" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Έχουμε τρελαθεί τελείως...Καταδικάστηκε το ελληνικό κράτος από την Ε.Ε. για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων..Το "θύμα" ένας αλβανός που θα του χορηγηθεί αποζημίωση 12.000ευρώ!!!


Για παραβίαση των διατάξεων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια και για παραβίαση του δικαιώματος πραγματικής προσφυγής, καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας την προσφυγή Αλβανού μετανάστη που απελάθηκε από τη χώρα, επειδή δεν ανανέωσε εγκαίρως την άδεια παραμονής του.

Ο Αλβανός υπήκοος Αρμπέν Λίσα, κατοικούσε.... νόμιμα;! στην Σκάλα Λακωνίας, με βάση άδειες παραμονής που ανανέωνε διαδοχικά, από το 2003 έως και τις 27 Φεβρουαρίου του 2010.

Για την επόμενη άδεια παραμονής του, υπέβαλε αίτηση στις 20 Απριλίου του 2010, διότι νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο.

Στο μεσοδιάστημα, συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές, κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, επειδή είχε ληγμένη η άδεια παραμονής του είχε λήξει και, στη συνέχεια, απελάθηκε στην Αλβανία.
Για τις συνθήκες σύλληψης, κράτησης και απέλασης του Αρμπέν Λίσα, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για σωρεία παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υποχρέωσε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 12.000 ευρώ για ηθική βλάβη στον προσφεύγοντα και να πληρώσει 1.500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.


greece-salonika.blogspot.com
 
Από :  paspartoy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου