" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το μυστικό οικονομικό δίκτυο πίσω από τον George Soros!

Άνθρωποι, όπως ο Jeffrey Sachs ή ο Σουηδός  Anders Aslund εφαρμόζουν επιτυχώς την οικονομική θεωρία του σοκ στις οικονομίες, με αποτέλεσμα ο George Soros να θέτει τα θεμέλια για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων του συνόλου των περιφερειών του κόσμου σε φθηνές τιμές.

Σημειώστε επίσης πως ο προαναφερόμενος κύριος Jeffrey Sachs είναι σύμβουλος τις i4cense με πρόεδρο ποιον άλλον φυσικά, απο τον Αντρίκο Παπανδρέου...

Υπόψιν ότι το παρακάτω ρεπορτάζ γράφτηκε το 1996!!!!!!

The Secret Financial Network Behind "Wizard" George Soros 

Από τον William Engdahl
E.I.R. (Executive Intelligence Review), 1 του Νοέμβρη 1996

Ο φάκελος που ακολουθεί είναι βασισμένος σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε την 1η Οκτωβρίου από το Προεδρείο του EIR στο Wiesbaden, στη Γερμανία, με τίτλο "Το προφίλ του Μέγα -κερδοσκόπου George Soros." Η έρευνα έγινε από τον Mark Burdman, Elisabeth Hellenbroich, Paolo Raimondi, και Scott Thompson.

 Το περιοδικό Time έχει χαρακτηρίσει τον οικονομολόγο George Soros ως έναν«σύγχρονο Ρομπέν των Δασών», που στερεί από τους πλούσιους για να δώσει στις φτωχές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας. Ισχυρίστηκε ότι ο Soros κάνει τεράστια οικονομικά κέρδη από την κερδοσκοπία εις βάρος δυτικών κεντρικών τραπεζών, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα κέρδη αυτά για να βοηθήσει τις αναδυόμενες μετα-κομμουνιστικές οικονομίες της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, για να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν αυτό που αποκαλεί μια «Ανοιχτή Κοινωνία. " Η δήλωση στην εφημερίδα The Time  είναι απολύτως ακριβής στο πρώτο μέρος, και εξ ολοκλήρου ανακριβής στο δεύτερο. Στερεί από τις πλούσιες δυτικές χώρες, και χρησιμοποιεί τα κέρδη του να ληστέψει ακόμα πιο άγρια ​​από την Ανατολή, κάτω από τον μανδύα της «φιλανθρωπίας». Στόχος του είναι να λεηλατήσει όπου και όπως μπορεί. Ο Soros έχει χαρακτηριστεί ως δάσκαλος επιδεξιότητας  του χτυπώ και φεύγω καπιταλισμού."

Όπως θα δούμε, τι ο Soros εννοεί με την λέξη «ανοικτή», είναι μια κοινωνία που επιτρέπει σε εκείνον και στους φίλους του τα οικονομικά αρπακτικά να λεηλατήσουν τους πόρους και τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας οικονομιών. Με την προσέγγιση των ανθρώπων, όπως ο Jeffrey Sachs ή της Σουηδίας Anders Aslund και η οικονομική τους θεραπεία-σοκ σε αυτές τις οικονομίες, ο Soros θέτει τα θεμέλια για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων του συνόλου των περιφερειών του κόσμου σε εξευτελικά-φθηνές τιμές.


Ο άνθρωπος που διέρηξε την Τράπεζα της Αγγλίας;

Από την εξέταση του μυστικού οικονομικού δικτύου του Soros είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε την πραγματική διάσταση του «προβλήματος Soros» στην Ανατολική Ευρώπη και άλλα έθνη.

Μετά την κρίση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Συναλλαγματικών Ισοτιμιών τον Σεπτέμβρη του 1992, όταν η Τράπεζα της Αγγλίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την σταθεροποίηση της στερλίνας, ένα σχετικά άγνωστο ποσό προέκυψε ξαφνικά μέσα από τις σκιές, να καυχηθεί ότι είχε κάνει προσωπικά πάνω από $ 1.000 εκατομμύρια στην κερδοσκοπία έναντι της βρετανικής λίρας. Ο κερδοσκόπος ήταν ο Ουγγρικής καταγωγής George Soros, ο οποίος πέρασε τον πόλεμο στην Ουγγαρία, με ψεύτικα έγγραφα και εργαζόταν για τη ναζιστική κυβέρνηση, σκοπός του ο εντοπισμός και η απαλλοτρίωση της περιουσίας των πλουσίων Εβραίων συναδέλφων. Ο Soros έφυγε από την Ουγγαρία μετά τον πόλεμο, και απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα μετά από μερικά χρόνια στο Λονδίνο. Σήμερα, ο Soros έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, αλλά αυτό δεν λέει και πάρα πολλά, αν μη τι άλλο, για το ποιος και τι είναι.

Μετά τους εντυπωσιακούς του ισχυρισμούς  για την κατοχή ενός "άγγιγματος του Μήδα," ο Soros έχει αφήσει το όνομά του να χρησιμοποιείται δημόσια σε μια προφανή προσπάθεια να επηρεάσει τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές --- μία εκτός-χαρακτήρα πράξη για τους περισσότερους οικονομικούς επενδυτές, οι οποίοι προτιμούν να επωφεληθούν των καταστάσεων που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί από τους αντιπάλους, και να τους κρατήσει μυστικούς.Ο Soros ο χρηματοδότης είναι εξίσου ένα πολιτικό ζώο, όσο και  οικονομικός κερδοσκόπος.

Ο Soros ισχυρίστηκε τον Μάρτιο του 1993, με μεγάλη δημοσιότητα, ότι η τιμή του χρυσού ήταν έτοιμη να αυξηθεί κατακόρυφα. Είπε ότι μόλις είχε πάρει "εμπιστευτικές πληροφορίες" ότι η Κίνα ήταν έτοιμη να αγοράσει τεράστια ποσά χρυσού για να ενισχύση την άνθηση της οικονομίας της.Ο Soros ήταν σε θέση να προκαλέσει μια "έξαψη" στην αγορά του χρυσού, το οποίο προκάλεσε αύξηση των τιμών πάνω από 20% σε διάστημα τεσσάρων μηνών, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1991. Συνήθως για τον Soros,όταν οι ανόητοι σπεύδουν να σπρώξουν τις τιμές υψηλότερα, Ο Soros και ο φίλος του Sir James Goldsmith κρυφά ξεκινούν τις πωλήσεις τους σε χρυσό έχοντας ένα τεράστιο κέρδος.

Στη συνέχεια, στις αρχές του Ιουνίου το 1993,Ο Soros διακήρυξε την πρόθεσή του να αναγκάσει το ξεπούλημα στα γερμανικά κρατικά ομόλογα υπέρ των Γάλλων, σε μια ανοικτή επιστολή προς τον εκδότη της εφημερίδας "London Times Financial" Anatole Kaletsky, στην οποία διακήρυξε Ο Soros, «Κάτω με την D- Mark! " Ο Soros έχει κατά καιρούς επιτεθεί στα νομίσματα της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας, και του Μεξικού, τα οποία έχουν ανοίξει πρόσφατα τις χρηματοπιστωτικές αγορές και που έχουν μικρή εμπειρία με ξένους επενδυτές, πόσο μάλλον σαν αυτών με τα μεγάλα ταμεία, όπως Ο Soros.Ο Soros αρχίζει να αγοράζει μετοχές ή ομόλογα στην τοπική αγορά, με αποτέλεσμα άλλοι αφελώς να υποθέτουν ότι ξέρει κάτι που εκείνοι αγνοούν. Όπως με το χρυσό, όταν οι μικροί επενδυτές αρχίζουν να ακολουθούν τον Soros, οι επενδυτές οδηγούν τις τιμές των αποθεμάτων στην οποιαδήποτε αύξηση ,ετσι Ο Soros αρχίζει να πωλεί στους νέους πρόθυμους αγοραστές, εξαργυρώνοντας το 40%, ή 100% των κερδών του, στη συνέχεια, την έξοδο από την αγορά, και συχνά, την έξοδο από ολόκληρη τη χώρα, για να αναζητήσει άλλο στόχο για την κερδοσκοπία του. Η τεχνική αυτή έδωσε αφορμή για τον όρο "χτυπώ και φεύγω." Τι αφήνει πάντα πίσω ο Soros, είναι μία τοπική αγορά υπό κατάρευση και την οικονομική καταστροφή των εθνικών επενδυτών.

Το μυστικό του Quantum Fund NV

Ο Soros είναι η ορατή πλευρά μιας  μεγάλης και άσχημης μυστικής δικτύωσης των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων, που ελέγχεται από τις κορυφαίες αριστοκρατικές και βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, με επίκεντρο την Βρετανική Βουλή των Windsor. Το δίκτυο αυτό, που ονομάζεται από τα μέλη της "Η Λέσχη των νησιών", χτίστηκε πάνω στα συντρίμμια της βρετανικής αυτοκρατορίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αντί της χρήσης των εξουσιών του κράτους για την επίτευξη γεωπολιτικών στόχων τους, μια μυστική διασταυρωμένη κατοχή των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων, που συνδέεται με την παλιά αριστοκρατική ολιγαρχία της Δυτικής Ευρώπης, αναπτύχθηκε. Ήταν από πολλές απόψεις το πρότυπο του 17ου αιώνα, βρετανικές και ολλανδικές εταιρείες στην Ανατολική Ινδία. Η καρδιά αυτής της "Λέσχης των νησιών" είναι το οικονομικό κέντρο της παλιάς Βρετανικής Αυτοκρατορίας, την πόλη του Λονδίνου. Ο Soros είναι ένας από αυτούς που στις μεσαιωνικές ημέρες ονομαζόταν Hofjuden, το «Δικαστήριο των Εβραίων», οι οποίοι αναπτύχθηκαν από αριστοκρατικές οικογένειες.

Η πιο σημαντική από αυτές ήταν η επονομαζόμενη "οι Εβραίοι που δεν είναι Εβραίοι," ή διαφορετικά αυτοί είναι οι Ρότσιλντ, οι οποίοι ξεκίνησαν την καριέρα του Soros. Είναι μέλη της "Λέσχης των νησιών" και υπηρέτες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Αυτό ίσχυε από την στιγμή που ο  Amschel Rothschild πούλησε το βρετανικό "καναβάτσο"  στρατεύματα για την καταπολέμηση του George Washington κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης.

Ο Soros είναι Αμερικάνος μόνο στο διαβατήριό του. Είναι ένας παγκόσμιος οικονομικός φορέας, ο οποίος τυγχάνει να είναι στη Νέα Υόρκη, μόνο και μόνο επειδή "εκεί όπου τα χρήματα είναι," καθώς ο ληστής τραπεζών Willy Sutton κάποτε ειρωνεύτηκε, όταν ρωτήθηκε γιατί πάντα λήστευε τράπεζες.Ο Soros εικάζει σε παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές μέσω της υπεράκτιας εταιρείας του, Quantum Fund NV, μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου, ή αλλιώς "αντιστάθμιση των κεφαλαίων". Η αντιστάθμιση των κεφαλαίων του φέρεται να διαχειρίζεται περίπου $ 11 έως 14.000.000.000 των κεφαλαίων για λογαριασμό πελατών της, ή των επενδυτών --- ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές, σύμφωνα με τον Soros, είναι η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη.

Το ποσοστό επενδύσεων είναι εγγεγραμμένο στο φορολογικό επίνειο των Ολλανδικών Αντιλλών, στην Καραϊβική. Αυτό γίνεται για να αποφύγει την καταβολή φόρων, καθώς και για να κρύψει την αληθινή φύση των επενδυτών του και αυτό που κάνει με τα χρήματά τους.

Για να αποφύγει την εποπτεία της Αμερικάνικης κυβέρνησης των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων του, κάτι φυσιολογικό με έδρα τις ΗΠΑ ότι τα επενδυτικά κεφάλαια θα πρέπει να συμφωνούν με το νόμο να έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ,Ο Soros κινήθηκε με νομική έδρα του το φορολογικό επίνειο της Καραϊβικής του Κουρασάο. Οι Ολλανδικές Αντίλλες έχουν κατ 'επανάληψη αναφερθεί από την οργάνωση για το ξέπλυμα χρήματος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του κόσμου για τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως είναι η κοκαΐνη και άλλων ναρκωτικών. Πρόκειται για μια κατοχή της Ολλανδίας.

Ο Soros έχει φροντίσει ώστε κανένας από τους 99 μεμονωμένους επενδυτές που συμμετέχουν σε διάφορα ταμεία του, να είναι Αμερικανός υπήκοος. Σύμφωνα με το νόμο των ΗΠΑ, μία αντιστάθμιση κεφαλαίων είναι περιορισμένη σε όχι περισσότερο από 99 πολύ πλούσια άτομα, τα λεγόμενα "καλά ενημερωμένων επενδυτών." Με τη διάρθρωση της εταιρείας του ως υπεράκτια αντιστάθμιση κεφαλαίων ,ο Soros αποφεύγει δημόσιο έλεγχο.

Ο Soros ο ίδιος δεν είναι καν στο διοικητικό συμβούλιο του ποσοστού κεφαλαίων. Αντ 'αυτού, για νομικούς λόγους, υπηρετεί το ποσοστό κεφαλαίων ως επίσημος «σύμβουλος επενδύσεων», μέσα από μια άλλη εταιρεία, Soros Διαχείρηση Κεφαλαίων , της Νέας Υόρκης. Εάν οποιαδήποτε ζήτηση επρόκειτο να γίνει για τον Soros έτσι ώστε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες των εργασιών της Αντιστάθμισης Κεφαλαίων, είναι σε θέση να ισχυριστεί πως ο ίδιος είναι «απλώς σύμβουλος της επένδυσης." Κάθε αρμόδια ερευνητική ομάδα της αστυνομίας που εξετάσει την περίπλοκη νομική δομή των επιχειρήσεων του Soros θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν εκ πρώτης όψεως αποδεικτικά στοιχεία είτε για τεράστιο ξέπλυμα χρήματος των παράνομων κεφαλαίων, ή για μαζική παράνομη φοροδιαφυγή. Και τα δύο μπορούν να είναι αλήθεια.

Για να το κάνει ακατόρθοτο για τις αμερικανικές φορολογικές αρχές ή άλλους αξιωματούχους, να εξετάσουν τις οικονομικές συναλλαγές των ιστοσελίδων του από τις επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Quantum Fund NV ΔΕΝ περιλαμβάνει, επίσης,τους Αμερικανούς πολίτες. Διευθυντές του είναι Ελβετοί , Ιταλοί και Βρετανοί χρηματοδότες.

Ο George Soros είναι μέρος μιας σφιχτά δεμένης οικονομικής μαφίας --- "μαφία", με την έννοια ενός κλειστού μασονικού-όπως η αδελφότητα των οικογενειών που επιδιώκουν κοινούς στόχους. Όποιος τολμά να επικρίνει τον Soros ή οποιονδήποτε από τους συνεργάτες του, έχει αμέσως κατηγορηθεί με επιτυχία ότι είναι "αντισημιτικός "---- μια κριτική που συχνά αποσιωπεί ή εκφοβίζει γνήσια τους επικριτές των αδίστακτων επιχειρήσεων του Soros. Ο συνασπισμός της Αντι -Δυσφήμησης θεωρείται ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την "προστασία" του Soros από την κατηγορία «αντισημίτη» στην Ουγγαρία και οπουδήποτε αλλού στην Κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με τον Εθνικό Διευθυντή Αβραάμ Foxman της ADL. Οι επιδόσεις της ADL στην παροχή υπηρεσιών προς τη βρετανική ολιγαρχία έχει επαρκώς τεκμηριωθεί από την E.I.R. (Διεύθυνση της Διερεύνησης &  της Επιθεώρησης Πληροφοριών)(π.χ. Η άσχημη αλήθεια για τον συνασπισμό της Αντι- δυσφήμησης [Washington, DC, Αναθεώρηση της Αποκλειστικής Πληροφορίας: 1992]).

Σύμφωνα με νοήμονες ερευνητές των ΗΠΑ και της Ευρώπης,ο κύκλος του Soros περιλαμβάνει κατηγορίες μετάλλων ένα είδος κερδοσκόπων και φυγάδων από Marc Rich Zug, Ελβετία και το Τελ Αβίβ. Ο έμπορος Shaul Eisenberg , ο οποίος εμπορεύεται μυστικιστικά Ισραηλικά όπλα ένα είδος διαπραγματευτή, και ο "Dirty Rafi» Eytan, συνδέονται με την οικονομική πλευρά της ισραηλινής Μοσάν.Καθώς επίσης και η οικογένεια του Jacob Lord Rothschild.

Δικαιολογημένα,o Soros και οι Rothschild προτιμούν να κρατήσουν τη σχέση των συμφερόντων τους κρυφή και μακριά από τη δημόσια θέα, έτσι ώστε να επισκιάζει τους καλά συνδεδεμένους φίλους του Soros οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη του Λονδίνου, το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Ισραήλ και οι οικονομικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.Ο μύθος, ως εκ τούτου,που έχει δημιουργηθεί, ότι ο Soros είναι ένας μοναχικός οικονομικός επενδυτής -"μεγαλοφυΐα", ο οποίος, μέσα από την καθαρή προσωπική του λαμπρότητα στην ανίχνευση μεταβολών στις αγορές, έχει γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες χρηματιστηρίου του κόσμου. Σύμφωνα με αυτούς που έχουν κάνει δουλείες μαζί του, ο Soros δεν κάνει καμία σημαντική επενδυτική κίνηση χωρίς ευαίσθητες εμπιστευτικές πληροφορίες.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Quantum Fund NV τουSoros είναι ο Richard Katz, ένας άνθρωπος που ανήκει στην κατηγορία Rothschild και ο οποίος είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της NM Rothschild & Sons εμπορική τράπεζα του Λονδίνου, και επίσης ο επικεφαλής της Rothschild Italia SpA στο Μιλάνο. Ένας άλλος δεσμός της οικογένειας Rothschild με την  Quantum Fund Soros είναι το μέλος του δικοικητικού συμβουλίου της Quantum Nils Ο. Taube, ο συνεργάτης της ομάδας επενδύσεων στο Λονδίνο του St. James Place Capital, της οποίας βασικός εταίρος είναι ο Λόρδος Rothschild.Ο αρθρογράφος της εφημερίδας London Times ο Lord  William Rees-Mogg είναι επίσης μέλος του συμβουλίου του St. James Capital Place Rothschild.

Ένας συχνός συνεργάτης του Soros σε διάφορες κερδοσκοπικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της χρυσής χειραγώγησης το 1993 , αν και όχι απευθείας στο Quantum Fund, είναι ο αγγλο-γάλλος κερδοσκόπος Sir James Goldsmith, ένας ξάδελφος της οικογένειας Rothschild.



Την συνέχεια του άρθρου μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα του "Λόγιος Ερμής" ΕΔΩ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου