" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Έρχονται τα πρώτα εκκαθαριστικά για το τέλος ακινήτων

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει η αποστολή από τη ΔΕΗ των πρώτων εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων από τους φορολογούμενους πολίτες.
 Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΕΗ, η πρώτη παρτίδα θα αφορά περίπου 200.000 εκκαθαριστικά σημειώματα με στόχο μέσα στο Δεκέμβριο να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους και στα 5,5 εκατομμύρια υπόχρεων για την καταβολή του τέλους.
 Στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΕΗ θα επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν υποχρέωση να πληρώσουν το τέλος καθώς σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον παρέλθουν 40 μέρες από τη βεβαίωσή του, θα κόβεται το ρεύμα.
Επίσης αν δεν ζητηθεί η επανασύνδεση του ρεύματος εντός 20 ημερών από την παραπάνω ημερομηνία, που προϋποθέτει καταβολή του τέλους, η ΔΕΗ θα ενημερώνει την εφορία για την ανεξόφλητη οφειλή προκειμένου η τελευταία να προχωρά στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να αποστείλει και νέα σειρά εκκαθαριστικών σημειωμάτων που αφορούν την εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά για ΙΧ, σκάφη και το τέλος επιτηδεύματος που ανέρχονται σε είσπραξη φόρου ύψους 106 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου