" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πολιτικοί απατεώνες ΟΛΟΙ σας!


 "Ποιό είναι το ηθικόν δίδαγμα"; Μας ρωτούσαν στο δημοτικό μετά από την εξιστόριση κάποιας ιστορίας, και εμείς με την σειρά μας βγάζαμε το δικό μας ηθικό δίδαγμα ως συμπέρασμα αυτού που ακούσαμε! 
 Απόψε λοιπόν κάθε Έλληνας πολίτης που παρακολούθησε αυτή την τραγελαφική συνεδρίαση της Βουλής, και κυρίως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, έβγαλε το συμπέρασμα που άπτεται απολύτως ενός ηθικού διδάγματος: Πως η πολιτική απάτη βλάπτει σοβαρά την χώρα!
 Και το πόσο θα βλαφτεί αυτή η χώρα θα φανεί λίαν συντόμως, ευτυχώς ή δυστυχώς! Γιατί από την μία ότι πρόκειται να συμβεί θα είναι πολύ γρήγορο, αλλά από την άλλη θα είναι τόσο επώδυνο που είναι άγνωστο πόσοι από εμάς,τους απλούς πολίτες της Ελλάδος, θα μπορέσει να το αντέξει! 
 Η πολιτική απάτη δυστυχώς εκφράστηκε από τρείς βασικές πλευρές, τους συνήθεις υπόπτους των τελευταίων ημερών! Κατ'αρχήν καμιά αμφιβολία δεν υφίσταται πλέον για τις πολιτικές απάτες του Παπανδρέου που δεν διστάζει να τις πραγματοποιεί ακόμη και στους ξένους ηγέτες! Όσο αφορά τον κ. Σαμαρά αφού άνοιξε τα χαρτιά του ο Παπανδρέου, κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής,λέγοντάς του κοντολογής "στην έφερα με την μπλόφα μου" έπεσε στην παγίδα σερβίροντας ένα τεράστιο ΝΑΙ στην δανειακή σύμβαση μη λαμβάνοντας υπ'όψιν ( ή ο πανικός της "πατάτας" που έφαγε ήταν;) τα εφαρμοστικά μέτρα που την συνοδεύουν και για τα οποία λίγες ημέρες πριν ξόρκιζε και αναθεμάτιζε! Και σήμερα τι άλλο θα μπορούσε να κάνει για να μαζέψει τα αμάζευτα, από το να πεί ένα ΟΧΙ σε οπιαδήποτε προσπάθεια του Παπανδρέου περί συν-κυβέρνησης!!! 
Μα αφού συμφωνεί ο κ. Σαμαράς με το ζητούμενο ( δανειακή σύμβαση) και αφού του δίνει την ευκαιρία μιας συγκυβέρνησης ο Παπανδρέου, που είναι το πρόβλημά του; Στις θεσούλες ε; Στον θώκο και την γλύκα της εξουσίας έ; Να το "σπουδαρχίδης" του Καρατζαφέρη!!! Ένας ακόμη απατεώνας της πολιτικής αποδείχθηκε ο κ. Σαμαράς και δυστυχώς γι'αυτόν στις τόσο δύσκολες μέρες που βιώνουμε είναι απόδειξη της ανεπάρκειάς του και απογοήτευση που οδηγεί σε αδιέξοδα ! 
 Στην περίπτωση Καρατζαφέρη, τι να πει κανείς! Είναι τόση η "δίψα" του για εξουσία ώστε να δέχεται μια συγκυβέρνηση με αυτούς που θέλουν με "βούλα" να καταστήσουν προτεκτοράτο την πατρίδα μας για την οποία τόσο κόπτεται πως πονά ο τηλε-πρόεδρος!
Ναι, μπροστά στην εξουσία και την καρέκλα λεπτομέρεια οι :Ράϊχενμπαχ, Μέρκελ και ο Σαρκοζί!!!  γιατί κύριε Καρατζαφέρη η δανειακή σύμβαση θα υπογραφεί όπως ακριβώς τέθηκε σε βασικές γραμμές την 27η Οκτωβρίου, όπως μας διεμήνυσαν οι κ.κ. της εξουσιαστικής γραμμής της Ε.Ε. Και το ξέρετε καλά αλλά και επίσης καλά το καταλάβατε από τις επεξηγήσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου. Ειδικώς με τον δεύτερο φαίνεται να μιλάτε απόλυτα την ίδια γλώσσα! Πόσο υποστήριξε την πρότασή σας απόψε! Για την πολιτική μορφή της συγκυβέρνησης εννοώ. Καλέ, μόνο που δεν έσπευσε να σας ασπαστεί!!!
Πολιτικοί απατεώνες είστε ΟΛΟΙ σας και ο ελληνικός λαός σας κατάλαβε καλά απόψε! Θέλω όμως να δώ πώς θα καταφέρετε να γλυτώσετε από τον καταταλαίπωρο αυτόν κόσμο τις επόμενες ημέρες! Πρώτα όμως ας δούμε και την τελευταία πράξη της υποκρισίας σας με τις διερευνητικές και μετά...
Οψόμεθα!!!
  


Βλάχου Λία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου