελλάδα μετά την Συνθήκη της Λωζάνης η οποία προέβλεπε την ανταλλαγή των μουσουλμανικών πληθυσμών της Ελλάδας με τους χριστιανικούς της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ το φωτογραφικό υλικό και η αλληλογραφία τους με τους Ναζί αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς Αλβανούς Τσάμηδες και μερικούς αλαφροΐσκιωτους Έλληνες προοδευτικούς που ζητούν την επιστροφή των Τσάμηδων στην Ελλάδα. 





 defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου