" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ο παπαδημ(ι)ος και η νέα ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ σε … πενηνταράκια !


From HEIL GAP (or mind the GAP)
…..
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …

Πρωτόκολλο Δέκατο
 
« Επαναλαμβάνω σήμερα ό,τι ήδη είπα , και παρακαλώ να το θυμηθείτε, ότι δηλαδή , ασφαλώς οι Κυβερνήσεις και οι λαοί δε βλέπουν παρά μόνο την εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων….. »

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ( FED ) και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες κινήθηκαν την Τετάρτη για να βοηθήσουν τις ξένες τράπεζες , ώστε να δανείζονται και να δανείζουν χρήματα πιο εύκολα , επιδιώκοντας να αποτρέψουν την διάλυση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών και δια να αποκτήσει η Ευρώπη περισσότερο χρόνο ώστε να παλέψει με τα χρέη της.

Η λεγομένη ΕΥΡΟ-ΒΟΗΘΕΙΑ της Federal Reserve ( FED ) , (με την εκτύπωση φρέσκου δολαρίου) για φτηνό χρήμα δανεισμού προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες , δεν ήταν όμως τίποτε άλλο παρά «η στήριξη της Fed προς την Goldman Sachs », η οποία τα δυο τελευταία χρόνια … « ΤΖΟΓΑΡΕΙ » σε τοξικότατα Ευρωπαϊκά ομολόγα , διπλασιάζοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο της αλλά ….. και την επισφάλεια του .
….. Οπότε να σου την … έρχεται η καλή της η FED … να καθαρίσει , δια κάθε ρίσκο …. της Goldman Sachs .
Φυσικά η παρέμβαση της Fed δεν έλυσε τίποτα …  

Θυμηθείτε : η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πρόβλημα αφερεγγυότητας , ΟΧΙ ρευστότητας. Η μόχλευση των τραπεζών σε όλη την Ευρώπη ανέρχεται κατά μέσο όρο από 1 έως 26 . Με τέτοια επίπεδα μόχλευσης , η πτώχευση της τράπεζας επέρχεται ακόμη και με μια πτώση 4%της αξίας των περιουσιακών στοιχείων)

«Πίσω από όλες τις λεγόμενες διασώσεις είναι τα τοξικά παράγωγα που κατέχουν οι τράπεζες των illuminist . Θέλουν να αναλαμβάνουν και να πληρώνουν οι κυβερνήσεις τις δίκες τους απώλειες ».

Αλλά οι διασώσεις είναι ψίχουλα σε σχέση με το αστρονομικό βάρος του χρέους για την ευρωζώνη.
Το βάρος του χρέους είναι η καταστροφή για τις νότιες ευρωπαϊκές χώρες .
Πρώτα από όλα , επειδή έχουν τα μεγαλύτερα ελλείμματα των τρεχουσών συναλλαγών και ακολούθως επειδή πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν στις διεθνείς αγορές ομολόγων.
Η Μέρκελ / Σαρκοζί απαγορεύουν βάσει σχεδίου τις δαπάνες στις κυβερνήσεις, για ελλείμματα πάνω από 3% του ΑΕΠ .
« Μόνο που η Ελλάδα της ευρωζώνης , θα έχει πάντοτε ελλείμματα ! »

Οι Γερμανοί έχουν επιβάλει τη θέλησή τους πάνω από τους Έλληνες μέσω της εμπορικής εγγενούς ανισορροπίας εδώ και πολλά χρόνια.
Είτε οι Έλληνες το γνώριζαν είτε όχι.
Ήταν από τις αλήθειες που δεν θέλαμε να αναφέρουμε , ενώ αυτές ήδη συνέβαιναν .
Χοντρικά : η Γερμανία ως γνωστόν , επί χρόνια τώρα μέσω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας , δια των αιτούμενων ανταλλαγμάτων επί των ολοκληρωμένων μεσογειακών προγραμμάτων του Αντρέα , με το διώξιμο των Ελληνικών εργοστασίων στην Βουλγαρία κλπ, κλπ , ….. έχει επιβάλει εις την Ελλάδα να καταστρέψει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της !
( αυτό είναι κατανοητό σε όλους μας : από τα ψαροκάικα μέχρι και την ελληνική βιομηχανία ζάχαρης ) . ( όσο για την διάλυση της παράγωγης τεύτλων , μαζί με το κλείσιμο των πέντε εργοστάσιων ζάχαρης , αυτή έγινε κατόπιν απαιτήσεως της Γερμανίας , ώστε να μας τροφοδοτεί αυτή μελλοντικά , με ζάχαρη εισαγωγής της από την νότιο Αμερική , όπως εξηγούσε προχθές και πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου ! )
Για να εισαγάγει όμως κάποια χώρα της ευρωζώνης , ένα Χ εμπόρευμα , θα πρέπει να δανείζεται τα απαραίτητα ευρώ που στοιχίζει το Χ εμπόρευμα ( έτσι είναι η δομή της ευρωζώνης ) , η Γερμανία λοιπόν ως η μεγάλη παραγωγική δύναμη , αλλά και ως ο μεγαλοεισαγωγέας της Ευρώπης , μας τροφοδοτεί σχεδόν από όλα , μόνο που χρειάζεται ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ συνάλλαγμα δια να τα εισάγουμε !
( ακόμη και όταν εκείνη παίζει τον ΣΥΝΗΘΗ ρόλο του χονδρέμπορου π.χ. στην ζάχαρη από νότιο Αμερική , στις εισαγωγές από την Κίνα κλπ …. ) .
Έτσι κάνοντας το σε « πενηνταράκια » η σημερινή Ελλάδα θα έχει πάντοτε έλλειμμα !
Το δε 100% εργαλείο των banksters , ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος ( και Επισκέπτης Καθηγητής της Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης του Harvard Kennedy ) , άραγε δεν το γνώριζε αυτό ; όταν προχθές πήγε και υπέγραψε υπέρ των κυρώσεων κατά της χώρας μας ; ( καθώς αυτή αντικειμενικά πάντα θα υπερβαίνει το όριο του 3% ! ) βάζοντας έτσι την θηλεία στο λαιμό των Ελλήνων και των παιδιών τους ; ….. και τώρα ; … τι πρέπει άραγε … να του κάνουν οι Έλληνες ; Ρωτούμε !

= = = = = ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ = = = = =
 
Ανεξάρτητα από τα διορθωτικά μέτρα που θα επιλεγούν για την επίλυση της τρέχουσας κατάστασης, εφ ‘όσον παραμένουν οι ροές κεφαλαίων στα σύνορα στην άναρχη Ευρωζώνη,η φούσκα περιουσιακών στοιχείων και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών είναι πιθανό να συνεχιστεί. Για παράδειγμα, μια χώρα που εκτελεί ένα μεγάλο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ή εμπορικό έλλειμμα (δηλαδή, οι εισαγωγές υπερβαίνουν τις εξαγωγές) πρέπει τελικά να είναι καθαρός εισαγωγέας κεφαλαίου ! Αυτό είναι μια μαθηματική ταυτότητα που ονομάζεται « το ισοζύγιο πληρωμών ». Με άλλα λόγια, σε μια χώρα που οι εισαγωγές υπερβαίνουν τις εξαγωγές , πρέπει να μειωθεί είτε με « ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ αποθεματικών της » ή να δανείζεται για να πληρώσει για τις εισαγωγές αυτές. Αντίθετα, το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας (καθαρή θέση κατά την εξαγωγή) σημαίνει ότι πρέπει είτε να αυξήσει τα αποθεματικά της ( καταθέσεις ) ή να είναι καθαρός εξαγωγέας κεφαλαίων ,
« δανεισμός χρημάτων σε άλλες χώρες για να μπορέσουν να αγοράσουν γερμανικά προϊόντα».
= = = = = = = = = =

ΕΔΩ θα μπορούσαμε να είχαμε κλείσει και το άρθρο μας , εξάλλου εδώ ήταν και « όλο το ζουμί » , αλλά επειδή ξαναφεύγω , και , έτσι δεν θα έχουμε άλλα αρθρακια , πέρα από το ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ και κάποιο ήδη έτοιμο, « τον αποχαιρετισμό στην Ευρώπη » …… χμ ….. τότε λίγο ακόμη …… .. μπλα …. μπλα ….
Χώρια λοιπόν και το ελληνικό συνάλλαγμα που καθημερινά δραπετεύει προς την Αλβανία , καθώς τους « χορηγούμε » εμβάσματα που καλύπτουν περίπου το 13-14 % του ΑΕΠ των . (και μάλιστα αφορολόγητα ) .
 
Πάντως είναι προφανές ότι δανειζόμαστε δια εμβάζουμε συνάλλαγμα εις το εξωτερικό κυρίως για χάρη κάποιων «έξυπνων» Ελλήνων εργοδοτών – μικρών ή και μεγαλοεργολάβων ( όπως το φυσικό αέριο αττικής , που δεν απασχόλησε σχεδόν κανένα Έλληνα , στα τόσα έργα του , ή τις εταιρίες οδοποιίας του εθνικού εργολάβου ) που αναζητούν φτηνούς αλλοδαπούς σκλάβους , με αποτέλεσμα « να πληρώνουμε την νύφη » όλοι εμείς « οι άλλοι » !!!!!!!!
Όσο για τα γερμανικά και σουηδικά πολυκαταστήματα , τι να πω ; …. αφού ο κόσμος προτιμά να αγοράζει από εκεί …. την κινεζική σαβούρα , και , μάλιστα ακριβότερα από τα μαγαζιά της οδού Αθηνάς …. , ή να τρέχει να φορτώσει το σπίτι του με τα ακαλαίσθητα σουηδικά « κιτς » έπιπλα ;;; ….. καταθέτοντας το ευρώ του κατευθείαν στην Γερμανία και την Σουηδία ….. αυτοί μάλλον θα πρέπει να ξέρουν ! ….. δεν ξέρουν ; …. τι λέτε και εσείς φιλαράκια μου ;
( . – ) ( τελεία και παύλα )
 
Και κάτι που δεν πρέπει να μας διαφεύγει …… εάν …. φύγουμε από το ευρώ ,
αυτό δεν σημαίνει ότι ….. όλα γίνονται «μέλι-γάλα» …. Ούτε θα αρχίσουν αυτόματα να ξαναφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα εργοστάσια στην χώρα μας , μήτε οι δουλειές , ούτε φυσικά ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ούτε και οι πρώην φαρμακοβιομηχανίες …. !!!!!
Μάλλον είναι περασμένα μεγαλεία …. Το μαγαζί έχει διαλύσει παιδιά !!!!!

Πρωτόκολλο Δωδέκατο
 
« Απέναντι στον Τύπο θα ενεργούμε με τον εξής τρόπο. Θα του φορέσουμε σαμάρι και θα του βάλουμε γερά χαλινάρια, θα κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα έντυπα . Τίποτα δε θα δημοσιεύεται στο κοινό χωρίς τον έλεγχό μας. Τα πρακτορεία αυτά θα είναι τότε εξ ολοκλήρου δικά μας και δε θα δημοσιεύουν τίποτε άλλο παρά αυτό που θα τα διατάζουμε.»

Κάποιο είδος κρυφού πολέμου διεξάγεται μεταξύ των αγγλοαμερικανών (Illuminati) και των Ευρωπαίων Illuminati . Οι άγγλο-αμερικανοί Illuminists θέλουν να εξασφαλίσουν ότι το ευρώ δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για την ηγεμονία του δολαρίου ΗΠΑ , χειραγωγώντας την δύναμη των Ευρωπαίων , ενώ η Ελλάδα ….. είναι μια σκέτη αποτυχία!
Οι Τράπεζες καθημερινά χάνουν καταθέσεις , αλλά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε ολόκληρη την νότια Ευρώπη . Αν και δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ελληνικές τραπεζικές καταθέσεις μειώνονται τόσο γρήγορα , μετά τον Σεπτέμβριο …. η εκροή έσπασε το ρεκόρ των 5.500.000.000 ευρώ , η κατάσταση όμως πήγε πολύ χειρότερα τον Οκτώβριο , αφού τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι ένα νέο ποσό των 6.800.000.000 ευρώ αναλήφθηκε από τις καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών σε ένα μήνα.

Αυτό είναι πρωτοφανές 33 δισεκατομμύρια ευρώ « σηκώθηκαν » από τις τράπεζες , ή σχεδόν το 20%, της καταθετικής βάσης της χώρας του 2011 , που ξεκίνησε με 210 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, και είναι τώρα κάτω σε 176 δισεκατομμύρια ευρώ .

Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο στον γερμανικό Τύπο , ο αριθμός αυτός υποτίθεται ότι αυξήθηκε ακόμη περισσότερο κατά τους τελευταίους μήνες , ένα γεγονός που σημαίνει ότι το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει πλήρως (και απολύτως) τελειώσει . Ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα δεδομένα Νοέμβριου, και στη συνέχεια Δεκεμβρίου, και ούτω καθεξής, θα είναι χειρότερα και … χειρότερα και χειρότερα , μέχρι το σύνολο της χώρας να καταρρεύσει οριστικά …. τέλος …..
Και όμως … μοιάζει σαν να αρχίζει ….κάτι περίεργο να φαίνεται ….
χμ …. χμ …. κάτι οι δηλώσεις Βενιζέλου περί της αποτυχίας του μνημονίου … κάτι …. κάποιοι mega-δημοσιοκάφροι , καθώς αρχίζουν να μιλούν στην τηλεόραση, απαξιωτικα , δια….. το μνημόνιο τους , δηλαδή …… ( ; )
Επίσης με εντυπωσιάζει η ημέρα που διάλεξαν οι New York Times ! δια να δημοσιεύσουν το ΠΕΡΙΕΡΓΟ άρθρο περί χούντας στην χώρα μας και επιστροφής στην δραχμή , δηλαδή την ιδία ακριβώς ημέρα που διαρρέει και η πληροφορία ότι οι πιστωτές μας πλησιάζουν ή σκέπτονται την μίσθωση της εταιρίας BLACKSTONE , αλλά όχι για το κούρεμα των ομολόγων όσο για το να αρπάξουν ότι περισσότερο μπορούν από την πατρίδα μας , μετά από την ενδεχομένη πτώχευση μας!http://www.blackstone.com/cps/rde/xchg/bxcom/hs/Home.htm

Μήπως και αρχίζει μια κίνηση , με μια ακούσια αρχειοθέτηση της πτώχευσης από μια επιτροπή των πιστωτών ;
Αλλά τι είδους πτώχευση θα είναι αυτή ;
ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ;
ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ !!!!!!!!
ΤΩΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΨΕΜΑΤΑ ; Γρήγορα θα δείξει !

Οι πιθανότητες όμως δείχνουν , ότι κανένα μέλος της ΕΕ – ούτε καν οι χώρες των PIIGS – δεν θα κηρύξουν επισήμως πτώχευση ! ”
( αν και κανείς δεν μου βγάζει από το μυαλό , ότι ο παπαδήμ(ι)ος , ήρθε εδώ και για αυτή την δουλειά )
Αντ ‘αυτού, οι πολίτες τους , και το πιο σημαντικό, « ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ » , θα τρέξουν στην τράπεζα , προκειμένου να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους « σε γερμανικές τράπεζες ».
ΑΡΑ …. η αύξηση κεφαλαίου της ΕΚΤ …. είναι ήδη σε εξέλιξη .

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ !
 
« Η απόδειξη της συνομωσιολογικης (; ) χα, χα, χα, θεωρίας του Game Over » :
Ο νέος γάλλο-βρετανικός πόλεμος έχει αρχίσει από προχθές όταν ο σαρκοζι επέμεινε για το φόρο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα .
Ήδη ο Christian Noyer επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ , δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να υποβαθμιστεί και Όχι, η Γαλλία .
«Η υποβάθμιση μας δεν μου φαίνεται να δικαιολογείται κατά την εξέταση των βασικών οικονομικών μεγεθών,» δήλωσε ο Noyer. «Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσει από την υποβάθμιση της Βρετανίας η οποία έχει περισσότερα ελλείμματα, όσο και χρέος, περισσότερο πληθωρισμό , λιγότερη ανάπτυξη από εμάς και όπου η πίστωση ήδη πήρε την κατηφόρα .»
 
Η πρόταση Noyer επιβεβαιώνει δύο πράγματα : α) ότι η ισορροπία στην Ευρώπη μοιραία έχει πλέον σπάσει , επειδή , όταν έχετε μια κεντρική τράπεζα να κάνει ό, τι μπορεί για να ρίξει μια άλλη κεντρική τράπεζα , … που τελειώνει τελικά το παιχνίδι ; και β) όταν « οι οργανισμοί έχουν γίνει ακατανόητοι και παράλογοι και απειλούν ακόμα και όταν τα κράτη αναλαμβάνουν θετικές πρωτοβουλίες …."
Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι η χρήση των οργανισμών για την καθοδήγηση των επενδυτών δεν ισχύει πλέον ….. και …. αποδεικνύει ότι όλοι αυτοί οι ερασιτέχνες που μας κυβερνούν , πάρε παράδειγμα τον φούσκα τον Μπενιζέλο και τον παπαδήμ(ι)ο με την ύπουλη φωνούλα του , δεν έχουν μεγαλύτερη κατανόηση της βασικής χρηματοδότησης , από τον μπακάλη της γειτονιάς μας , ….. μάλλον έχουν λιγότερη …. για να είμαστε και δίκαιοι !
 
Εν τω μεταξύ , ενώ εδώ είμαστε χωμένοι στο βαθύ πηγάδι της άγνοιας , στην Γερμάνια , μόλις χθες πέρασαν επίσημα τη νομοθεσία που θα τους επιτρέψει να εθνικοποιήσουν μεγάλες τράπεζες : Η γερμανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για μια πιθανή κρατική διάσωση της Commerzbank , αν αποτύχει να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο να καλύψει ένα κενό κεφαλαίου 5, 3 δισεκατομμυρίων ευρώ .
Πρωτόκολλο Έβδομο
 
« Η κοινή γνώμη θα μας βοηθήσει σ’ αυτό, αυτή η κοινή γνώμη, την οποία η “μεγάλη δύναμη”, δηλαδή ο τύπος, έχει ήδη βάλει μυστικά μέσα στα χέρια μας».

Αυτό που παρατηρούμε είναι κάποιο είδος εσωτερικής σύγκρουσης μεταξύ της αγγλοαμερικανικής και της Ευρωπαϊκής λέσχης Illuminati.
Πληροφορηθήκαμε μόνο … ότι …. τελικά ο Κάμερον δεν έδωσε το πράσινο φως στο υπερκράτος της ΕΕ , επειδή η ΕΕ δεν δέχτηκε ως αντάλλαγμα , την απόρριψη ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στο City του Λονδίνου , καθώς η Γαλλία είχε διαμαρτυρηθεί για τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων στην Ιρλανδία 12,5% κλπ .κλπ , επιμένοντας σε κοινούς Ευρωπαϊκούς φόρους συναλλαγών.

Στην πραγματικότητα, ένας φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα μπορούσε πιθανότατα να είναι πολύ χαμηλότερη δαπάνη για τους φορολογουμένους του Ηνωμένου Βασίλειου , από τα δισεκατομμύρια που δίδονται για διασώσεις σε τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου και της ευρωζώνης.
Αυτό το πιστεύουμε , για αυτό άλλωστε και το είχαμε γράψει στο
Η ΑΓΝΟΙΑ μας ΕΙΝΑΙ η ΔΥΝΑΜΗ των illuminist .

Κατά τα αλλά διαβάσαμε στον τύπο και είδαμε στην τηλεόραση τον Καμερον μαζί με τα συγχαρητήρια όλων αυτών που ψάχνουν στην ζωή τους …..
για έναν …. ήρωα !
Μόνο που κανείς δεν μας ανέφερε το μυστικό , ότι ο Καμερον με την άρνηση του αυτή , στην πραγματικότητα απέτρεψε την μετακόμιση του City :
ΑΠΟ το Λονδίνο ΠΡΟΣ την Νέα Υόρκη !!!!!!

 
Αλλά αλήθεια , τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την χώρα μας;;;;;
Μήπως η παπαδημ(ι)α υπογραφή μεταφράζεται : σε αρκετές εταιρίες ( και εδώ μιλάμε μόνο για τις ναυτιλιακές εταιρίες ) που θα φύγουν από την Ελλάδα , με προορισμό το City του Λονδίνου ή την Νέα Υόρκη ;

Είναι γνωστό σε όλη την Αμερική , ότι οι Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες , βάσει του Ελληνικού συντάγματος , εδώ και πολλές δεκαετίες δεν πληρώνουν φόρους . ( και μάλλον λόγω …. συνταγματικότητας δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί ο κοινός φορολογικός συντελεστής , …. αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει …. Διότι είπαμε , έχουμε και …. τον συνταγματολόγο « πεχλιβάνη » Μπενιζέλο …..)

Πληροφοριακά όμως …. τόσο πριν … όσο και μετά από την νέα Ευρωπαϊκή σύνοδο , η πλειοψηφία των πολυεθνικών εταιρειών στην χώρα μας …( παρόλο που αυτές δεν προστατεύονται από το σύνταγμα μας ) …. δεν πλήρωνε και δεν θα πληρώνει φόρους , γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους ισολογισμούς των …

« Εάν θέλαμε όμως να πατάξουμε την φοροδιαφυγή , θα το κατορθώναμε
…. ή τουλάχιστον δεν θα τους « ξεπλέναμε » με την διαδικασία της περαίωσης .
Και όλα αυτά χωρίς καμία συνοδό , …. χωρίς καμιά ΕΕ , …. μόνο με την πολιτική βούληση . Αλλά …. ποια κυβέρνηση … ποια πολιτική βούληση ; »

 
Όμως κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι διώχνοντας την Ελληνική ναυτιλία , τα προβλήματα μας αυξάνονται , γιατί με την μείωση του ναυτιλιακού συναλλάγματος ( ασχέτως των λογιστικών τεχνασμάτων ) αυτόματα θα μειωθεί και το ΑΕΠ της χώρας , οπότε θα μεγαλώσει και ο λόγος του χρέους ως προς ΑΕΠ ( εφόσον θα μικρύνει ο παρανομαστής ) .
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ; Κάποια ωραία πρωία , μπορεί και να βρεθούμε με ένα χρέος εις το 300% του ΑΕΠ , που συνεπάγεται ΠΛΕΟΝ και κάτι διψήφια επιτόκια του δανεισμού μας.
 
Χωρίς πλάκα τώρα , μια νέα επίθεση , όχι μόνο από τον ΓΑΠα , αλλά πλέον και εκ μέρους του διορισμένου παπαδημ(ι)ου , προς στην Ελληνική εμπορική ναυτιλία , απλώς σημαίνει ότι οι εφοπλιστές τα μαζεύουν και φεύγουν ξανά για στο Λονδίνο , κλείνοντας τα ναυτιλιακά τους γραφεία και αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους ανέργους , μαζί τους όμως , φεύγουν ή κλείνουν τα γραφεία τους και οι ναυλωτές , οι πράκτορες , τα συνεργεία επιθεωρήσεων και επισκευών πλοίων , οι συνεργαζόμενες εταιρίες μεταφορών και εμπορευματοκιβωτίων , τα ανταλλακτικά των πλοίων , η Πετρέλευση (bunkering) πλοίων ………. και δεν συμμαζεύεται .
Αυτή είναι μια αλήθεια , μας στεναχωρεί μεν , αλλά είναι μια αλήθεια , εξάλλου πριν εκφέρουμε γνώμη , θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το σύνολο των ναυτιλιακών μας εταιριών , είναι πλέον εισηγμένο εις τα διεθνή χρηματιστήρια , π.χ. αυτό της Νέας Υόρκης , και ότι έτσι , υπάρχουν εφοπλιστές που πλέον δεν έχουν την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρίας των ….. Ο νοών … νοείτω .

« Τώρα σε ότι αφόρα τις ευθύνες των εφοπλιστών σήμερα αυτές είναι μεγάλες , γιατί θα μπορούσαν να είχαν προσφέρει πολλά στην πατρίδα , …. ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες ….. και δεν το έπραξαν …… μόνο λόγια … λόγια … κομπολόγια.
Μάλλον οι ευθύνες τους είναι …. “τεράστιες ”, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι .»

HEIL GAP (or mind the GAP)

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου