" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μέχρι και η Ουκρανία φυλακίζει πρωθυπουργούς!!!

 
Ποινή κάθειρξης επτά ετών επέβαλε ουκρανικό δικαστήριο στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο για υπέρβαση εξουσίας όταν διέταξε την κρατική επιχείρηση Naftogaz να υπογράψει συμφωνία για την αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία το 2009, σύμφωνα με την ετυμηγορία δικαστηρίου του Κιέβου που διάβασε ο δικαστής Ρόντιον Κιρέγεφ.
«Το δικαστήριο… κρίνει την Τιμοσένκο ένοχη… και την καταδικάζει σε κάθειρξη επτά ετών», ανακοίνωσε ο Κιρέγεφ.
Η κατηγορούσα αρχή υποστήριζε ότι η Τιμοσένκο, βασική πολιτική αντίπαλος του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, προχώρησε παράνομα και χωρίς την εξουσιοδότηση της κυβέρνησής της στην υπογραφή της συμφωνίας και ζήτησε την καταδίκη της σε κάθειρξη επτά ετών. 

 Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι είναι πολιτικά υποκινούμενες. Ενώ ο δικαστής Κιρέγεφ διάβαζε την ετυμηγορία, η Τιμοσένκο δήλωσε:  
«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ποινή δεν υπαγορεύεται από το δικαστή Κιρέφεγ αλλά από τον πρόεδρο Γιανούκοβιτς. Οποιαδήποτε ποινή μου υπαγορευθεί, ο αγώνας μου θα συνεχιστεί. Αυτή η ποινή, που γράφτηκε από το Γιανούκοβιτς, δεν θα αλλάξει τίποτα στη ζωή ή τον αγώνα μου», είπε.
Εκατοντάδες υποστηρικτές της είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο του Κιέβου όπου πραγματοποιήθηκε η δίκη. Νωρίτερα σημειώθηκε μικροεπεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με τη νομιμότητα της δίκης.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον δήλωσε ότι η " ΕΕ δεν είναι πολύ αισιόδοξη» σχετικά με αυτό που μοιάζει με «εφαρμογή επιλεκτικής δικαιοσύνης».
Πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να συζητεί με την Ουκρανία τις λεπτομέρειας προτεινόμενης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, αλλά ότι «υπάρχει και μία πολιτική διαδικασία» που μπορεί να επηρεάσει τις συνομιλίες. 

Ποιά είναι η Γιούλια Τιμοσένκο

Η  Γιούλια Τιμοσένκο  πολιτικός και Πρωθυπουργός της Ουκρανίας από τις 24 Ιανουαρίου ως τις 8 Σεπτεμβρίου του 2005 και ξανά από το Δεκέμβριο του 2007 ως τις 11 Μαρτίου 2010. Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1960 και είναι αρχηγός του κόμματος της πανουκρανικής ένωσης "Πατρίδα" καθώς επίσης και του Μπλοκ Τιμοσένκο. Προτού ανέλθει στην πρωθυπουργία και γίνει η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός στη χώρα της, η Τιμοσένκο διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην Πορτοκαλί Επανάσταση και τα δυτικά ΜΜΕ της έδωσαν το προσωνύμιο της "Ιωάννας της Λωρραίνης της Ουκρανίας". Πριν γίνει πολιτικός σταδιοδρόμησε ως επιχειρηματίας στο χώρο της βιομηχανίας φυσικού αερίου και έγινε πλούσια.
Στις 28 Ιουλίου του 2005 ψηφίστηκε από το περιοδικό "Φορμπς" ως η τρίτη ισχυρότερη γυναίκα στον πλανήτη, μετά την Κοντολίζα  Ράις και τη Γου Γι.
Το 2009 έλαβε το χρίσμα από το κόμμα της για τις προεδρικές εκλογές του 2010, στις οποίες ηττήθηκε από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Μετά την ήττα της στις 2 Μαρτίου 2010, ασκήθηκε κατά της Τιμοσένκο δίωξη για κακοδιαχείριση την περίοδο της θητείας της (το διάστημα 2007-2010) σχετικά με την πώληση δικαιωμάτων για τις εκπομπές άνθρακα, ενώ διενεργήθηκε και νέα έρευνα για απόπειρα δωροδοκίας και διαφθοράς του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας το 2003. Στις αρχές του 2011 οι δικαστικές αρχές της Ουκρανίας εξέδωσαν απαγόρευση εξόδου της από τη χώρα

Επίλογος εν είδη σχολίου: 

Για παράκαμψη της κυβέρνησης και απ' ευθείας συμφωνία ήταν το παράπτωμα της πρώην πρωθυπουργού που της στοίχησε, προς το παρόν, 7 χρόνια φυλάκιση. Εδώ στην Ελλάδα βαρβάτα σκάνδαλα, όπου ευθέως ομολογούνται καταχρήσεις εκατομμυρίων ΟΥΔΕ ΚΑΝ συγκινούν την δικαιοσύνη η οποία τους αφήνει, χρόνια πολλά τώρα ( θυμηθείτε την ανδρεϊκή ρήση ¨είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια" !!! ) να " απολαμβάνουν τους "καρπούς" των χοντρό-  απατεωνιών τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου