" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ...ΕΠΙΣΗΜΑ !!!


Ποιος άραγε το περίμενε πως θα ερχόταν κάποια στιγμή που θα έπρεπε να γιορτασθεί η επέτειος του ιστορικού  «ΟΧΙ» με την ντροπή ενός ΝΑΙ ! Ενός ναι που θα έφερνε μαζί του, τι ειρωνεία (! ) μια εκ νέου κατοχή ίδιας καταγωγής με εκείνης του ’41 !
Μιάς κατοχής  που και τότε μας επιβλήθηκε, όμως είχε προηγηθεί το μεγάλο έπος που γράφτηκε στα ηπειρώτικα βουνά και η απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου κάνοντας όλη την υφήλιο να μιλά για την δόξα των Ελλήνων!!! Κάνοντας στρατούς σαν του Μουσολίνι και του Χίτλερ να υποκλίνονται μπροστά μας !!!
Ποια υπερηφάνεια ζητούμε τώρα να βρούμε για να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να εορτάσουμε την επέτειο όπως αρμόζει στην Ιστορία μας; Μια υπερηφάνεια που έχει τσαλαπατηθεί δύο χρόνια τώρα, όσο δηλαδή καιρό περιφέρεται ο πρωθυπουργός της χώρας μας στην Ευρώπη, με το χέρι ανοικτό ζητώντας ψίχουλα ελεημοσύνης, την οποία σαφώς και πληρώνουμε ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ με αποκορύφωση την κατοχή που επισήμως πιά μας επιβάλουν για μια δεκαετία και βλέπουμε…
Ένας κατοχικός πρωθυπουργός , μάλλον υπερ-πρωθυπουργός,  με το επιτελείο του θα βρίσκεται μέρα και νύχτα για 10 χρόνια στον σβέρκο  μας, να μας υπενθυμίζει την ανικανότητα να διαχειριστούμε την ίδια μας την ζωή!  Και όλα αυτά επειδή ένας ΨΕΥΤΗΣ πολιτικός είπε στους Έλληνες ψηφοφόρους πως θα ζήσουν πολύ καλύτερα μαζί του αφού γνώριζε που ήταν «κρυμμένα» τα λεφτά που δεν έδιναν οι άλλοι !
 «Υπάρχουν» είπε,  και τον πίστεψαν και τον έκαναν και πρωθυπουργό, για να πάει να δανειστεί και να μας φορτώσει με περίσσεια χρέη που θα έπρεπε για να εξοφληθούν να μπούμε στο σκοτεινό τούνελ της ανέχειας !  Και παρ’ όλα αυτά έπρεπε αυτά τα 2 χρόνια να υποστούμε και τον διεθνή χλευασμό αλλά και να μπούμε σε ακόμη βαθύτερο τούνελ  μαυρίλας  που η διάρκειά του θα είναι μακρόχρονη με δερβέναγα στο κεφάλι μας, απλά για να επιτύχουμε να επανέλθουμε εκεί που είμαστε πριν ο ψεύτης  καταφέρει να πλανέψει έναν ολόκληρο λαό !
Τέτοιες «επιτυχίες» μόνο οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν !!!
Ξημερώνει η 28η Οκτωβρίου … Οι καμπάνες δεν θα σημάνουν, ούτε για χαρά ούτε για λύπη…  Και οι Θεοί μας εγκατέλειψαν… Και τώρα μόνοι, με την ντροπή να πλημυρίζει το είναι μας, χωρίς να αφήνει περιθώριο κανένα για γιορτές και πανηγύρια στις θύμησες εκείνου του υπέρλαμπρου και δοξασμένου ΟΧΙ, ψάχνουμε τον φταίχτη ή τους φταίχτες, για να έχουμε να λέμε… Μόνο που όσο και να λέμε, όσο και να ξεσπάμε την οργή μας ένθεν κακείθεν, εκείνοι που εδώ μας έφεραν θα περνάνε πάντα καλά! Γιατί βλέπετε έχουν αλλάξει οι καιροί! Οι κυβερνήτες μας πιά αλλά και γενικά οι εθνοπατέρες μας δεν νοιώθουν ντροπή! Δεν συμπάσχουν μαζί μας όπως κάποιοι άλλοι κάποτε που βρέθηκαν και στην πρώτη γραμμή του μετώπου! Όχι, αυτοί έχουν γαλουχηθεί εδώ και 40 περίπου χρόνια με άλλες «λογικές» και «φιλοσοφίες»! Η καλοπέραση, οι τεράστιες περιουσίες και γενικά ο πλουτισμός που φέρνει η βουλευτική έδρα είναι φαινόμενο εντελώς νέο! Είναι φυσικό επόμενο της εξουσίας ! Και μαζί έρχεται πακέτο και η χοντροπετσιά,  το θράσος,  το ψέμα!
Είδατε πως αιτιολόγησε ο πρωθυπουργός την ΜΟΝΙΜΗ εποπτεία ( 10ετή) ; «Καλύτερα να είναι συνέχεια εδώ, από το να έρχονται κάθε 3 μήνες και να γίνεται όλο αυτό το πανηγύρι» είπε!!! Και δεν ντράπηκε, δεν κοκκίνισε, δεν αισθάνθηκε το βάρος της ιστορικής ημέρας να τον αγγίζει ΔΙΟΛΟΥ !!!
Βέβαια, έτσι είναι ! Τα «ΟΧΙ» εμπεριέχουν ΑΓΩΝΑ, ΜΑΧΗ, ΠΟΛΕΜΟ !!! Άς πούμε «Ναι» και ας πάμε ήσυχοι να συνεχίσουμε τον ύπνο μας, άλλωστε ποιος θα υποφέρει το επέκεινα ενός τέτοιου «ναι»; Ο λαός! Πάντα αυτός !
Καληνύχτα κ. Παπανδρέου ο κ. Γκράτσι ( Μέρκελ) πέρασε με ελευθέρας τη εγκρίση υμών !!!  

Πάντως εμείς,ο απλός λαός από σήμερα είμαστε και επίσημα πλέον σε ΠΟΛΕΜΟ !!! Έτσι τιμούμαι το "ΟΧΙ" των ηρωϊκών μας Προγόνων !!!

Βλάχου Λία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου