" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελίες ΣΟΚ !!!

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου μετά τις καταγγελίες της γ. γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.
Στο κεντρικό δελτίο του MEGA, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι μέσα στην αστυνομία λειτουργούν παρακρατικοί μηχανισμοί με κουκουλοφόρους, οι οποίοι στις διαδηλώσεις με προβοκατόρικες ενέργειες προκαλούν επεισόδεια με στόχο να υπονομεύσουν την επιτυχία των συγκεντρώσεων.
Η αντίδραση του Χ. Παπουτσή ήταν άμεση. Ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε από την Αλέκα Παπαρήγα να ενημερώσει τη Βουλή και από τη δικαιοσύνη να εξετάσει τις καταγγελλίες του ΚΚΕ.

  Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγορεί επίσης το ΛΑΟΣ ότι έχει σχέση με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και σαν απόδειξη, η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" σήμερα επικαλείται την κάλυψη που προσέφερε το κίνημα "Δεν Πληρώνω", το οποίο συνδέει με το ΛΑΟΣ στους κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση του κινήματος "Δεν πληρώνω" που επικαλείτε η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" γράφει: 
"Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ με τη συνήθη ιδιοκτησιακή λογική τους κατέλαβαν το Σύνταγμα και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε άλλον να διαδηλώσει στην ίδια περιοχή. Με πρόφαση την περιφρούρηση της διαδήλωσής 'του', παρέταξε ομάδες ροπαλοφόρων απέναντι σε χιλιάδες διαδηλωτές και στην πραγματικότητα περιφρούρησε το κοινοβούλιο, από το ξέσπασμα της οργής των εργαζομένων που στόχευαν να παρεμποδίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να ρίξουν την κυβέρνηση".
Για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του το ΚΚΕ δημοσιεύει και φωτογραφίες διαδηλωτή από το μπλοκ του "Δεν Πληρώνω", ο οποίος κάποια στιγμή συμμετέχει με τους κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" απάντησε: "Είναι δυνατόν να λέει ότι υπάρχουν άνθρωποι του Καρατζαφέρη και μέχρι σήμερα να μην τους έχει κατονομάσει;"
Το κομουνιστικό κόμμα ενισχύοντας την εκδοχή ότι τα επεισόδεια ήταν προσχεδιασμένα υποστηρίζει επίσης ότι στην ιστοσελίδα "News Bomb" που διαχειρίζεται ο δημοσιογράφος Κ. Χαρδαβέλας, ήδη από τις 17 του μηνός δημοσιεύονταν πληροφορίες -αποδιδόμενες σε πηγές της ΕΥΠ- για επικείμενη δράση κουκουλοφόρων στην πορεία που θα ακολουθούσε στη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας.
"Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 17 του Οκτώβρη. Είχα πληροφορίες μέσα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι έχουν γίνει συσκέψεις όπου ξέρουν περίπου τι θα γίνει την Πέμπτη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Κ. Χαρδαβέλας.



Εν τω μεταξύ διαβάστε και το σημερινό δημοσίευμα του Ῥιζοσπάστη" , σχετικό με το θέμα των καταγγελιών Παπαρήγας ΚΚΕ.
Εμπρησμοί και βανδαλισμοί σε γραφεία του ΚΚΕ
Συνέχεια της προβοκάτσιας στο Σύνταγμα και επιβεβαίωση των καταγγελιών του Κόμματος
 
Με επιθέσεις εναντίον γραφείων του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη συνέχισαν χτες τα ξημερώματα τη δράση τους οι γνωστοί προβοκατόρικοι μηχανισμοί. Από τις 3.15 π.μ. έως τις 4 π.μ., επιτέθηκαν με στόχο να βάλουν φωτιά στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε Τριανδρία, Κάτω Τούμπα και Χαριλάου που στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών. Με πέτρα έσπαζαν τα τζάμια των γραφείων, πετούσαν μέσα μπουκάλια με πετρέλαιο και στη συνέχεια έβαζαν φωτιά. Αμεσα κινητοποιήθηκαν τα κομματικά μέλη, περίοικοι και η Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της φωτιάς και στις τρεις περιπτώσεις.
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της σημειώνει πως η προσπάθεια πυρπόλησης των γραφείων του ΚΚΕ, 
 «αποτελεί συνέχεια της χτεσινής δολοφονικής επίθεσης παρακρατικών μηχανισμών στο κέντρο της Αθήνας απέναντι στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και τον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών. Οι μηχανισμοί αυτοί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία απέναντι στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα, στους κομμουνιστές, χρησιμοποιούνται σαν πέμπτη φάλαγγα απέναντι στο λαό. Δε θα τους περάσει όμως, ο λαός αναγνωρίζει το ρόλο τους, αποκτά πείρα, η δράση τους θα τσακιστεί μπροστά στο οργανωμένο λαϊκό ποτάμι».

Tο βανδαλισμό των συνοικιακών γραφείων του ΚΚΕ του Ε' και Δ' Διαμερίσματος, χτες το πρωί, με εμετικά συνθήματα στους τοίχους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Αχτιδική Επιτροπή Α' Πειραιά. Οπως τονίζει, η επίθεση στα γραφεία του Κόμματος :
«είναι συνέχεια του "έργου" των αναρχοφασιστοειδών, προβοκατόρων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, των γνωστών ομάδων που στις 20 Οκτώβρη σε διατεταγμένη αποστολή επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να διαλύσουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού στην πλ. Συντάγματος (...) Τους απαντάμε, το ΚΚΕ δεν τρομοκρατείται! Ατσαλώνεται και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και μαχητικότητα και με εγγύηση τους δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη, θα δώσει αταλάντευτα τη μάχη για την οργάνωση της πάλης του λαού».

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου