" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τουρκοι ζητάνε να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί!


Με την ευκαιρία της 559ης επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, μια υπερσυντηρητική οργάνωση νέων στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι περιμένει τη μέρα, που η Αγία Σοφία θα ξαναλειτουργήσει ως τζαμί!

Η οργάνωση ονομάζεται «Νέοι της Ανατολίας» και ξεκινάει δράση άμεσα. Από αυτή την εβδομάδα σχεδιάζει να πραγματοποιεί την προσευχή της Παρασκευής στον περίβολο της Αγίας Σοφίας.

Μέλη της οργάνωσης έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο επικεφαλής των «Νέων της Ανατολίας», Σαλίχ Τουρχάν, ανέφερε ότι η Αγία Σοφία είχε μετατραπεί από τον Μωάμεθ Β' τον Πορθητή σε τζαμί. «Ο Μωάμεθ ο Β' πραγματοποίησε την πρώτη προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία. Η Αγία Σοφία περιμένει την ημέρα που θα ανοίξει ξανά για τους προσκυνητές», είπε.
Η οργάνωση κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία της ώστε το σύμβολο του Βυζαντίου, να μην λειτουργεί πλέον ως μουσείο, αλλά να γίνει τόπος λατρείας των μουσουλμάνων.    




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου